Reklama

Reklama

Columbo - Série 4 (1974) (série)


Vražda na videu (S04E05)

(epizoda)

Obsahy(1)

Odborník na elektroniku a zanícený vynálezce Harold Van Wick prošpikoval celý svůj dům kamerami, napojenými na uzavřený televizní okruh. Právě ten využije při vraždě své tchyně, které jej chtěla odvolat z vedení rodinné firmy. Zatímco nic netušící ochranka sleduje na bezpečnostních monitorech záznam z kamery v pracovně, Harold tam ženu zabije. Nahrávku z doby vraždy, na které ovšem sám není vidět, pak s pomocí časovače pustí do okruhu později, kdy se účastní umělecké výstavy ve městě. Tím pro sebe vytvoří dokonalé alibi a zároveň dojem, že vrahem musel být náhodný zloděj. Jenže poručík Columbo si na nahrávce všimne zajímavého detailu... (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie každý záverečný poručíkov dôkaz je neprestrieľný, i keď chytrý a divácky atraktívny. Záverečné odhalenie vo Vražde na videu je dokonalé, nemusí byť ani súd, Werner môže ísť rovno na kreslo. Keď už sme pri ňom, tak patrí k najlepšie stvárneným záporákom seriálu, ono k tomu ani nebolo treba extra herectvo, stačí ultraslizký zostrih. Táto časť si vystačila iba so zopár interiérmi a do exteriéru sa pozrieme iba pred van Wickov dom, kde si to užíva najmä Columbov pes, ktorého bohvie prečo nazve Harrym, keď máme všetci zafixované, že je to proste iba pes. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jo to spíše slabších 70%. Je to trošku slabší díl. Vražda není špatná, ale záporák je takový nemastný neslaný. Ani vyšetřování není takové důmyslné a dokonalé jako v jiných dílech. Vtipných momentů tady také moc není - snad jen to muzeum, to je fakt pecka. Ale usvědčení, to je opravdu skvělé, parádní. Celkově slabší díl, ale pořád je to Columbo a je to dobrý. Howgh! ()

Reklama

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Nepřišel, ani neodešel, ale vstoupil a opustil.“ ,,Zřejmě právě tohle udělal.“ Dům plný technických vymožeností a k tomu invalidní manželka odkázaná na elektrický vozík, to zní jako parádní námět na thriller. Tento díl má trochu strašidelnou atmosféru a zajímavé postavy a prostředí, které se trochu vymykají těm z jiných dílů. Columbo vede standardní vyšetřování, potěšily mě však malé drobnosti jako Pes a poručík v galerii a střílící ze zbraně a co je nemá rád stejně jako MacGyver. Je to příjemný díl s trochu očekávaným koncem, ale to nevadí. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasický výborný columbovský díl. Schéma známe všichni a buď ho prostě žereme, nebo nás nudí. Tenhle fíl ozvláštňují technické vychytávky, o kterých se nám tady v té době mohlo jen zdát. Odhalení je pak velmi fikané a odzbroující. No a poručík v galerii? To je snad jeden z nejvtipnějších momentů celého seriálu:-)) ()

Anthony 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Protihráčem je tentokrát Columbovi expert na elektronické hračičky van Wick - jeho dům je plný různých udělátek a technika tentokrát bude hrát důležitou úlohu, což já mám rád a Columbo asi taky, protože tomuhle všeumělovi vždy stačí chvíle, aby pronikl do všech možných prostředí, technických novinek apod. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Fotbalové záběry pocházejí z 24. listopadu 1973 z Wake Forest ve státě Severní Karolína. (Epistemolog)
  • Columbův (Peter Falk) pes nemá v ostatních dílech jméno, v tomto ho však nazve Harry při vypouštění z vozu, aby se mohl proběhnout po zahradě, zatímco sám se bude po místě činu rozhlížet. (Drom)

Reklama

Reklama