Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (247)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Pekná klasická rozprávka s dobrým nápadom, nádherne nakreslená s príjemnými pesničkami, ktoré sú rytmické. Bola som na tom v kine so sestrou a dokázala pri tom obsedieť, takže to bolo aj pre deti dostatočne zábavné a pútavé. Určite najlepšia rozprávka podobného štýlu poslednej doby, len bz som to ešte veľmi rada videla v origináli. 100% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatická a slušně odsípající pohádka do Walta Disneyeho, která potvrzuje, že i pro klasickou 2D animaci je v dnešním světě místo. Najednou totiž působí svěžím dojmem. Pohádkový příběh je ale také více než slušný, humoru je tu více než dost. Akorát těch písniček je místy až moc a postupem času už mi začaly lézt krkem. Děti si to ale náležitě užijou, o tom žádná. 70% ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Příjemný šok v tom, že se Disney odvážil do vod svých nejklasičtějších příběhů v době, která bez popkulturních narážek či 3D animace fungovat snad ani neuměla. A posléze i v tom, jak moc si převrací pár nezaměnitelných archetypů známých pohádek. Jakkoli tak bažina nebo jazz mohly nabídnout o něco více, musím tohle snažení jednoznačně pochválit. Tím spíš, že místo labutí písně otevřelo studiu cestu k dalšímu výstupu vstříc slávě v podobě Na vlásku nebo megahitového Ledového království. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Je celkem radost se v roce 2014 dostat k pět let starýmu animáku, který vypadá úplně stejně, jako Popelka ze 40. let.To na animácích od Disneyho miluju asi nejvíc, že i v týhle době na vás dýchnou tou přenádhernou starou kresbou.Co se týče příběhu je to klasické klišé, podle šablony kterou si Disney drží už po generace.Tahle doba postrádá tak dobrého tvůrce, jakým byli Clements s Muskerem v dobách, když vytvořili nejlepší animák a to Aladina.Dal bych víc, ale ty písničky sou otravnější než obvykle.60%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Od začiatku mi to prišlo ako variácia na zápletku zo SHREKA. 2D formát sa mi na plagatoch tiež úplne nepozdával. A keď som počul, že tam bude kopec pesničiek, začal som sa báť. Napriek tomu, že v prvej pol hodine sa naozaj spieva trochu viac, je to dobrý film. Dostatočne vtipný, dostatočne disneyovský a určite aj postačujúco hlboký. A má pár zaujímavých režisérsko-výtvarných nápadov. Scenár nie je tak prepracovaný ako pri väčšine pixaroviek, má však (po úvode) slušný spád a kopu vtipných postavičiek. Neviem, či ma okúzlila nostalgia, ale takto prirodzene sympatické a ľudské zvieratká som v rozprávke už dlho nevidel. Vitaj späť Disney!!! ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Styl animace byl ovlivněn především snímkem Lady a Tramp (1955) pro městské scény a snímkem Bambi (1942) pro scény z Bayou. Tyto filmy byly podle názoru režisérů vrcholem animace v klasickém stylu animace Disney. (Epistemolog)
  • Dvě hvězdy na konci, zobrazující Raye a Andělínu, jsou odkazem na dvě hvězdy, ukazující cestu do Země Nezemě, které se objevují v Disneyovkách Petr Pan (1953) a Zvonilka (2008). (LindaKola)
  • Svojráznemu, tučnému krokodílovi Louisovi prepožičal v slovenskom znení hlas jedinečný spevák a hudobník Richard Müller, pre ktorého to bola zároveň prvá skúsenosť s dabingom. (Patrik200s)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama