Reklama

Reklama

Kaze no stigma

(seriál)
  • Japonsko 風のスティグマ (více)
Japonsko, 2007, 9 h 36 min (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Takahiro Jamato (kniha), Hanamaru Nanto (kniha)

Kamera:

Takeo Ogiwara

Hrají:

Akeno Watanabe, Ajumi Fudžimura, Sajuri Jahagi, Sajaka Óhara, Kana Ueda, Minoru Inaba, Džin Domon, Hiroši Iida, Juka Inokuči, Kósuke Toriumi, Čiemi Išimacu (více)
(další profese)

Epizody(24)

Obsahy(1)

Po letech vyhoštění z rodiny Kannagi, která umí manipulovat s ohněm, se Yagami Kazuma opět vrací do Japonska. Nevrací se ovšem tak slabý, jako když odcházel; vrací se jako Contractor, silný větrný mág, který uzavřel dohodu s Pánem větrů. Po jeho příjezdu je zavražděno několik členů Kannagi rodiny a to právě pomocí větrného elementu, a tak veškerá podezření padnou na Kazumovu hlavu. Mladá dědička Kannagi rodiny, Ayano, která ho jako malého porazila, kvůli čemuž byl vyhnán, to nechce nechat jen tak a touží Kazumu dostat. Jenomže on už není tak slabý jako dříve. A navíc - opravdu stojí za vraždami, které se udály? (Zíza)

(více)

Recenze (12)

Darik 

všechny recenze uživatele

Seriál jako celek není špatný, ale bohužel je to jak na sinusoidě - na začátku super rozjezd, střed mě tak trochu zklamal (i když vtipný to bylo hodně) a konec - mno, takovej nemastnej, neslanej. Sice se mě velmi líbila závěrečná scéna, ale už jsem viděl tucet lepších zakončení. A navíc postrádám nějakou druhou řadu. 50% ale nevim nevim - bez druhé řady nemá tenhle seriál moc smysl. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Nebol to výkvet toho najlepšieho a rozhodne sa to nevyhlo množstvu klišé, ale napriek týmto neduhom, sa mi to stále ľúbilo. Kto vie, možno sa o to podpísalo, že jeden z hlavných hrdinov nebol typický ťulpas, ktorý piští pri každom údere alebo mi po dlhej dobe tento štýl dobre padol. Každopádne je škoda, že ďalšie diely už zrejme nikdy nebudú skrz smrť autora predlohy, seriál by nejaké to slušné zakončenie zaslúžil. Je blbé, keď to skončí vždy v tom najlepšom, ale zas na druhú stranu sa takto aspoň vyhneme podobnému prepadu ako tomu bolo u Šany alebo nekonečnému naťahovaniu. Pre nováčika pecka, pre zbehlého priemer, ale i tak som si užil. Byť objektívnejší, bolo by to ale omnoho menej. ()

Reklama

kirmakX6on 

všechny recenze uživatele

první a poslední díly byly dobrý...klidně na 4* ...problém je, že většina prostředku trpí fakt špatnými bojovými scénami. Např. Kazuma "bojuje" vždy jen tak, že na protivníka hodí pár svých vzduchových seků a tím je hotovo. Vidět tu samou techniku stále dokola...je o ničem. Ostatní hrdinové, zvláště Ayano, bojují podobně schematicky a nudně. Vlastně nezjábavnější bylo na anime Kazumovo darebáctví a jeho vztah s Ayanou (a taky se mi líbil ending), což... vzhledem k superpower žánru je dost ubohý a neočekávaný výsledek. Dávám tomu tři týdny a nebudu vidět, o čem anime bylo. 30% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Dobře, nejsou to čisté 4*, ale pro mě to mělo něco do sebe. Jasně, všechno je tak ohraný, všechny ty vztahy a pouta, co se tu vyskytou - jen je to obohacený ještě o magickou stránku - ale trochu mě mrzí hodnocení, takže... "Odpad" si to podle mě nezaslouží, ať je to sebe klišovitější. Takže tak. Zkoukla jsem to na jeden zátah a "nudilo" mě to jen zhruba v polovině, což je docela dobrý výsledek, když se člověk dívá několik hodin pořád na ty samý ksichty... Navíc, myslim, že to byl ten předposlední díl, se mi opravdu líbil. Znám o mnoho horší anime. A vůbec bych se nebránila nějakému kratšímu pokračování - třeba v podobě filmu nebo OVA, bych chtěla vidět, kde mu dá aspoň trochu zabrat... Myslim jinak než obvykle :-D Shrnutí: Jasně, není to dokonalé anime, ale já jsem se docela bavila, a to přece jde, ne? ()

daGGos 

všechny recenze uživatele

Nepříliš zajímavé mise, nezáživné souboje a nudné vedlejší postavy zachraňuje hlavně dost povedená poslední část (Tokyo RPG) a charakter hlavního hrdiny, jenž ač není nějak extra propracovaný, dokáže svým chováním a řečmi pobavit. 3 přívrženci mixu fantasy a rádoby romantiky z 5 dávají palec nahoru. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama