Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když anglický rytíř Hector podlehne zranění, které utrpěl při turnaji, oblékne si jeho panoš William Thatcher brnění a přes varování přátel, Rolanda a Wata, jde bojovat. Podaří se mu zvítězit. Prodá získanou cenu a přesvědčí kamarády, aby se s ním pustili do mnohem většího podniku. Hodlá si vydělávat na turnajích, a tak investuje všechny peníze do výzbroje, prodělá tvrdý výcvik a nakonec do svých služeb přijme výřečného spisovatele a neúspěšného hazardního hráče Geoffreyho Chaucera. Ten mu zhotoví falešné osvědčení o šlechtickém titulu a stane se jeho heroldem. Williamovi se podaří přihlásit se na rytířský turnaj, kde si vede velmi dobře. Druhý den přijme do svých služeb podkovářku Kate, protože potřebuje naučit tančit. Zamiloval se totiž do půvabné dámy Jocelyn. Kate se ukáže jako užitečná nejen pro výuku tance, ale také jako kovářka, když mu zhotoví nové, překvapivě odolné a lehké brnění. Mladík poráží jednoho rytíře za druhým. Jediným jeho vážným soupeřem se stává namyšlený, bezohledný a dosud neporažený rytíř Adhemar, který se, stejně jako William, uchází o krásnou Jocelyn. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (643)

petero 

všechny recenze uživatele

Svojsky natočený film o rytieroch. Skvelá rytierske zápasy na koňoch ktoré s pribúdajúcimi minutami filmu neuveriteľne gradujú až do dojemného záveru. Príbeh sluhu a jeho kamarátov, ktorý chce vyhrať turnaj a získať srdce princeznej =). Naviac skvelé hlášky a scény (v kostole na koni, skladanie básne pre milú, tanečné vystúpenie, nové nike brnenie...). ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Nenápadná bomba mezi oddychovkami. Sympaticky odvyprávěná a zahraná klasická komediálně-dobrodružná story o cestě za splněním snu (a za láskou) odehrávající se v "jakoby" reálném středověku. "We Will Rock You" a mexická vlna na záčátku mě úplně odzbrojily – úžasný nápad. A souboje jsou natočené v podstatě dokonale. Příběh rytíře je zábavnější a milejší než lecjaký přehypovaný blockbuster! P. S. Brát tenhle filmeček vážně, snad jako nějakou sondu do Anglie 14. století, může jen totální blázen. 70 - 80 % ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Sexy Shannyn Sossamon, dobrý herecký výkon Heatha Ledgera a šikovne natočený dobrodružno-romantický film, ktorý sa mi tak moc páči, že ani sám nechápem................ Soundtrack Carter Burwell: 1. We Will Rock You - Queen [2:02] ,2. Low Rider - War [3:10] ,3. Takin' Care of Business - Bachman-Turner Overdrive [4:49] ,4. Golden Years - David Bowie [3:27] ,5. Crazy on You - Heart [4:50] ,6. Further On Up the Road - Eric Clapton [4:29] ,7. Get Ready - Rare Earth [2:50] ,8. I Want to Take You Higher - Sly & the Family Stone [5:20] ,9. The Boys Are Back In Town - Thin Lizzy [4:28] ,10. One Of Your Own - Carter Burwell [1:53] ,11. We Are The Champions - Robbie Williams/Queen [3:54] ,12. Pieces - Dan Powell [3:28] ,13. Eye Conqueror - Third Eye Blind [4:07], ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

johó:-)deset let,jsem si nechal tenhle film unikat a musim říct,že jsem vocas:-)kombinace starého prostředí s moderní muzikou je sázkou do loterie,která tvůrcům vyšla,dobře od vyprávěný příběh,velkolepá výprava a skvělý humor.čeští herci v pidi roličkách jsou úžasný(upír krejčí jako kovář rozseká:-)nádherná shannyn sossamon a vynikající ledger.bože toho kluka je taková škoda:-( ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Film si jednoznačne zaslúči červené orámčekovanie a to nielen takéto na hranici. To, že ide o príjemnú zábavu, niet pochýb. Tvoria ju hlavne zručný scenárista/režisér a sympatické herecké vložky. Herecké je prvá vec, ale nie vždy sa podarí dať dokopy tak milé a prirodzené obsadenie ako v tomto rytierskom príbehu. Po zábavnej stránke naozaj vkusné, žiadne dementné prešľapy a to sa mi páči. Proste dobrodružstvo s romantikou na úrovni. Tie súboje a Queen boli len takou čerešničkou. 80%. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (37)

  • Někteří koně byli vybráni z kladrubského hřebčína, jiné zapůjčila ostravská jízdní policie. Žádné zvíře nebylo v průběhu natáčení zraněno. (Jirka_Šč)
  • Když Chaucer (Paul Bettany) poprvé představil „Sira Ulricha“ (Heath Ledger), dav lidí nejdřív vůbec nereagoval, protože čeští komparzisté nerozuměli tomu, co herec říká. Tato reakce byla ve filmu nakonec ponechána. (Karlos80)

Reklama

Reklama