Reklama

Reklama

Fred Astaire hraje v tomto titulu autentickou roli módního fotografa (inspirovanou životem kameramana Richarda Avedona), jenž promění Hepburovou v pařížskou modelku. (oficiální text distributora)

Videa (4)

Trailer

Recenze (101)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nečiní mi větší potíže sledovat přeměnu knihovnice v modelku, ale přirozená krása Audrey Hepburn se pod nánosem chemie na ksichtík naprosto vytratila, takže v těchto okamžicích jsem skutečně trpěl. To je však v podstatě jediná výtka, protože jinak je Funny Face muzikálem velmi rozverným a jeho hudební i taneční čísla mi přišla k chuti. Rád bych ještě upozornil na tento tanec, který sice vybočuje z nálady snímku, ale pro mne představuje famózní ztvárnění svobody lidského vyjádření - http://www.youtube.com/watch?v=r3oxqmKGM5g. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Pohodová muzikálová podívaná, která splnila očekávání. Fred Astaire je dobrý tanečník. To je celkem známá věc. Ale Audrey tu nezůstala o nic pozadu. Její baletní průprava je v tanci snadno pozorovatelná. Taneční čísla tedy moc fajn. S hudbou to je trochu horší. V těch letech přeci vládl světu rock`n`roll. Chuck Berry, Little Richard, Elvis Presley, Jerry Lee Lewis zpívali svoje největší hity. Kdyby ve filmu zaznělo Hound Dog, tak to na parketu vypadalo trochu živěji. :-) Jednoznačně nejlepší zpěvačka ve filmu je Kay Thomsonová, ačkoli má pouze vedlejší roli. Příjemným zpestřením je krom tanečků a krátkého romantického příběhu i zaměření na exteriér. Režisér se rozhodl nám ukázat v krátkém detailu všechny skvosty Paříže. Dokonce kvůli jednomu krátkému záběru se štáb podíval i do zahrad Versailess. 70% ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

1* za Audrey Hepburn + 1* za Freda Astaira + 1* za choreografii tanců = 3*. Funny Face je oddechová podívaná, ovšem komediálních scén tam na mě bylo málo. Fred Astaire na svůj věk (58) tančil neskutečně skvěle a jsem rád, že v tomto snímku si divák mohl prohlédnout také Audrey při tancování. Prozatím nejslabší její snímek, co jsem viděl. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

ač nejsem úplně fanda muzikálů, tak mám paradoxně slabost pro tyhle rozjuchané muzikály z padesátých let. Tím spíš když v nich hraje Fred Astaire a tady navíc ještě božská Audrey. Bohužel ne každý den je ale posvícení a tahle dietní variace na My Fair Lady mě zdaleka neoslovila a nebavila tak jak sem čekal. Písničky jsou fajn, ale nenajde se tu žádná kterou bych musel nutně slyšet znova. Astaire i Hepburn tančí skvěle, ale opět to není nic co bych už v podobných filmech neviděl. No a příběh, který je viditelně inspirovaný již zmíněnou My Fair Lady také příliš originality nepobral. Tak snad příště s jiným muzikálem...65% ()

Kass 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkně a stylově ztvárněný svět módy ve správně bezstarostném muzikálu. Hepburn je jako vždy bezchybná, ale nejvíc mě překvapil Fred Astaire, který se kromě svého výtečného a suverénního vystupování k Audrey (narozdíl od Humprey Bogartha v "Sabrině") i přes vzájemně značný věkový rozdíl skvěle hodí. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (19)

  • Postava Dicka Averyho (Fred Astaire) je inšpirovaná fotografom Richardom Avedonom, ktorý pripravil väčšinu fotografii pre tento film a je aj autorom známeho portrétu tváre Audrey Hepburn (Jo Stockton), ukázaného počas scény v tmavej komore. (Michal74)
  • Modelku Marion hrá Dovima, jedna z najväčších modeliek svojej doby, ktorá často spolupracovala s Richardom Avedonom. (TheRoller)
  • Odkaz na tento snímek lze zpozorovat ve videoklipu zpěvačky Whitney Houston s názvem I'm Your Baby Tonight (1990) – krom lehce podobných tanečních kreací má na sobě Whitney i stejný kostým a účes (konkrétně černé oblečení a černé boty s kontrastně bílými ponožkami) jako Audrey Hepburn (Jo) v tomto filmu. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama