Reklama

Reklama

Anne Hathawayová tentokrát nikoli v roli princezny, nýbrž coby těžkými traumaty postižená dívka, která po letech izolace přijíždí na svatbu své sestry. Za vynikající výkon v tomto snímku byla herečka nominována na Oscara. Režie se ujal Jonathan Demme (Mlčení jehňátek, Filadelfie).
Byť by název tohoto snímku mohl evokovat některé sladkobolné romantické komedie, tento film nemá s nevěstami a ženichy na útěku nic společného. Spíše naopak. Ačkoli se jeho děj točí kolem svatby, jedná se především o silné psychologické drama, dávající nahlédnout do temných zákoutí lidské duše. Hlavní hrdinkou je dívka Kym, která sice svým vzezřením připomíná princeznu, ale hluboko v sobě skrývá bolesti a vnitřní démony, jež cupují její srdce na kousky. Proto se také chová tak, jak se chová. Rodina ji nemůže vystát, poslední léta strávila v léčebně, ale nyní se vrací domů, protože se vdává její sestra Rachel. A právě napjaté prostředí, jež kolem sňatku panuje, se stává arénou velké bitvy citů a traumat, během níž možná konečně bude vyřčeno vše, o čem se tak dlouhou mlčelo. V hlavní, pro ni velmi netradiční roli exceluje hollywoodská hvězda Anne Hathawayová, jež byla za tento herecký výkon nominována na Oscara. Tvůrcem snímku pak není nikdo jiný než oscarový Jonathan Demme, režisér nezapomenutelných klenotů Mlčení jehňátek a Filadelfie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (133)

Chasm 

všechny recenze uživatele

Další překvapení letošní nominační sezóny, za které si z části můžu sám, protože jsem si (nechápu proč) myslel že to bude komedie. Velká škoda je, že je film nenyvážený, první polovina je na sledování docela těžká (což se později více než napraví). Nicméně krásně komorně natočený příběh se skvělými představitelkami sester, při jehož sledování mi ani nevadilo, že tu a tam je scéna moc dlouhá či dokonce zbytečná, že někomu přijde nudná či trapná. Přes to všechno byla většina momentů skvělá, a po titulcích jsem ještě dlouho nad filmem přemýšlel. 80% ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Veľmi nesympatický film, a to kvôli nenormálne negatívnym vzťahom v rodine, ktoré sú tak deprimujúce že mi to liezlo krkom. Kamera bola taká príšerná že pri 90% záberov som si vedel predstaviť kameramana, ktorý to natáča. Asi to tak chceli ale na mňa ten amatérsky efekt nezapôsobil. Jediné čo v tomto filme stojí za pozornosť je Anne Hathaway. Je krásna, je sexy, je vynikajúca herečka a tu sa naozaj predviedla. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Najvacsi problem tohoto filmu spociva v jeho nefilmovej forme. Rucna dokumentaristicky posobiaca kamera ma navodit dojem realistickosti co sa vcelku dari ale tym akykolvek pozitok zo sledovania pada. Neuzijete si tu ani dobru hudbu, ani zaujimavu vypravu, kameru, reziu ci nejake zrucne zostrihane sekvencie....Skratka film, ktory nielenze nezakriva svoj nizkorozpoctovy povod, ale prave naopak, stavia ho na "obdiv". Do istej miery to funguje. Film stoji len na dvoch silnych pilieroch. Tym prvym je vysperkovany scenar s brilantnymi dialogmi a tym druhym je presvedcive herectvo Anne Hathaway. Zial ku koncu uz film straca dych a utapa sa v svadobnych radovankach a tancovackach. Zostrihanie niektorych scen a lepsi zaver by mu rozhodne prospel. Takto je to iba za 3*. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

„Vy nemáte ani tušení, jak se cítím!“ Svatba bývá traumatem pro pozůstalé svobodné, a co teprve, když jste se právě vrátili z odmašťovny. Rodiny rozhřešení nedávají a vy máte dvě možnosti: zcvoknout se – ne, to už jste vlastně udělali… jedinou možnost. Odstěhovat se co nejdál od divného strýce, co má videokameru a neštítí se jí použít. Třeba na natočení nekonečného svatebního dokumentu včetně nechutných zákulisních vsuvek. Oblíbené třeskutě vtipné záběry nevěsty na záchodě jsou proti tomu jen drobné dětské škádlení. ()

Krissty 

všechny recenze uživatele

Název mluví opravdu za vše.. A pokud je na tom někdo podobně jako já a absolutně ho nezajímá, jak se nějaká namyšlená úplně cizí holka chystá na svoji svatbu, neměl by nad tímhle filmem vůbec uvažovat, protože v něm opravdu není vůbec nic jiného.. Ano, je tam sice pár scén (neříkám, že dobrých), které nejsou tak docela o svatbě.. Jsou to ty, ve kterých se Anne Hathaway lituje, jaká je chudinka nebo se hádá s každým, kdo jí přijde pod ruku.. Ale těchto scén je tam vážně málo a většina filmu je o tom, jak před svatbou asi 10 lidí pronese nic neříkající přípitek nebo jiní svatebčané, kteří ve filmu nehrají téměř žádnou roli, několik minut tančí.. A to je vážně příšerná nuda! Když k tomu přidám tu hroznou kameru, díky které to celé působilo jako domácí video, nemůžu hodnotit jinak.. A opravdu nechápu, za co byla Anne nominovaná.. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Jenny Lumet již napsala 4 scénáře, ale toto je její první scénář filmový. Jeho sepisováním strávila 7 týdnů. (HellFire)
  • Anne Hathaway byla nominována na Oscara za nejlepší herečku v hlavní roli. (ČSFD)
  • Fotky malého Ethana jsou ve skutečnosti fotky z dětství mladšího bratra Anne Hathaway. (HappySmile)

Reklama

Reklama