Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý gigolo a hazardní hráč Nick Franco má poměr s bohatou dámou Lauren Statonovou i s mladší Evropankou Lisou Martinovou. Obě ženy se však domluví na jeho zavraždění. On je totiž jen využívá a neštítí se dokonce ani hrubého násilí. Lisa tedy podle plánu přijde s Nickem do jeho bytu, kde už čeká Lauren s pistolí. Mrtvé tělo ženy dočasně přikryjí elektrickou dekou, aby policie určila dobu úmrtí na pozdější hodinu, kdy bude mít Lauren alibi. Poručíka Columba tentokrát čeká mimořádně těžký oříšek. Lauren jej totiž začne svádět, a jak se zdá, vyšetřovatel k ní cítí přinejmenším sympatie… (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Columbo trochu jiný než obvykle,nezvykle se odhalující, mimo jiné i v rozhovorech s majitelem sve oblíbené restaurace a nebyt poslední hlášky filmu, měli by někteří konzervativní fandové s prezentaci poručíka možná problém. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, ze scénář psal Falk, je tenhle díl z hlediska postavy důležitý, takhle se totiž v postave zřetelně vidí a chce se tak divákovi prezentovat. Mírně přitažená za vlasy se mi zdají být vysvětlení vzájemných vztahů v závěru, ale to je u Columba nedúležitý detail, cílem je u něho vyšetřování, ne odhalení. (Takové Janotovo "I cesta může být cíl":) ). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu ma prekvapuje nižšie hodnotenie, tvorcovia tejto časti mali možno v úmysle natočiť jeden z najzapamätatelnejších dielov a to vďaka Faye Dunaway. Tá je tu sympatická ako málokedy, a to aj napriek tomu, že vraždila. Lenže toto je typ vraždy, keď držíte palce skôr páchateľovi, ako polícii. Keďže je aj Columbo veľký sympaťák, nakoniec môžete mať slušnú dilemu. Aspoň sme sa dočkali na konci určitého kompromisu, takže sklamaný nebude nakoniec nikto. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledné dve epizódy Columba, ktoré som videl (Nie je čas na umieranie a táto) patria k atypickým. Sú zbavené stereotypov, z ktorých jedny vytvorili lišiacku postavu poručíka losangeleskej polície klamúceho telom a druhé preháňali bezdomovecký a odpudivý dojem z neho. Tento diel si pre seba ukradli Peter Falk a Faye Dunaway. Peter Falk napísal aj scenár, čo je aj vidieť. Jeho postava je plastickejšia, odkrýva nové vlastnosti a pritom štýl vyšetrovania tým nie je dotknutý. O Faye Dunaway nie je nutné sa zoširoka rozpisovať. Je to herečka z mojej Top 10 a neostala dlžná svojej povesti. Tie štyri hviezdičky sú možno prehnané, ale nemám ako inak vyjadriť svoju spokojnosť s Columbom odpútaným od svojho obrazu. ()

milunech 

všechny recenze uživatele

Miluji všechny díly , ale zde mi nesedí Colombo jako milovník a opilec , ale to bych vše přežila, ale absolutně nepřežiju český dabing slovenské herečky Sylvy Turbové , která našeptala Faye Dunaway. To šeptání a polykání koncovek má být asi sexy, no nevím....mne tento sípot vyloženě ruší a odpuzuje :D Prvně jsem si myslela, že tak šeptá jen na Colomba, ale potom to dělala i do telefonu na svou přítelkyni. Což už vůbec nechápu. Ale protože mám Colomba ráda, nějaké hvězdičky mu dám :) ()

Narcis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli jste si všimli kdo napsal scénář tak víte že sám velký Columbo - tento díl si přizpůsobil k obrazu svému a jako někteří jiní scénáristé i on předvedl vraždu kterou nemohl Columbo vyřešit jen pomocí důkazů, ale musel přistoupit na jiný postup - v tomto případě : donutit tvrdým způsobem viníka k přiznání. Mě osobně ale víc vyhovují nachytávky. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama