Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zadlužený hazardní hráč Harold McCain marně žádá o finanční výpomoc svého bohatého strýce Velkého Freda, jenž je majitelem fotbalového klubu. Harold tedy do Fredova auta nastraží amatérsky vyrobenou výbušninu, která má vybuchnout po zapnutí startéru. Jenže dřív než k tomu může dojít, zabije Freda na ulici jiné auto, jehož řidič z místa nehody ujede. Obětí nastražené bomby se pak omylem stane nevinný zahradník. Poručík Columbo správně tuší, že původcem bomby je Harold, který má dědit část Fredova majetku. Byla však Fredova neplánovaná smrt pod koly auta skutečně jen náhoda? A pokud nebyla, kdo je za ni zodpovědný? (Česká televize)

(více)

Recenze (43)

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel som si celkom dobre pamatal aj z detskych cias. Par veci som si osviezil, no vecne spita Dolores sa neda zabudnut. Colombo to nemal az tak tazke, lebo "bud lhal Harold Dolores, nebo Dolores lhala nam." Nakolko tam bolo ale viacero zlocinov, tak tento diel mi pride celkom zaujimavy a urcite som sa nenudil. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hvězdou dílu byla jednoznačně Tyne Daly, její opilecké scény byly fakt nepřekonatelné, až jsem ji podezříval, že to nehrála, ale prostě se před natáčením sjela. Díl byl ovšem i poučný, dozvěděli jsme se, kde všude lze zjistit informace ohledem sestrojení trubkové bomby, což ocení leckterý nadějný terorista. Ale k filmu - podle mého jeden z nejlepších dílů. Hlavním rysem je dvojice padouchů, kteří zapomněli, že práce v týmu se vyplácí. Jelikož každý pracoval na svou vlastní pěst, dopadlo to blbě, pro ně. Pro poručíka Columbo to byl opět další díl, ve kterém ukázal umění dedukce a policejních metod: „Můžu jít?“ „Jistě, ale nechoďte daleko.“ Skvělá byla scéna v autosalonu, chudák prodavač, měl fakt špatný den... 5 hvězdiček - 100% a mírně absurdní věta z filmu navrch: „Poručíku! Poručíku, ukradli mi auto! Celé auto!“ :-) ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektný hollywoodský výbuch, pri ktorom záhradník vrahom určite nie je. Skutočný vrah je bez nápadu a také sú aj vraždy a celé vyšetrovanie. Scéna v autosalóne s potleskom ma nenadchla, ale skôr to, ako Columbo víťazoslávne vyťahuje smradľavé prepotené ponožky zo skrine a neskôr zo svojej aktovky. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně jeden z povedenějších dílů.Samozřejmě není bez vady. Třeba jenom ten důkaz s rosou na těch fotkách nepůsobí zrovna přesvědčivě. Asi proto, že to, co autor ve své pracovně hladce vymyslel, se v reálu jistě točilo poměrně složitě. Na druhou stranu tu jsou i světlé momenty, třeba nezapomenutelná herecká etudka v autosalonu... 70% ()

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý díl. Trošku jiný scénář a pojetí. Z původní vraždy sešlo, takže původní předpokládaný pachatel rázem není pachatelem. První překvapení. A druhé překvapení je, když přijde další vražda. Dvě plánované vraždy v Columbovi co si pamatuju nebyly. A mezi to se vtěsnala ještě jedna smrt, tentokráte proti plánu. Prostě zde nebyl klasický scénář, ale bylo to pěknými kličkami oživeno. A nebylo to na škodu. Nesmí samozřejmě chybět 1-2 vtipné scénky, to by jinak nebyla ani Columbo. Velice zajímavě pojatý díl. Howgh! ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Fotbalové záběry, které ukazují dva fiktivní americké fotbalové týmy, jsou výňatky ze skutečné hry kanadské fotbalové ligy odehrané v kanadském Edmontonu mezi Saskatchewan Roughriders a Edmonton Eskimos. (Epistemolog)

Reklama

Reklama