Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Používáme slova "zabitý" nebo "mrtvej"........... Seržant Montgomery (Ben Foster) se po jakém si zatím nevysvětleném únose dostává do skupiny tak zvaných Andělů smrti. Tato skupina má za úkol informovat nejbližší příbuzné o smrti jejich dcery nebo syna ve válce. Je to nepříjemná práce na které je doprovázen svým "učitelem" kapitánem Tony Stonem (Woody Harrelson). Stone to již dělá delší dobu a tak ví jak se v určitých situacích chovat. CITÁT - A musím vás varovat, někteří maj i zbraně............ DIALOG - STONE: Jaký máte i-mail? MONTGOMERY: Nemám počítač. STONE: To se ještě dá?.............. Ve filmu si krátce zahraje Steve Buscemi a to postavu otce zabitého vojáka Erica Martina. Zajímavý a smutný příběh o smrti a lásce, plný slz a utrpení. CITÁT - Právě jsem začínal střízlivět.......... Kalba, palba a probuzení okolo 90 minuty je úžesná. Jediná část příběhu, kde se dá zasmát. Pokud se vám chce. Záleží na úhlu pohledu. Ve filmu zazní mimo jiné píseň "Dubpressorman" od Dr. Israel. Smutný je i seznam vojáků, kteří zemřeli v různých válkách během natáčení tohoto příběhu. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Máme špatné zprávy paní …. . Armádní tajemník mě požádal o vyjádření nejhlubšího smutku ohledně Vašeho syna, svobodníka..... . Je mi to nesmírně líto. Zemřel včera při…. Posvátná úloha informování příbuzných obětí je práce o charakteru. Jednotka ,,ANDĚLŮ SMRTI“ nemívá spokojené zákazníky. Další skvělá role pro W.Harrelsona ve snímku, od kterého jsem očekával návaznost na ,,Poslední cestu“. Zazní tu mnoho pravdivých mouder, vidíme šest ukázkových návštěv plných emocí. Bohužel, když se příběh věnuje osobním životům, tolik mě to nebere. Já chtěl víc z ANDĚLŮ SMRTI. (Naštěstí se to dá vydržet.) Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád sleduji zármutek cizích lidí. 2.) Chystám se umřít v US Army. 3.) Miluju zvuk pageru. 4.) Chci vědět, jaká jsou pravidla pro informování příbuzných obětí. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Některé práce jsou příjemné, a některé nejsou. K těm druhým patří i nová služba válečného veterána Willa (Ben Foster), který se svým kolegou Tonym (Woody Harleson) oznamuje pozůstalým po padlých ve válce v Iráku tuto nešťastnou novinu. Tato práce na optimismu moc nepřidá, navíc když musí oba řešit své vlastní problémy, ať již s alkoholem (v případě Tonyho) nebo se svoji bývalou dívkou (v případě Willa). Ale seznámení se vdovou Olivií (Samantha Morton) může Willovi pomoci najít cestu zpět do normálního života ... Dle hodnocení zde i komentářů jsem čekal něco víc výjimečného, ale bohužel to nevyšlo. Což o to, pohled na odvárcenou stranu války, daleko od jakýchkoliv bojů je zajímavý (a nikdy jsem nijak nepřemýšlel, že tuto práci taky musí někdo dělat - chtěl bych vidět, jak by se s hádáním tohoto zaměstnání vypořádali účastníci zábavné show Hádej kdo jsem), ale když jdou Will s Tonym oznámit asi podesáté smrt některého z vojáků (a vždy se stejným scénářem), tak už mi to přišlo trochu nudné. Ani po stránce hereckých výkonů není film nikterak dokonalý, i když jsem se na Bena Fostera a Jenu Malone (její role tady byla bohužel jen do počtu) těšil... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jemný a citlivý snímeček střídající sympatickou (umírněnou) chlapskou tvrdost a přepáleně slzopudné momenty. Zatímco pozadí životů dvou "poselských" parťáků, včetně jejich interakcí je vykřesleno velice příjemně, civilně, občas s dávkou těžké životní pravdy, ale občas i se špetkou humorného nadhledu, tak hlavní účel filmu je příliš očividný a patetický. Každý, kdo o sdělování nepříjemné zprávy něco slyšel, ví, že 100% zdejších vyobrazených hysterických reakcí tvoří ve skutečnosti stěží 5%. Navíc postavy jsou chodící klišé, co se týče osamocení a určité ztroskotanosti, jen aby jejich břímě co nejvíc vyniklo... Za tento kalkul hvězda dolů. 6/10 ()

SydneyB 

všechny recenze uživatele

Trocha oddychu od typických vojenských filmů, kterých v dnešní době vzniká nespočetně, tento film nám dává zcela jiný pohled na současnou situaci na Blízkém Východě, nestará se o politiku, v podstatě ani o ty, kteří tam jsou, ale spíše o ty, kteří jsou tady. Rozhodně nejzajímavější stránkou filmu jsou skvělé herecké výkony, ale co by ne, když jde o takové atraktivní obsazení. Příběh je silný a vtáhne člověka do stejného srabu, ve kterém je hlavní hrdina. Scénář všechno dotáhne do finishe a splní vše, co nám slíbil. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama