Reklama

Reklama

Malý Rambo

  • Velká Británie Son of Rambow (více)
Trailer 2

VOD (1)

Když Will Proudfoot vymýšlí útěk z domova narazí na Lee Cartera, školního rváče. Vyzbrojí se videokamerou a filmem Rambo: První krev. Společně objeví, že jejich vynalézavá a někdy trochu nešťastná filmová dobrodružství mohou začít! (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (106)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Lze nepodlehnout filmu, ve kterém si hned v úvodní scéně sotva náctiletý samorost v kině za labužnického pokuřování cigarety nahrává na videokameru prvního Ramba? A když časem potká kamaráda z ortodoxně věřící rodiny, tak se rozhodnou společně švédovacím (zdravím Be Kind Rewind, s kterým to má svým způsobem dost společného, stejně jako s Mostem do země Terabithia) natočit pokračování o záchraně taťky Ramba. To vše v perfektně navozené atmosféře osmdesátek. Úžasná oslava přátelství, strastí i radostí dospívání. Být mi tolik co těm dvěma sympaťákům ve filmu, tak je pro mě tenhle snímek modla stejná jako pro ty dva Ramboš či pro Didiera Patrick Swayze. A já jim nejenže rozumím, ale vlastně i nepokrytě závidím. Za absolutoriem v hodnocení si stojím (jak také jinak, když jsem ho udělil) již jen kvůli přiblbe nadšenému úsměvu, kterým mi tenhle snímek na dlouho poznamenal tvář. A když si představím, že jsem na to nešel v Edinburghu do kina jen z toho důvodu, že jsem se obával přílišné dětinskosti, v kterou by se lehce mohl nadějný námět zvrhnout... Ještě teď bych si nejraději jednu vrazil. PS: Vysvětlení původního názvu filmu v dialogu po titulkách je lepší než to suché, byť pravdivé, oficiální stanovisko. Jsem zvědav jak to vyřeší v dabingu. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal na slibnou parodii Ramba, ale pak se to zvrtlo v něco, co mi pod nos moc nešlo a věřím, že nepůjde ani malým divákům. Dětská představivost titulního hrdiny je sice pěkná, ale to ostatní bylo na moje očekávání, úplně mimo mísu. Malý Rambo mi tak trochu připomněl český rodinný film plný dětské fantazie a problémů dospělých - Kdopak by se vlka bál, ale ten je pro mě o hodně lepší. 40% ()

Reklama

shyster 

všechny recenze uživatele

Všechno je tak krásně dětsky naivní až do doby, kdy se ústřední dvojice rozhádá a film přejímá mladý francouzská švihák. V tomto okamžiku jde celý děj k šípku. Holt scénaristi už nevěděli, jak film prodloužit, aby měl alespoň hodinu a půl. Závěrečný sestřih filmu dá jen lehce vzpomenout na první půlku. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Zábavný film (hlavně, ale nejen) pro děti je fantasticky barevný i díky skvělým animacím, které se do příběhu dostávají z mysli hlavního hrdiny. Pro přísně katolicky vychovaného otloukána je první film s Rambem jako zjevení z jiného světa. Ve své bujné fantazii si představuje, že je svalovec jeho chybějícím tátou a on jej jako správný synek zachrání před létajícími psem i obživlým slaměným panákem. Hravá atmosféra natáčení jejich amatérského filmečku se přenesla i na Syna Ramba, který je nacpaný nejrůznějšími drobnými legráckami. ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Tak trochu se stydím, že jsem až do titulků nepoznal, že matku hrála Jessica ze Spaced. V bonusech je i první amatérský kraťas Aron od režiséra Garthe Jenningse z roku 1986. Z něj je vidět, kde bral autor inspiraci - u sebe. Těšil jsem se na roli Adama Buxtona a opět jsem nebyl zklamán a ani moc překvapen (tentokrát nůžky v nose). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Garth Jennings a Nick Goldsmith svou práci na filmu přerušili, aby se mohli věnovat produkci filmu Stopařův průvodce po Galaxii (2005). Poté se k projektu opět vrátili. (Terva)
  • Ve filmu se Will (Bill Milner) a Lee (Will Poulter) dostanou na diskotéku, kde si zaskáčou na skladbu „Just Can't Get Enough“ od britské elektronické kapely Depeche Mode. (Trajektt)
  • Malou roli přisluhovače Dannyho si zahrál vnuk Stanleyho Kubricka Sam Kubrick-Finney. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno