Reklama

Reklama

Columbo - Série 9 (1989) (série)


Odpočívejte v pokoji, paní Columbová (S09E04)

(epizoda)
  • USA Rest in Peace, Mrs. Columbo (více)

Obsahy(1)

Zdrcený poručík Columbo pohřbívá svou milovanou manželku. Mezi účastníky pohřbu je i realitní agentka Vivian Dimitriová. Zdá se, že nikdo netuší, že za smrt detektivovy manželky je zodpovědná právě tato žena. Ve vzpomínkách Vivian a několika dalších účastníků smutečního obřadu se odvíjí příběh, který se před nedávnem odehrál: Vivian je ve skutečnosti vdovou po vrahovi, kterého Columbo před deseti lety dostal před soud. Muž však ve vězení zemřel a Vivian je od té doby posedlá mstou. Napřed zavraždí svého nadřízeného Charlieho Chamberse, který podle ní kdysi jejího manžela udal. Jako další oběť si vyhlédla Columbovu manželku a pak samotného detektiva… (Česká televize)

(více)

Recenze (99)

elanius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(32/2014) / A máme tu legendárny diel a na CSFD aj prvý v hodnotení. Ja ako fanúšik Columba mám trochu pocit, že je to diel mierne nadhodnotený, každopádne je skutočne vydarený. Ako jeden z mála trošku vybočuje atmosférou, kedže sa tu pre príbeh hrá trošku viac emocionálne ako zvyčajne. Osobne mám medzi top epizódami iných zástupcov. (8/10) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jak dlouho jste spolu, poručíku ??" - "V lednu to bude 28 let !! Nebo 29 ?? No, nejsem si jistý, ale určitě to nebude 30, to bych si pamatoval !!" Nejzásadnější a za mě bez debat nejlepší epizoda, v níž Columbo velmi brzy ví, o kolik a oč v téhle otevřené důmyslné hře vlastně jde, nepostrádá napětí, atmosféru a geniální finále, kde poručík předvádí, že není jen skvělý detektiv, ale i psycholog a ochotník !! Helen Shaver jako Vivian Dimitri je Peteru Falkovi velmi zdatným a věrohodným protivníkem, i díky ní je tato McEveetyho epizoda tak vysoko oceňovaná, přičemž pro fanoušky série se jedná o naprostou povinnost !! Naprosto netypický styl vyprávění pomocí flashbacků, případ, u něhož jde o ty obvyklé drobné detaily formující všechny poručíkovy případy až v druhé řadě, tohle je velmi osobní !! Velmi osobní jak pro Columba, tak i pro věrné příznivce seriálu !! Mimochodem Columbo ještě nikdy tolik a tak bezchybně nehláškoval..;) Geniální !! ()

Reklama

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

Nejzásadnější, nejgeniálnější a zároveň nejdelší "díl" legendárního seriálu o postarším poručíkovi z Los Angeleského policejního oddělení vražd. Ušmudlaný baloňák, otřískaný Peugeot, věčně přítomný obláček kouře, vycházející ze smradlavého doutníčku, čnějícího z poručíkových úst. Takřka 2 hodiny trvající herecký koncert, vystavěný na konfrontací Petera Falka s "potencionální" vražedkyní Helen Shaverovou. Až sem se vše drží v oněch klasických kolejích. (Až na tu délku samozřejmě). Ale nenechte se mýlit. Kostra tohoto dílu je totiž postavena o dost jinak, než bylo kdy u Columba zvykem. Děj je totiž vyprávěn pomocí flash-backů jednotlivých postav, účastnících se pohřbu paní Columbové. Konečně máme možnost nahlédnout do mozkových pochodů detektiva v průběhu vyšetřování a tak trochu se podívat "do jeho soukromí". Závěr je grandiózní. Tleskám. 90% ()

jirka.maso 

všechny recenze uživatele

Tento díl jsem si stále nechával v záloze, jelikož se mě zdál býti příliš smutným. I proto sem si ho vybral právě dnes na počest poručíka Columba... Moje obavy o osudu jeho milé paní u mě po skončení vystřídal úsměv, jelikož poručík nevypekl jen vražedkyni, ale hlavně mě! Se svým nejoblíbenějším seriálovým hercem jsem se nemohl rozloučit stylověji. Tak tedy odpočívejte v pokoji, pane Columbo… :( ()

Simir79 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak trochu jiný pohled... Columbo nevidíme tolik jako "hlupáka", nakoukneme trochu do pozadí jeho myšlení a jsme dokonce svědky jeho přípravy na herecký výstup ke zmatení pachatele... " ať říkám cokoli, odpovídejte jen ano pane".... Když jsem tento díl viděl poprvé bylo to cca od poslední třetiny, ale až po shlédnutí celého filmu to dává ucelený a dokonalý zážitek. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama