Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (175)

bourec 

všechny recenze uživatele

Zase jedna dobře hodnocená kravina.Znovu se potvrzuje,že spousty fandů filmu už nezajímá klasicky natočenej akčňák,krimoška atd...!Tohle že je pastva pro oči.Spíš studio kamarád pro dospělejší(věkem)diváky.Mezi krabicema bojující Hartnett a nějakej vlasatej japonec,vypravěč W.Harrelson,a na konci se setkáváme s děsnym Ronem Perloňěm,kterýho čim dál tim víc nesnášim,hlavně za jeho výběr debilních rolí.Prostě když film ve mě nevyvolá žádnej pocit,tak asi stojí za hovno.30%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

To byl teda nářez! Po zhlédnutí mohu konstatovat,že mě film velmi kladně překvapil,protože jsem tedy opravdu nečekal,že to bude až tak dobré.Film se neinspiruje ostatními,ale jede si ve své vlastní branži,fantasmagorii.Je to takové Sin City,ale možná ještě o trochu lepší.Musím také pochválit Marka Vašuta,který mě svými vypravěčskými schopnostmi hodně překvapil.Ron Perlman v roli záporáka výborný,výkony obou hlavních herců k nezaplacení,velká zásobárna vtípků a dobrých hlášek a neuvěřitelné kulisy.Celkově je film mezi čtyřmi až pěti hvězdami,ale spíše ty čtyři.Hodnocení:85% ()

Reklama

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Akční fantasy jak ze žurnálu, natočená takovým způsobem, že mě to posadilo na zadek. Překvapivě dobrý Hartnett, tradične skvělý Harrelson, nejvíc charismatický Perlman a životem sešlá Demi Moore, toť plejáda super herců, kterým se podařilo vytřískat z tohoto snímku naprosto vše. Má osobní satisfakce je, že do příběhu nenasrali žádný děcka, jak to mají poslední dobou v žánru fantasy ve zvyku. 90% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Zhulenecké Sin City. S jednodušším příběhem, s přidaným humorem a kvantem hromadných bojových scén, které neměl ani Křižník Potěmkin. Vážně nevážně a krapet teatrálně, ale přece zajímavě pojatý Kung Fu rytmikál. Bohužel hudba byla dosti otravná a takříkajíc se nehodila. Rovněž kasting mohl být lepší. Místo Joshe Horneta bych si dovedl představit někoho mnohem charismatičtějšího, ačkoliv chápu, že jeho vzhled naivního děcka byl žádoucí. Rozumějte, David se měl postavit Goliášovi. Tac ól, folks. A v leporelovém magořišti! Jestli to není na čtyři hvězdy, tak už nevím, co s vámi. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Když se čas naplní, zlo povstane." ----- Čistokrevný úlet, který mě naplňuje radostí. Protože zhmotňuje sny a přivádí tak k životu trojrozměrné leporelo ... protože si s ničím nedělá těžkou hlavu a svému příběhu přizpůsobuje všechna pravidla (pokud rovnou nevytváří nová, která jsou mu ušitá přesně na míru) ... protože vysílá do boje kovboje bez koltu a samuraje bez meče ... protože vyznává heslo, že "oko za oko a zub za zub zajistí rovnováhu líp než nastavení druhé tváře" ... protože EXISTUJE. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (11)

  • Vyjma prologu není ve filmu použita jediná střelná zbraň. (Illuminare)
  • Film vznikl na motivy čtyři sta let starého japonského loutkového divadla. (Terva)
  • V průběhu celého filmu ani jednou nezazní jméno postavy Joshe Hartnetta. (Illuminare)

Související novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (více)

Reklama

Reklama