Reklama

Reklama

Doposud si devatenáctiletá Lili užívala společně s novými přáteli Leou a Thomasem prázdniny v Barceloně. Po návratu domů ale dívku čeká studená sprcha. Rodiče jí sdělí, že po velmi vyostřené a násilné hádce s jejich patriarchálním otcem opustil Lilin bratr - dvojče Loic domov a odešel neznámo kam. Od té doby nezvedá telefon a nedává o sobě vědět. Tato zpráva dívku, jež je na svého sourozence značně fixovaná, absolutně zdrtí. A stres a emocionální šok, znásobený setrvávající napjatou atmosférou doma, si brzy začne vybírat svou daň. Lili přestane přijímat potravu, nemůže ani spát a po několika dnech ve škole zkolabuje během přednášky a probudí se až na psychiatrii. K životu ji pak přivede až pohlednice od jejího bratra, první z mnoha. A jak přicházejí další a další psaní, tím více v dívce sílí touha po vzpouře a velkých životních změnách. Hlavní roli v pozoruhodném, dvěma Cesary ověnčeném dramatu ztvárnila vynikajícím způsobem půvabná Mélanie Laurentová, která se nyní představí i v novém snímku Quentina Tarantina Hanební pancharti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

takken 

všechny recenze uživatele

Smutný príbeh o rodine a jej hodnotách o tom čo je človek schopný spraviť aby ten koho miluje bol v bezpečí a ostal aspoň na chvíľku pokojný. Vzťahy vedia byť občas zvláštne a kruté no ak to potrebujeme vždy nás naši blízky udržia nad hladinou. Melódia piesne U-turn lili spríjemňuje a dotvára atmosféru tejto vydarenej francúzskej drámy. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Drama, které si žije svým životem - a nechá vás, abyste byli při tom. Nesnaží se být za každou cenu středem pozornosti a nemá potřebu poučovat a obhajovat své názory - ale možná právě proto byste mu měli naslouchat. Vypráví o dobrých úmyslech, jimiž - jak známo - bývá dlážděna cesta do pekel ... o jediném chybném rozhodnutí, které narýsuje dělicí čáry a vykope hluboké příkopy - už navždycky. Protože ničemu nepomůže ... protože nezmenší bolest a nepřinese útěchu ... protože pod tenkou slupkou lži živí zatrpklost, hořkost a únavu ... protože vytvoří neřešitelnou situaci ... protože nenávratně poznamená vzájemné vztahy ... protože vás odsoudí k věčnému předstírání - a nikdy vás neosvobodí. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh o mladé slečně, která se vrátí z dovolené a zjistí, že její bratr utekl z domova. Psychicky se zhroutí. Pak ale přijde dopis a ona svého bratra začne hledat. U tohohle filmu člověk pochopí, co je člověk schopen udělat pro druhého a jak se vyrovnat s opravdu těžkou ránou osudu díky pomoci ostatních. Tušil jsem sice už v půlce, jak se věci mají, ale konec mne přesto dostal. Bravurně zahráno pod taktovkou režiséra Lioreta. Sladěno dojemnou hudbou, tklivým scénářem a výborným hereckým obsazením. Opravdu silný zážitek pro nejednoho diváka. 75% ()

IdentityS73 

všechny recenze uživatele

Shosanna si asi oblíbila neveselá dramata...:) Tohle se mi líbilo, jak herecké obsazení, tak zpracovaný námět, i když to neskončilo nijak vesele...Kad Merad se u mě tímto filmem vyšvihl dost nahoru, protože jsem ho viděla nedávno stejně dobře hrát v komedii i v rodinném filmu... Sama sebe jsem mile překvapila, když jsem celou dobu věděla, co se tam děje- koukali jsme na to ve francouzštině s francouzskými titulky... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Doslova příkladně budované emoce, sázající na divákovu zvědavost. Člověk čuje nějaký to tajemství od samého začátku a čím víc jsem do toho nořil, tím víc jsem se snažil všechno odtajnit dřív než to za mě udělá scénarista. Je to nenápadný film, ale má v sobě neskutečnou sílu. Uživatelé, co fetujou filmovou Francii ví, že Melanie je krásná a mimořádně talentovaná herečka, ale co předvádí tady, to je hotový herecký mistrovství. Pro vnímavého a empatického diváka je fakt síla sledovat tenhle film a to i díky nádherné hudbě (kytarová skladba neměla chybu). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Ústřední písnička snímku se jmenuje U-turn (Lili) v podání francouzského dua Aaron. (claudel)
  • Literární předlohou pro tento snímek byl stejnojmenný román Oliviera Adama. (claudel)

Reklama

Reklama