Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

wodnar 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jeden z najúžasnejších seriálov detstva. Nezabudnuteľné planéty s nezabudnuteľnými nápadmi tvorcov. žiadne plagiátorstvo, ale skvelé tvorčie schopnosti a neuveriteľná fantázia tvorcov. Tešil som sa na každá príbeh, kam sa zasa Aladár vyberie. Úžasné , aj 5 hviez je málo. Navyše skvelý slovenský dabing - Gejza-Jozef Skovay, Paula – Magda Paveleková, Kristína – Zuzana Cigánová, Aladár – Maja Velšicová, Záviš – Juraj Kukura,MZPRX-Ivan Letko, Cvoky – Oldo Hlaváček. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Netradiční animovaný seriál od našich uherských sousedů, který běžel v telce během dětství mých rodičů se konečně loni dostal zpátky na obrazovky a já měl možnost údajný kult vyzkoušet. A musím uznat, že jsem se nestíhal divit, jak vynalézaví dokázali maďarští animátoři být už před těmi téměř padesáti lety. Epizody jako Pohádková, Zrychlená nebo Bláznivá planeta naprosto miluju! ()

Reklama

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Je mi jasné, že opět jdu proti davu, nicméně mně se tento seriál ze Smolíkovské trilogie líbí nejméně. Je to dáno především tím, že zde rodina nepůsobí pospolitě, hlavními postavami jsou pouze Ládínek a mluvící Zoro, zatímco ostatní členové rodiny včetně souseda Halíře se v každém dílu mihnou jen na chvíli. Nedomyšlený od tvůrců je též fakt, že Ládínek jako jediný z rodiny o několik let zestárne (zřejmě aby byly jeho výlety do kosmu věrohodnější). Celkově mi k rodinnému seriálu, jakým Smolíkovi mají být žánr sci-fi nějak nesedí a zážitky z jednotlivých planet často působí ztřeštěně a fantasmagoricky. Proto dávám pouze průměrné 3 * a 55%. ()

Pitrsss 

všechny recenze uživatele

KRÁÁÁSNÝ ZÁŽITEK, OBRAZ I ZVUK VÁM PŘEJE ZVLÁŠTĚ LÁDÍNEK, ŠIKOVNÝ KLUK, ZACHVÍLY ODEJDE NA STŘECHU SE SVÝMI HOUSLEMI, MOTORY ZAPLANOU VYSOKO NAD ZEMÍ, ČEKÁ HO NÁÁDHERNÝ KOSMICKÝ LET............ Na tomhle seriálu jsem vyrostl a zrovna tuhle sérii mám ještě doma na VHS :) Možná přávě tady vznikla má láska k vesmírným filmům a podobným nesmyslům. No kdo by nechtěl cestovat po surrealistických planetách na bezva vesmírné raketě, která se vejde do pouzdra od houslí ? :-) 90% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"I vesmír má své pihy na kráse." Pevná zem pod nohama mi naprosto vyhovuje, ale jako dítě jsem nejeden večer vytahoval vesmírnou raketu z houslového futrálu a navštěvoval s Ládínkem a Zorrem planety, které se astronomům stále ještě schovávají. A jelikož jsem konzervativní, tak kašlu na nudný Mars, ale jestli ten futrál s raketou najdu, tak se asi znovu mrknu na Placatou planetu, Bláznivou planetu, Zrychlenou planetu a samozřejmě na Na hlavu postavenou planetu. Tam je prostě hezky. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • V názvu každého dílu je slovo „planeta“. (R´Hell)
  • V této epizodě, která je z roku 1973, prozrazuje Vladimír, že mu bude v červnu patnáct. Znamená to, že je ročník 1958, tedy by mu muselo být v navazující sérii Podivuhodné prázdniny rodiny Smolíkovy (od r. 1978) už 22 let, což není, je zde stále dítětem. (sator)
  • Cenzor epizodu nepovolil, takže ji diváci mohli vidět až po roce 1989. (sator)

Reklama

Reklama