Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (191)

Terva 

všechny recenze uživatele

Henry ( cvokař ) : Ty, Jacku ( Robin Williams ) vadilo by, kdybych naší schůzku přesunul na pátou hodinu? Jack : V pět ? To už začínám pít. Henry : Tak nic. Henry ( Kevin Spacey ) se snaží pomáhat, ale zdá se, že je sám nakažen od všech pacientů. Sám tvrdí, že má syndrom únavy ze soucitu. Nejlepší scéna je jízda na golfovém vozíku. Jinak pěkná nenáročná komedie z velice ubrečeným koncem. No, to bych se z toho zcvoknul!! ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Ako sa vyhrabať zo sračiek a nájsť stratenú chuť do života. Klasický feel-good americký film, ktorý mi sadol ako uliaty. Zostal mi po ňom dobrý pocit a to sa počíta. Koniec mi prišiel síce priveľmi rýchly, odbytý a nepravdepodobný, ale čo už. Herci všetci veľmi dobrý, okrem Spaceyho ktorý bol vynikajúci. To predovšetkým kvôli nemu sa oplatí film pozrieť a len kvôli nemu dávam také vysoké hodnotenie. ()

Reklama

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý film...Jeho chybou je jednoznačne scenár - to, čo v samostatných momentoch funguje skvelo (a že som sa veľa krát schuti zasmial ) žiaľbohu nefunguje ako hutný celok. Potom všetky tie nasilu našróbované emócie vyznievajú do prázdna ako dym s jointu Kevina Spaceyho, ktorý okrem toho že JE v tomto filme nepreviedol takmer žiadny výkon. Paradoxne celý film ťahajú dvojka Roberts a Webber. Všetko naokolo je neustredený povrchový kŕč končiaci happyendom, ktorý by bol za normálnych okolností príjemným vyvrcholením filmu, takto však pôsobí ako keď si ocukríte krémeš. Chcelo to byť kúl a prepletené, a je to iba kool. Bez štipky osobitejšieho a láskyplnšieho prístupu k filmírčine ako takej. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jsou zde celkem zajímavé postavy, ale celkově to nebylo podáno způsobem, který by mě nějak zásadně dokázal zaujmout. Jako kdyby tady bylo filmové médium na obtíž a já to, že sleduji postavy s odstupem, jsem se k nim skutečně nedokázal dostat. To vedlo k tomu, že se mi nijak nedokázaly dostat hlouběji. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že poprvé jsem film po patnácti minutách vypnula. Pak mě to nedalo a na podruhé jsem si filmík vychutnala. Bylo mi divné, že by Kevin Spacey hrál v nějaké nezajímavé blbosti. Pro něj netypická role psychiatra, kterého by potřeboval sám. Tuším, že na potřetí se mi to bude líbit ještě víc. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama