Reklama

Reklama

Columbo - Série 10 (1990) (série)


Není čas na umírání (S10E05)

(epizoda)
  • USA No Time to Die (více)

Obsahy(1)

Poručík Columbo je hostem na svatbě svého synovce Andyho Parmy, který je také u policie. Bere si dceru bohatého podnikatele Melissu Hayesovou. Novomanželé před půlnocí odejdou do svého hotelového pokoje, avšak zatímco Andy je v koupelně, Melissa záhadně zmizí. Rychle vyjde najevo, že nejde o svatební tradici s unesením nevěsty, nýbrž o skutečný únos. Zalarmovaní policisté marně čekají na telefonát s žádostí o výkupné. Z toho lze usoudit jen jediné: Melissy se zmocnil psychicky vyšinutý maniak. A tak začíná horečnaté pátrání: výslechy možných svědků, zkoumání čerstvě vyvolaných svatebních fotografií… (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tento díl můžete nahlížet dvojím způsobem - buď, že je to netradiční díl Columba, nebo že je to obyčejný thriller, ve kterém hraje i Peter Falk. Díl to není špatný, sice vybočuje ze schématu, Columbo závodí s časem jako Jack Bauer a chvílemi je z něj dokonce akční hrdina, ale určitou atmosféru to má. V rámci celého seriálu je to možná špatné, ale jako samostatný snímek to není zase tak zlé. Ten chlápek se skalpelem byl pořádný magor a pomohl k tomu i výborný dabing celé epizody. Ačkoliv jsem velkým zastáncem klasického Columba, proti tomuto dílu nic nemám. Je to prostě něco nového...Mimochodem, v tomto dílu hraje fotografa Daniel Davis, kterého možná znáte jako ironického komorníka ze seriálu "Chůva k pohledání". ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Vy chcete Albertovu adresu, abyste mu mohl poslat vánoční pohled?" Tak práskač Tubby se mi líbil nejvíc. Za 100 babek zjistí adresu a ani přitom neopustí saunu. Prostě třída. Jenže co je to za Columba, když chybí mrtvola i spolupracující vrah a přebývá kolt v poručíkově ruce? Je prostě jiný, ale zábavný, protože odškrtávání svatebčanů mě bavilo a identifikace dodávky hlídačem byla rovněž skvělá. Takže jediným záporem pro mne zůstává to jelito se skalpelem v ruce, které si rozhodně zasloužilo rozmazat rtěnku po ksichtíku. ()

Reklama

Nataniel73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mojich obľúbených dielov o Columbovi. Je pomerne netradičný, pretože k žiadnej vražde nedochádza, zato tu spoznávame širšiu Columbovu rodinu. Svadba synovca s modelkou sa zmení na závod o čas a polícia tu postupuje veľmi obozretne, systematicky a dômyselne. Čoskoro je únosca známy, takže zostáva jediné. Stihnúť to včas. Prelína sa nám tu viacero dejových línií súčasne, film má teda dobré tempo a všetko je od začiatku zrozumiteľné. A tá Hispánka v hlavnej úlohe to zahrala celkom presvedčivo. Len som si nie celkom istý, či toho slizkého hezouna museli rovno zastreliť. ()

shantim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poprve davam Columbovi nizsi hodnoceni nez ctyri hvezdicky. Neni cas na umirani je trochu nudny a zaroven netypicky dil. Oproti jinym dilum je vyjimecky: nikoho tu nezavrazdi, Columba vidime jako prvniho, obeti je pribuzna Columba, k vrazde temer dojde az na konci filmu. Tato zmena neni ovsem zmenou k lepsimu. 65% hvezdicek ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vlaste prečo nie, námet je stále výborný, lenže vadilo mi však jeho spracovanie. Nevadí mi, ak sa tvorcovia snažia raz za čas natočiť niečo odlišné, lenže musí byť po ruke zaujímavý záporák. Ten, ktorý sa objavuje v tejto časti, je skôr karikatúrou, ako inteligentným poručíkovým protivníkom. Takže kvôli nemu musím znížiť hodnotenie príbehu o pol hviezdičky nadol. Diel si ale raz za pár rokov rád pozriem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Jedna z mála epizod, kde u sebe Columbo nosí zbraň. (ČSFD)

Reklama

Reklama