Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Preplnené ulice, ľudia tlačiaci sa v autobusoch, trhy... Všetko výborné príležitosti pre vreckových zlodejov, ktorí vám behom okamihu dokážu vziať peniaze, doklady, čokoľvek. Kórejský detektív Dae-young dostane úlohu pozatýkať vreckových zlodejov, ale bránia mu v tom spomienky na minulosť. Situácia sa ešte zkomplikuje, keď je jeho matka, profesionálna zlodejka, prepustená po 20 rokoch z väzenia na slobodu. Gangy vreckárov vedú medzi sebou konkurenčný boj o územie, na ktorom okrádajú ľudí. Krásna zlodejka Baek Jang-mi pomotá detektívovi hlavu, aby ho využila pri svojej hre... (badygorila)

(více)

Recenze (48)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Rovno priznavam, ze moje hodnotenie moze byt kapanek nadnesene, ale vyplyva z nadsenia, ze som sa po taaaaakto dlhom case konecne dockal korejskeho nadpriemerneho akcnaku (naposledy asi Yasu a Hollidei). Pribeh so zaujimaveho prostredia vreckarov, zabaleny v typicky korejskej farebne presytenej a nacancanej palete (ktoru si prave u tohto typu filmov od korejcov hedonisticky rad uzivam :), na dany zaner uveritelne emocie, fatalnost osudov postav, ku koncu spravne heroicko / osudova hudba a hlavne po dlhom case aj Son Ye-jin. A to navyse v zapornej ulohe, v ktorej jej to eufemisticky povedane "sekne" este viac, ako v jej neznych a romantickych postavach. Byt film o posledne tri minuty kratsi, ma to u mna stovecku za utisenie hladu po cistej zanrovke. Na druhej strane stacia mi dva taketo filmy od korejcov rocne, obcas prelozene Parkom, Bongom, Ji-woon Kimom prip. Ryoo Seung-wangom a budem trpezlivo znasat zvysok hlusiny, ktora sa z danej krajiny potom pocas roka dovali :) 80-90% ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Zpočátku se možná zdá, že jde o běžný film o gangu, kde si hlavní hrdinka díky lásce uvědomí, že vlastně nechce žít špinavý život a tak se ho snaží očistit, aby nakonec zjistila, že už je vlastně pozdě. Jenže tohle rozhodně není tenhle typ filmu, kterého se natočily už desítky, možná stovky. Open city má vynikající a nenápadnou zápletku, jejíž síla se ukáže hlavně na konci. K tomu hraje pěkný hudební doprovod a herci předvádí úžasné výkony. Především Ye Jin Son, která mě neustále přesvědčuje, že pro ni není žádná role problém. Opět mi vyrazila dech, opět byla dokonalá a opět se opakuji. Ale ona to asi jinak neumí. Kim Myung Min zvládl roli detektiva taky výborně. Dokonce tak výborně, že si musím vyhledat jeho další filmy. A stejně tak se mi líbila Kim Hae Sook, i když tam její postava neměla až tolik prostoru. 4,5* ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Ta hlavní ženská (anti)hrdinka neskutečně kazí dojem celýho filmu. Se vzhledem panenky uhrát drsnou emancipovanou šéfovou asi vyžaduje víc umu, než slečna Ye-jin Son má. Proto veškeré její hlášky o tom, jak těm, co znevažujou ženu v její pozici, udělala bůhvíco, vyznívají na prázdno a nedůvěryhodně. A na femme fatale nabalující policistu je taky tak hrozně křehoučká, že jsem se o ni v postelový scéně skoro bál. Je to škoda, protože jinak ostatní postavy - ať už nejsou kdovíjak složité - sympatické jsou a jim jsem fandil docela dost. Ať už šlo o pidlookýho přežírajícího se policistu nebo o modela/nožaře, co celý film pokukoval po svý šéfový. Celkově lehce nadprůměrné detektivní drama, které neurazí. (6/10) ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Ano, po dlouhé době slušné a poutavě vystavené korejské akční krimi se schopnými ranaři na obou stranách. Trochu ho kazí jeden nevýrazný zloduch, ale to bohatě vyváží Son Ye-jin v neobvyklé, leč výborné elegantně-zlé poloze ledové první lady konkurenčního kapsářského gangu, jež využívá výbušnou směs grácie, nehezkých pohledů, dominantní dikce a svých ženských předností zvýrazněných skvostnými outfity. Je naprosto "k sežrání" a být schopná v bojových uměních, aby nad ní neměl žádný chlap navrch, měla by dosud na půdě Koreje neporažená drsňačka Shin Eun-kyung z My Wife is A Gangster rovnocennou protivnici. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Místo akčního filmu očekávejte spíše drama z prostředí kapsářských gangů. Velmi zajímavá a dobře zpracovaná tématika, kamera válí. Souboje jsou hodně drsné a realistické. Ye-jin Son jako hlavní postava Baek Jang-mi válí, je zde neuvěřitelně krásná a přesvědčivá ve své roli, hraje něco totálně jiného, než obvykle. Byl jsem mile překvapen nečekal bych, že zrovna jí taková role sedne a že se do ní hodí. Ostatní postavy působí také velmi reálně . Příběh je podán zajímavě, byť zápletka je jednoduchá, tak forma mile překvapí. Film ze mě rozhodně vyrazil nějaké emoce a zejména konec mě dostal. Tento film u mě s úspěchem vydržel několik repríz a marně sháním DVD = plný počet. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama