Reklama

Reklama

Bílá vrána

Trailer 1

Patnáctiletý Thomas Mollison chce vyrůstat jako každý teenager v jeho věku. Má to ale těžké. Protože je jeho otec voják, rodina se často stěhuje a plachý chlapec se jen těžko sžívá s novým prostředím. Jeho život však ještě více ztrpčuje skutečnost, že jeho starší bratr Charlie je autista. Zatímco rodiče Charlieho dávno přijali, Thomas nikoli. Stydí se za něj a ve skrytu duše ho nenávidí. Pak ale potká Jackii, které Charlieho společnost nevadí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (183)

poz3n 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tohle další skromnej film ve stylu Keith, Little Miss Sunshine atd. Mít doma autistu musí bejt nehorázně těžký a klobouk dolů před každym kdo to zvládá, a právě proto chápu i chování Thoma, kterej díky Charliemu v podstatě ztrácel veškerej soukromej život. Naštěstí se objevila úžasná Jackie a ... A dál už se koukněte sami. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na ČT2 mi sice utekl úplný začátek, ale přesto se odvážím hodnotit. Působilo to na mě jako zajímavý náhled do rodiny s autisktickým synem. Snímku se s neuvěřitelným "elánem" daří zobrazit pocity, jaké k duševně chorému chová nejen jeho bratr a blízcí, ale i vzdálenější okolí. V podobně syrových filmech se sice příliš nevyžívám, ale naprosto chápu, že tento film získal nějaké ceny a setkává se s poměrně vysokým hodnocením. ~(3,9)~ ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

Bolo ťažké rozhodnúť sa medzi štyrmi a piatimi hviezdičkami. Film má pomerne otrepanú rainmanovskú tématiku a aj druhý plán, dievča, ktoré je mimo stáda a nevadí jej postihnutý frajerov brat tu už bolo. Čo je nové na tomto snímku je to, že zdravý súrodenec dá priechod svojim negatívnym emóciám voči bratovi, ktorý mu znemožňuje žiť normálny život. A musí sa s nimi vyrovnať. Toto sa mi zdalo tak úprimné, hoci klišéovité a oslovilo ma to natoľko, že dám 5 hviezd. Len záver by som pozmenil. Na mieste zdravého brata by som sa odsťahoval na internát. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Klasický nezávislý film s minimálními prostředky, lehce dokumentárním přístupem a zobrazující outsiderství - tentokrát na téma život s autistou. Docela přesvědčivé a místy drásavé. Závěrečné usmíření bylo trochu nevěrohodné (hlavně, že by se Charlie dokázal naučit taneční číslo), ale proč ne, i pohádkové konce mají ve filmech své místo. /20. 3. 12./ ()

moviesfan 

všechny recenze uživatele

Film mi ukázal, že si nemám nač stěžovat. Hlavně není důvod. Zajímavé drama, které s podobným námětem tady bylo sice již několikrát, ale tady ukazuje jak je život ostatních členů rodiny autisty opravdu těžký. Film se zaměřuje spíše na pocity a strasti mladšího bratra, a docela mu to vychází. Jen mě zklamalo hraní - kompars- postižených lidí. I tak je to kvalitní film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • Michael Yezerski získal od APRA-Screen Music AGSC cenu za nejlepší soundtrack roku 2008. (Terva)
  • Snímek získal v roce 2008 hlavní cenu dětského filmového festivalu Don Quijote. (Terva)
  • Film získal na Screen Asie Pacifik 2008 hlavní cenu pro nejlepší dětský snímek (Terva)

Reklama

Reklama