Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Videa (1)

Trailer

Recenze (159)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale při sledování Temných vzpomínek se mi vybavil film Waterland (1992) s Jeremy Ironsem v hlavní roli. Snad to bylo tou retrospektivou, snad úžasným prostředím pobřežní vesničky, snad shodně dávnou tragédií v níž měli oba hrdinové prsty. I když Daniel hrál skvěle a flasback do pubertálních let byl lepší než celý zbytek filmu, pořád to kvalit Waterlandu nedosahovalo a celé to drželo jen tak tak pohromadě. I tak se ale na to dobře koukalo a Temné vzpomínky rozhodně nejsou podprůměrným snímkem. * * * ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Začátek mě nebavil. Craig mě sice k filmu nalákal, ale na jeho postavě mi nepřišlo zajímavého skoro nic. Pak naštěstí přišel ten dlouhý flashback. A najednou tu bylo erotické pnutí prvního sexu, stará sladká šedesátková muzika a dokonce i nějaký příběh (i když nebyl úplně originální). A nakonec už v tom seděl i ten Craig a zestárlý zbytek osazenstva jeho vzpomínky. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, myslel jsem, že k tomu mít sen nebo postupovat na na cestě životem je třeba odvaha, ale jediné k čemu ji potřebuju je zůstat (stát). Neskutečně natahovaná lehce pochmurná pocitovka, kde hraje Craig druhé housle (nechápu ten chvalozpěv na něj). Stěžejní část filmu se odehrává v minulosti v podání dětských herců. Základní problém filmu je že má děj tak na 60 minut, rozhodně ne na 110. Celá myšlenka filmu s dá shrnout do té citované věty. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Jsou to ale hodně slabé 3. Film se koncepčně řadí po bok A Guide to Recognizing Your Saints se všemi přednostmi i slabinami. Mezi přednosti lze určitě zařadit silné herecké výkony a několik výborných a emocemi naplněných momentů. Daniel Craig dokázal poznamenaného a upadajícího herce, jenž se snaží vypořádat s démony z mládí, zahrát skutečně na výbornou. Celkovou slabinou je pak jednoznačně bezdějovost, ze které pramení utahanost a občas se vkrádající nuda. ()

Chasm 

všechny recenze uživatele

Krásná práce s kamerou (vůbec celý film si hodně zakládá na audiovizuálním provedení) napravuje jakousi unylost vzpomínkové části filmu. Děj je řidší a filmu by pomohlo prostříhat, nicméně za práci s kamerou a hudbu jsou to slabší čtyři... 70% "When I was a child, I thought being brave meant that you had to take action. That to have a dream or get forward in life, you needed courage. But the only thing you need courage for is standing still." ()

Galerie (81)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Jižní Africe a Anglii. (Terva)
  • Úvodní píseň "If There Is Something" od Roxy Music je původně šest minut dlouhá. Ve filmu je však o minutu a čtyřicet vteřin zkrácena. (Terva)

Reklama

Reklama