Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Připomíná mi to Hvězdné deníky Iljona Tichého od Stanislawa Lema, v nichž se také snoubí nekonečná imaginace s naivitou, a výsledek slouží jako reflexe lidské společnosti. Podivuhodná dobrodružství jsou ovšem přimočařejší a mnohem vstřícnější dětem. Protože se s realitou jen vzdáleně míjejí, prakticky nestárnou, čemuž pomáhá i jednoduchá, ale svým způsobem kouzelná animace. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní animovaný seriál pro děti i dospělé s ohromující dávkou fantazie a výchovným charakterem. Nejmladší člen rodiny Smolíkovy, Ládínek alias Aladár, vyráží se svým věrným mluvícím psem Zorrem na báječná vesmírná dobrodružství. Ve vedlejších rolích jsou ostatní členové rodiny: Pepa, Gábi, Týna a občas i nešťastný soused doktor Halíř. Pomocí nafukovací rakety Guliver prozkoumává klučina v noční košili rozlehlý vesmír. A jednotlivé planety slouží k výchově a varování. Placatá planeta varuje před zpátečnictvím. Pohádková nás dostává do střetu pohádek a nedůvěřivé reality. Bláznivá planeta, plná neskutečné fantazie, varuje před zblbnutím dekadentního obžerství. Planeta strojů upozorňuje před přílišnou technizací civilizace. Zpívající planeta poukazuje na nutnost střídmosti a vyváženosti hudby a hudební kulisy. Planeta zločinu zlehčuje spisovatelství detektivních románů. Válečná planeta varuje před velkým nebezpečím a malicherností válek a válečných sporů. Proměnlivá planeta je opět plná úchvatné fantazie, kde jsou neustálé změny všeho velkým nebezpečím pro život. Zrychlená planeta upozorňuje na nebezpečí zrychlování životního stylu lidstva. Pravěká planeta ukazuje možnou nebezpečnost uhlazených násilníků. Planeta splněných přání je varováním před nesnadným vymaněním se ze stavu lenosti, když podlehneme pohodlnosti a nicnedělání. Planeta vodních duchů ukazuje na nebezpečnost samoty a neochoty komunikace s ostatními. Na hlavu postavená planeta, opět plná fantazie, všechno krásným způsobem uzavírá. Satirické, ironické, jednoduché, vtipné, bavící, výchovné, upozorňující. A především stále nádherné odreagování všedních dnů. ()

Reklama

skoda120L 

všechny recenze uživatele

Tento úžasný animovaný seriál si pamatuji  dětství a vždy se mi hrozně líbil jak kvůli tomu jak Ládínek se svým suprovým Guliverem létal do vesmíru na různé planety a také kvůli úžasnému dabingu. No prostě co dodat jsem rád že tento seriál vznikl a vždy se na něho rád podívám. Za mě nejlepší díly jsou Zrychlená planeta , Pravěká planeta a Planeta zločinu. Také je to nejlepší série ze všech třech to je jasné. Všem doporučuji zhlédnout a proto si tento seriál zaslouží 5 hvězdiček a proto i 100 %. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Netradiční animovaný seriál od našich uherských sousedů, který běžel v telce během dětství mých rodičů se konečně loni dostal zpátky na obrazovky a já měl možnost údajný kult vyzkoušet. A musím uznat, že jsem se nestíhal divit, jak vynalézaví dokázali maďarští animátoři být už před těmi téměř padesáti lety. Epizody jako Pohádková, Zrychlená nebo Bláznivá planeta naprosto miluju! ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Sledovala jsem kdysi já, dnes sledují moje děti a tuším, že i pro vnoučata to jednou bude nestárnoucí filmový kousek. Ládínek ve Vesmíru je prostě nadčasový do té doby, než se nějaká ta obydlená planeta z Vesmíru skutečně vyloupne. Se Zorrem tvoří opravdu výtečnou dvojici objevitelů a jejich asertivní chování a suchý humor je k sežrání. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Zdánlivě šílený a logiku postrádající nápad, kdy Vladimír svou vesmírnou raketu uvádí do stavu plné pohotovosti napojením na sifonovou lahev, má přeci jen jakýsi racionální základ. Co2, plyn který je v bombičkách pro výrobu sodovky, se používá jako pohonné médium pro motorky modelů letadel a autíček a také pro střelbu vzduchových pistolí. (sator)
  • Druhá séria českej verzie Miazgovcov, Smolíkovi, nemala naspievanú zvučku, pričom slovenská mala. V tej českej len znela hudba a zobrazovali sa titulky. (Greenpeacak)
  • Cenzor epizodu nepovolil, takže ji diváci mohli vidět až po roce 1989. (sator)

Reklama

Reklama