Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vlastně taková pohádka, která stárne trošku rychleji. V první polovině 80. let se Hollywood v podobných záležitostech poměrně viděl. Scottova Legenda, Nekonečný příběh, do toho různé planety Krull či snad trojnásobný Conan. Tady samozřejmě všemu akčnímu sci-fi i po letech díky vyjímečné hudbě vládne Conan. Jestřábí žena může nabídnout populárního Rutgera s krásnou Michelle a také začínajícího a tehdy ještě snesitelného Brodericka. Richard Donner to celé tehdy profesionálně zastřešil kvalitní režií. 65% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem se na tento fantasy rest těšil, ale nemohu zastírat zklamání. Hlavní premisa příběhu vypadá na papíře jako vynikající romance, ale na plátně se to moc nepromítlo. Počátek působí velmi rozpačitě, velmi jednoduše a v zásadě se toho za celý film moc nestane. Proměny hrdinů do zvířat, kdy jsou odkázání díky kletbě se míjet, nepřineslo žádné emoce. Herci vlastně nemají tolik co hrát, dialogy pohádkovsky vystavěny a role Matthew Brodericka mě postupem času ubíjela. Hauer to s kuší zvládá bravurně, nicméně akce ničím extra neosilní. Výprava, kulisy se povedly a vizuálně tomu nelze co vyčítat. Trošku jsou mi záhadou nominace v oscarových kategorií, neboť hudba k tomuto žánru byla absolutně mimo a když si vybavím v podobném duchu Highlandera, jsou to nebe a dudy.......5/10 ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Neviem, preco sa mi tento krasny pribeh cele roky vyhybal, ked prave ja mam rad tieto typy filmov. Prekliata laska, kde sa Rutger Hauer meni pri zapadajucom slnku na vlka a v tej chvili jastrab meniaci sa na Michelle Pfeiffer a pri vychadzajucom slnku zase naopak, takze ich laska mala byt navzdy prekliata. No a my sa spolu s hrdinami vydavame na dobrodruznu cestu, ako tuto kliatbu zrusit. Skoda, ze som nemal moznost tento film vidiet aspon pred 20-timi rokmi, urcite by bol zazitok este silnejsi, ale nesklamalo ma to ani dnes. Rezisera Richarda Donnera som spoznal hlavne vdaka blaznivej akcnej serii SMRTONOSNYCH ZBRANI (1987 - 1998), ale aj vdaka slavnemu SUPERMANOVI (1978) s Christopherom Reeveom. Mam rad od neho aj komedialny western MAVERICK (1994) s Melom Gibsonom a s Jodie Foster alebo i akcny thriller NAJEMNI VRAZI (1995) so Sylvestrom Stalloneom a s Antoniom Banderasom... 22.03.2010 ________ Matthew Broderick - (Filip Gaston) +++ Rutger Hauer - (Kapitán Etienne Navarre) +++ Michelle Pfeiffer - (Isabeau) +++ John Wood - (Biskup z Aquily) +++ Ken Hutchinson - (Marquet) +++ Alfred Molina - (Cezar) +++ Giancarlo Prete - (Fornac) +++ Loris Loddi - (Jehan) +++ Produkcia: Richard Donner +++ Hudba: Andrew Powell +++ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Moc, moc milá akční pohádka. Richard Donner měl v roce 1985 nejpíše takový "nostalgický rok", když si to samé léto střihnul ještě fantasy komedii The Goonies (na ty se již dlouho chystám). Já se moc rád ponořil do jeho kouzelného světa, nechal se pohltit atmosférickou výpravou, připoměl si staré dobrodružné pecky jako Barbar Conan nebo Pán Šelem, a celé si to náramně užil... Jenomže den uplynul, a najednou nemám ze včerejšího televizního vysílání sebemenší důvod k výraznějšímu zapamatování. Jestřábí žena potěší milovníky pohádek, zahřeje u srdce fanoušky fantasy a malé kluky pohladí po vlasech, ale to je asi všechno. Několikrát jsem se přistihnul, jak by to celé asi vypadalo, kdyby místo vyloženě vtipných technozvuků při akčních scénách komponoval hudbu někdo jako Hans Zimmer. Z miloučkého příběhu krvavé drama okamžitě. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Biskup, vlk a jastrab. Položím následne jednu pragmatickú otázku. Môže mať táto „trojica” niečo spoločné ? Čokoľvek. Ešte stále vás absolútne nič nenapadá, veď sa ani nie je tomu čo čudovať, keďže «Duchovný» by mohol tak maximálne tohto divokého cicavca odohnať, alebo i taký druh dravého vtáka by mu nemusel zakaždým výjsť v ústrety, však ? Čiže, asi tu máme tzv. NONSENS ? Alebo, ako sa veci vlastne majú... ? Nebudem chodiť ako mačka okolo horúcej kaše, že sa radšej opýtam ? Čo najradšej vyhľadáva, chytá a lapí, teda, tento, domestikovaný živočích ? Mohli by to byť najmä hlodavce (myši), a jednou takou práve začnem, aj keď Phillipe Gaston je typickým človekom, no prezývajú ho skrátka: „The Mouse” , pretože sa ako malý vreckár vždy vykrúti z hocakých komplikácií, že skrátka utečie spôsobom, schovaj sa do diery. Myš (mladý Matthew Broderick) je defacto akýmsi ‹prostredníkom› na ceste za dobrodružstvom, počas ktorého spoznavá dvoch prekliatych ľudí, ktorí sa vďaka uvalenej, čiernej kliatbe Biskupa z Aquily (John Wood, v slovenčine Ján Drevo), premieňajú na zvieratá, čím im naveky spečatil osud lásky, a to konkrétne medzi Kapitánom Stráže-Etienneom (Rutger Hauer) a Isabeauou (Michelle Pfeiffer), pretože im chorobne závidel, až to neuniesol. Zatiaľ, čo je on cez deň obyčajným človekom, ona je jastrabom, a zase v noci je on čiernym vlkom, ona veľkou krásavicou, a tak sotva na miniatúrny okamih sa môžu stretnúť, ako rovnocenní, bohužiaľ, to je, akoby hrach na stenu hádzali. Jestvuje akási nádej, že zlorečenstvo môže byť prerušené, ale to ešte musia všetci vynaložiť kopec úsilia, pokiaľ sa tak i stane. A pritom v pätách majú neustále biskupových temných prisluhovačov... _ Neviem si akosi normálne pomôcť, ale táto archaická rozprávka mi príde práve teraz už aj neuveriteľne zastaralá, so zvláštnou rockovov hudbou do stredoveku, a to i napriek tomu, že režiséra Dicka Donnera považujem za čisto nesmierne všestranného tvorcu, ktorý nakrútil trebárs Omena, Supermana, alebo aj Smrtonosnú zbraň, toto asi nie je úplne moja šálka kávy, i keď práca so zvukom bola strašne dynamická ! DP Vittoria Storara bola možno prvým lákadlom, i účasť hereckého ansámblu bola prijateľná, Broderick sa celkom predviedol, a tak to nakoniec mám vskutku pozitívne dojmy, ale druhýkrát to vidieť v žiadnom prípade nechcem, netúžim, určite nemusím ! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Melodie, na kterou Isabeau a Phillipe tancují ve stáji, je italský tanec ze 14. století jménem "Trotto". Film také obsahuje renesanční kousek od Johna Dowlanda. (HappySmile)
  • Když se Navarre (Rutger Hauer) a Isabeau (Michelle Pfeiffer) probouzí ve sněhu, tak při proměně z vlka zpět na člověka jsou jeho oči zobrazeny jako oči se svisle rozříznutými zorničkami. Psi mají zorničky kulaté, štěrbinové zorničky jsou charakteristické pro kočkovité šelmy. (Rattus Rattus)
  • Autor námětu k filmu Edward Khamara vyvrátil po čase tvrzení producentů, že jde o ztvárnění existující legendy. Přiznal, že ho příběh napadl při odpoledním joggingu. [Zdroj: extralife.cz] (pornogrind)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama