Reklama

Reklama

Hodný, zlý a divný

  • Jižní Korea Joheunnom nabbeunnom isanghannom (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Největší komerční hit tohoto roku a z hlediska divácké návštěvnosti desátý nejúspěšnější film v dějinách jihokorejské kinematografie navazuje na tradici tzv. mandžuských westernů. Tato v zahraničí neznámá a v Koreji zapomenutá kategorie označuje snímky zasazené do prostředí Mandžuska ve třicátých letech dvacátého století, které tematicky odpovídaly americkým westernům. Režisér Kim Ji-un již ve svých předchozích filmech, jako Rány pod pás, A Tale of Two Sisters či A Bittersweet Life (poslední dva byly uvedeny na prvním ročníku Filmasie), chytře mixoval žánry, případně konfrontoval různé stylové polohy tematicky spjatých subžánrů. Tentokrát v akčním dobrodružném spektáklu spojuje inspiraci legendárním eposem Hodný, zlý a ošklivý Sergia Leoneho s dravou nevázaností klukovsky idealizovaných mandžuských westernů a vyprávěcí strukturou současných blockbusterů. (Filmasia)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (258)

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Pif paf bez pořádného budování filmových postav s neustálým citováním velkého mistra Leoneho. Ji-un Kim je jenom zbrklým učedníkem nesmrtelnosti italského génia. První třetinu se film jenom pomaloučku rozjíždí, aby se nějak dokodrcal do cíle. Famfáry se nekonají, ale uznalý potlesk si přeci jen náš borec zaslouží. S aspoň trošku zajímavějšími postavami, kompaktnějším dějem a s lepší hudebním doprovodem by to byla pecka neznajíc hranic. Takhle je to jenom sic odvázaný, ale v podstatě nadprůměrný provar. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení, ovšem když se dokážete vzpamatovat z toho, že v Koreji točí Westerny. Nápadité, vtipné a celkově povedené Akční Drama, které má ještě mnoho dohánět, ale svou stylizací postav a prostředí je velice kvalitní. Celej film jsem bral spíše jako hodně zdařilou komedii a taky že jo. Místy zbytečně natahované a celkově dlouhé. Soundtrack výborný. 80 % ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Chviličku mi trvalo, než jsem se srovnal s tím, že je film natočen opravdu uměle a všechny pohyby jsou promyšlené několika choreografy. Jinak se to nazvat totiž ani nedá. Všechno vypadalo tak dokonale, a jak se říká, ta prává krása je v jednoduchosti. _ Avšak přesto nemůžu jinak, než tomu dát plný počet, protože tak skvěle jsem se už dlouho nebavil! Dialogy, některé scénky, pohledy, patnáctiminutová honička v poušti za hudby Santa Esmeraldy, závěrečná přestřelka a spousta dalšího, co by stálo za zmínku, je totálně nářezové! __ Hodný hraje hodného. Zlý hraje zlého a škaredý hraje divnýho, a i když jde vidět, že se všichnio snaží alespoň trošku zahrát originál, nikomu se to nedaří. Což je i dobře! :-) __ Dostal jsem chuť na Leoneho opus a A Bittersweet Life! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Vybroušený akční diamant, který se od jednoduché komedie pohybuje až k naprosto superakčnímu snímku, kde není nikdo šetřen, krev stříká na kameru, akční scény dosahují téměř "korejského" vrcholu (honička a souboj na koních, doprovázená dokonalou nakopávací hudbou u konce filmu mne totálně uzemnily ...), úžasné tři hlavní postavy, jejichž super-ega dosahují naprostého vrcholu, známé herecké tváře, které nemohou zklamat a v podstatě nonstop akce od začátku do konce. Režisér, který vytvořil pro mne jeden z nejlepších akčích filmů v dějinách - A Bittersweet Life (2005), je opravdový pan umělec a opět naprosto nezklamal. Tohle je SKVOST, nemám k tomu jedinou výhradu ... ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Inu, s takovýmhle filmem je to těžké. Člověk si pak říká, nakolik mu podívanou pokazily předsudky, ale jelikož už je to pár dní a já nad tím mohl přemýšlet, tak věřím, že vůbec. Ona to prostě je hrůza. Z hlediska vykresleného světa - do toho se nedá vžít. Hlavní hrdinové jsou tak drsní, že by vás dokázali zabít pouhým pohledem - tomu nejlepšímu by na to stačilo dokonce jen jedno oko! Neboť tento borec, který se dobrovolně ofinou zbavuje hloubkového vnímání, nejen vždy trefí, ale zároveň v bitkách spoléhá zřejmě na startrekovské štíty. Tak bych mohl pokračovat, ale dál, zpracování. Nevím, jak vy, ale krom toho, že jsem se ke konci už hodně nudil a ztrácel jsem se v myšlenkách, tak mi dalo velkou práci vůbec pobrat, kdo je kdo. Aneb postavy. Jediná trošku příjemná postavička je ústřední hrdina, který je alespoň občas k smíchu, všichni ostatní mi byli doslova ukradení. Spousta vtipů - a nejen jich, spousta scén - je vyloženě křečovitých a samoúčelných (třeba scéna s nočním útěkem kolem ohniště, to je situace tak debilní, že ve mně smích určitě vyvolat nemůže). Samoúčelné skupiny? Třeba japonské vojsko, které si nevšímá, že ho někdo střílí? Nebo mongolci vykazující intelekt rohožky, jejichž vůdce se vyznačuje větším intelektem jen tím, že skoro v každé scéně buď zírá do dáli nebo nad hlavou roztáčí řemdih? A když přišel zvrat, tak jsem si najednou řekl - ajo vlastně, dyť to je od tohohle režiséra, já úplně zapomněl, že tam musí být povinně zvrat tohohle typu! Naštěstí to ale celé bylo tak hloupé, že jsem na něj opravdu zapomněl a jeho 'nečekanost' neboli rozuzlení se ve slabotě zbytku prostě ztratila. Celé bych to jen zabalil úvahou, že je fascinující, co všechno se v Koreji sestrojí tak, aby to koreofilové zhltli a zároveň se nad tím nepozastavili. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Představitel Hodného Woo-sung Jung si během natáčení zlomil ruku. (Morien)
  • Když Park Chang-yi (Byeong Heon Lee) ve svém pokoji vstává v noci z postele a nabodne nožem stonožku na dveřích, má na sobě moderní spodní prádlo (černé boxerky), které se ale začalo nosit až kolem roku 1990, což je téměř půl století po době, v níž se odehrává děj filmu. (kesinaa)

Související novinky

Tahle země není pro Arnolda

Tahle země není pro Arnolda

13.07.2011

Po skandálu, na který se už mezitím téměř zapomnělo, Schwarzenegger tvrdil, že svůj návrat na filmová plátna odkládá. Ukázalo se, že ne na dlouho. Studio Lionsgate oficiálně potvrdilo, že… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama