Reklama

Reklama

Anne Hathawayová tentokrát nikoli v roli princezny, nýbrž coby těžkými traumaty postižená dívka, která po letech izolace přijíždí na svatbu své sestry. Za vynikající výkon v tomto snímku byla herečka nominována na Oscara. Režie se ujal Jonathan Demme (Mlčení jehňátek, Filadelfie).
Byť by název tohoto snímku mohl evokovat některé sladkobolné romantické komedie, tento film nemá s nevěstami a ženichy na útěku nic společného. Spíše naopak. Ačkoli se jeho děj točí kolem svatby, jedná se především o silné psychologické drama, dávající nahlédnout do temných zákoutí lidské duše. Hlavní hrdinkou je dívka Kym, která sice svým vzezřením připomíná princeznu, ale hluboko v sobě skrývá bolesti a vnitřní démony, jež cupují její srdce na kousky. Proto se také chová tak, jak se chová. Rodina ji nemůže vystát, poslední léta strávila v léčebně, ale nyní se vrací domů, protože se vdává její sestra Rachel. A právě napjaté prostředí, jež kolem sňatku panuje, se stává arénou velké bitvy citů a traumat, během níž možná konečně bude vyřčeno vše, o čem se tak dlouhou mlčelo. V hlavní, pro ni velmi netradiční roli exceluje hollywoodská hvězda Anne Hathawayová, jež byla za tento herecký výkon nominována na Oscara. Tvůrcem snímku pak není nikdo jiný než oscarový Jonathan Demme, režisér nezapomenutelných klenotů Mlčení jehňátek a Filadelfie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (133)

gejzuško 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku veľmi sľubne sa rozvíjajúca dráma, postupom času však do bubliny a zbytočných situácií (ktoré zo začiatku pútajú, neskôr však nudia) sa rútiaca záležitosť, ktorej hlavným problémom je, že hoci má kvantum vynikajúcich hercov a ešte lepších postáv, odmieta sa na ne sústrediť v plnej hĺbke, ktorá sa skýta. Skrátiť o pol hodinu z dvojhodinovej stopáže, vycucnúť z potenciálu rodinného pekla a výbornej Anne Hathaway o niečo tvrdšiu, kompaktnejšiu drámu, ktorá by rozpútala poriadne emócie. Takto k tomu často má síce blízko, avšak miesto onej šťavnatej drámy je tu len realisticky pôsobiaca (aj keď dobre režírovaná) nekomplexná (miestami) nuda. A to je vzhľadom na moje veľké očakávania a radosť škoda. ()

parallelka 

všechny recenze uživatele

Bude asi něco pravdy na tom, že téměř žádná svatba se neobejde bez potřebné dávky stresu a rodinné hysterie. Nejsem zrovna příznivkyně svateb, ale v tom bych neviděla tak zásadní problém. Samotné téma filmu mi nijak nevadilo, spíš jsem ho stavěla do pozadí a čekala jsem, jak se do toho vloží Anne ve své roli kající se závislačky. Ale asi jsem už bohužel příliš navyklá na její veskrze pozitivní role, že ji v těch vážnějších tvářích nedokážu přijmout. Její výkon mi připadal dost křečovitý, že mi trvalo docela dlouho než jsem se na ni dokázala naladit. Nicméně nebyla to jediná postava, se kterou jsem se potýkala. Nesmírně nudnou a zdlouhavou scénou pro mě byly slavnostní přípitky, měla jsem co dělat, abych se udržela při vědomí. A paradoxně to, co mě na začátku filmu nejvíce vytáčelo - roztřepaná kamera, mi v závěru připadalo jako největší plus, které dodávalo filmu na autentičnosti a člověk se tak neubránil pocitu, že to co vidí, se skutečně děje. ()

juluch 

všechny recenze uživatele

podarene, ale mohlo to byt veelmi podarene, nebyt tej otravnej vsadepritomnej hudby a svadobnych hosti - postaviciek, ktore sustavne odvadzali pozornost, natahovali dej a zjavne inu funkciu vo filme ani nemali :-( ()

snowcube 

všechny recenze uživatele

Brilantni sesterské duo Anne Hathaway s Rosemarie DeWitt za statného sekundování Billa Irwina. Po trošku vlažnějším startu, začína film gradovat a nabírat na obrátkách. Citlivé drama o vině kterou si nedokážeme odpustit. Chtěl jsem dát tři lepší, ale myslím ze čtyři slabší jsou více vystihující. ()

omega_SK 

všechny recenze uživatele

Jedinú hviezdičku iba za ten herecký výkon ANNE HATHAWAY. Inak film je o ničom. Teda akože o svadbe a o asociálke, ktorá si posrala život a tak ho aj serie všetkým okolo. Dopozeral som to fakt len silou vôle v naivnom očakávaní, že už konečne čosi bude. Ale ono ee....nič. Kopec trápnych, nepríjemných, ba až hnusných situácií. No jedným slovom......FUJ !!! ()

judas p 

všechny recenze uživatele

Velmi specificky uchopený film, který má od všeho něco a to mu možná trochu škodí. Jednoznačně z filmu ční Anne Hathaway, její scény a dialogy "dotlačily" mé hodnocení na 4*. Ostatní zavání nudou, kterou právě tento rebel rozhání. Nejsilnější okamžik filmu přijde, když problémouvá dcera osočí matku z nedbalosti a lehkomyslnosti, která jí coby feťačce svěřila mladšího bráchu na hlídání. Tam se rozehraje vážně hodně silná scéna, plná emocí, nálad a nevyřčených otázek a odpovědí. Otázka viny je náhle rozhozena mezi více aktérů a je na každém z nás, aby si udělal vlastní názor, kdo by se měl cítit za tragedii odpovědný. A také koho skutečně neštěstí zasáhlo a kdo si z něj udělal jen oslí můstek ke zdůvodnění vlastního přezíravého postoje. ()

Tess17 

všechny recenze uživatele

Prolínání se svatby a traumatu z minulosti, to nebyl zrovna můj šálek čaje, ale budiž. Bylo to vleklé, dlouhé. Na druhou stranu bylo zajímavé sledovat, jak se členové rodiny a hlavní hrdinka vypořádávají s "vy víte jakou" minulostí. Nemluvilo se o ní, ale jednou to přijít muselo a jako zákon schválnosti to bylo ve svatebním shonu. Za zabitý čas to nepovažuji, pár zajímavých témat na úvahy se ve snímku najde. Takže klasika. ()

Evziiik 

všechny recenze uživatele

Film sice jakousi hlubokou myšlenku měl a já osobně jsem se našla v trojúhelníku Rachel, otec, Kim, ale to bohužel nestačilo. Chyběla mi nějaká dynamika a vývoj příběhu, který tam vlastně ani nebyl. Je to jeden z filmů, na který když se podíváte, řeknete si: "No, dobrý..." a už po něm víckrát nesáhnete. A když ho neuvidíte za celý život, o nic jste nepřišli. Sama se přiznávám, že jsem o filmu v životě neslyšela a zkoukla jsem ho jen díky Anne. ()

JARDAHONDA 

všechny recenze uživatele

Film režiséra Jonathana Demmea - Rachel se vdává, který je plný barvitých a různorodých postav, přináší srdečný, citlivý a někdy neskutečně zábavný rodinný portrét. Snímek hodnotím nadprůměrem. **** ()

Reklama

Reklama