Péter BacsóScénář:
Péter BacsóKamera:
Tamás AndorHrají:
Júlia Ubrankovics, Attila Tóth, Gergely Kaszás, Ferenc Hujber, György Cserhalmi, Sándor Lukács, Kati Lázár, Andrea Fullajtár, Antal Cserna (více)Recenze (4)
Dalo by se vytknout příliš pohádkové schéma, těžkopádnější konstrukce některých epizod a neuvěřitelnost postavy Mórice. Ale na druhou stranu není těžké naladit se na jistou metaforickou rovinu tohoto filmu a uvědomit si, že primárně nechce být realistickým pohledem na život maďarského sirotka - prostitutky. Vyloženě si hrál s mojí náladou. Během necelých dvou hodin jsem si užila dostatek deprese, hnusu, dojetí i optimismu a na konci jsem musela uznat, že Majdnem szüz ve své barvitosti, nasládlosti a potrhlosti podává neduhy současné společnosti a téma lidské svobody s obdivuhodnou razancí. PS: Velkým plusem je herec Gergely Kaszás. Takovou držku jsem v životě neviděla. ()
Zajímavý snímek začínající poměrně tvrdě, ale po chvíli se měnící v podstatě...na komedii? ()
Velmi příjemný snímek o prostitutce z donucení a její úspěšné rekvalifikaci. Příběh je to sice poněkud idealizovaný a ve skutečnosti by to holka tak snadné neměla, ale to byl nejspíš režijní záměr. Taky je fajn občas vidět i něco jiného než ta drásavá a bezvýchodná dramata o obchodu s bílým masem. ()
ocenenia : MFF Moskva 2008 - Nominácia na 1. cenu ()