Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesložitá pohádka malé holčičky srozumitelně vychovává, ať si každá (každý) váží svých schopností a nepodléhá falešným ambicím, pak bude odměněna splněním i vysokých cílů (třebaže průmyslovou manufakturou nahradí poctivou rukodělnou výrobu, aby stihla odčinit škodu, kterou způsobila :-)). Ne, scénář neustojí hlubší rozbor, ovšem barevná (béčková) animace víl a kouzelného světa cílovku určitě u(s)pokojí; melodický orchestrální soundtrack s irskými motivy pak snese i přísnější měřítka. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak takhle přišla na svět ta do zelených šatů nevhodné délky oděná okatá blondýnka, jejímž posláním je tahání penízků z kapes nás dospělých. Ne vážně, představovačka noční můry rodičovských peněženek je veselá, pestrobarevná, hravá, milá.......možná tomu chybí nějaké nosné téma, ale hádám, že čtyřleté holčičce je to celkem šumák :D ()

Reklama

sona123 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovská věcička, která kupodivu ale přece jen trochu překvapila - jednak je tu jedna opravdu vtipná scénka, kdy Zvonilka učí létat ptáčka-nováčka a pak samotná postavička Zvonilky - jak ta mě ze začátku sr...!!! Ale konec dobrý, všechno dobré, nuže odpusťme jí. Jinak je to pohádka spíš pro menší děti a ideálně holčičky. ()

KiJi 

všechny recenze uživatele

…A NARODILA SE VÍLA. Je to milé, hezká animace, trocha humoru (naštěstí se postavy nechovají jako blbečci jak vidíme v jiných současných animácích a ani zde není hlavní retardovaný nositel humoru), trocha napětí, pěkná irská hudba, a s poučením pro děti – když člověk něco umí, tak by si toho měl vážit a rozvíjet a nesnažit se dělat něco jiného. Už jsem se lekl, že Zvonilka se bude snažit být „divergentní“, svou vrozenou schopnost změnit a naučit se jiné magie, jako ovládat vodu, vítr apod., co umí jiné víly, ale naštěstí to tak nebylo. Akorát, proč musí být vyobrazeny tak sexy…? ()

castor 

všechny recenze uživatele

Disneyovská roztomilost jak vidno ještě neřekla své poslední slovo. Třpytivě barevný film v lehce humorném balení, který naštěstí nejde cestou současných animáků „chci se zalíbit všem“ a vypouští tak všudypřítomnou ironii a sarkasmus. Zacílený je na konkrétní skupinu a to je jenom dobře. Jen pro tvůrce asi škoda, že se (u pokladen kin) víc nezvonilo!! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • V ČR vydala film na DVD firma FHE s distribučním názvem Zvonilka. (Přitom z Petera Pana ji všichni známe jako Zvoněnku). (honajz)
  • Premiéra filmu byla zdržena pro výrobní problémy. Sharon Morrill, vedoucí Disney Toons, byla propuštěna, protože se výrobní náklady tohoto filmu vyšplhaly až na 50 000 000 amerických dolarů. (Terva)

Reklama

Reklama