Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (191)

Rudinsky 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrý film...Jeho chybou je jednoznačne scenár - to, čo v samostatných momentoch funguje skvelo (a že som sa veľa krát schuti zasmial ) žiaľbohu nefunguje ako hutný celok. Potom všetky tie nasilu našróbované emócie vyznievajú do prázdna ako dym s jointu Kevina Spaceyho, ktorý okrem toho že JE v tomto filme nepreviedol takmer žiadny výkon. Paradoxne celý film ťahajú dvojka Roberts a Webber. Všetko naokolo je neustredený povrchový kŕč končiaci happyendom, ktorý by bol za normálnych okolností príjemným vyvrcholením filmu, takto však pôsobí ako keď si ocukríte krémeš. Chcelo to byť kúl a prepletené, a je to iba kool. Bez štipky osobitejšieho a láskyplnšieho prístupu k filmírčine ako takej. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Extremne neoriginalni a nudne drama ze sveta Hollywoodu, kterych zde uz bylo milion. Hraje si to na neco vic, snazi se to napodobit uspech podobnych, v minulosti uspesnych kousku, ale naprosto bez sance. Chybi tomu skoro vsechno, mozna az na plejadu zasadnich hercu, kteri jsou zde ale naprosto zbytecne plytvani. Dokonce ani zhuleny Kevin Spacey v kombinaci s nadrzenym Robinem Williamsem tuhle bidu nezachrani. 2/10 ()

Reklama

PetGriDus 

všechny recenze uživatele

Nevadilo mi volnější tempo, které je tu ve většině komentářích vyčítáno. Nemá to sice drive jako Americká krása, ale rozhodně bych to neoznačil za propadák. Kevin Spacey podává hodně dobrý výkon. Škoda trochu konce. Pobavilo mě v jednom komentáři zde spojení slov psychotický psychiatr, protože komentující zjevně neví, co to slovo psychotický znamená. I přes volnější tempo pohodový film, co stojí za vaši pozornost. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Tak nám to s Kevinom spolu vyšlo vďaka tomu nezáživne pomalému rozbehu až na tretí krát (dvakrát som totiž zaspal). Keď som si nakoniec film dopozeral (radšej už ale v poobedných hodinách), nemôžem sa zbaviť pocitu, že nežnejšie polovičky ľudstva si túto konverzačnú, pomaly plynúcu chuťovku budú užívať viac ako muži, ktorí sa nie moc radi hrabú v pocitoch a náladách iných. Ja si z filmu dlhodobo asi odnesiem len poznatok, že keď Kevin Spacey mesiac nepoužije žiletku a "trošku" pohulí, tak sa aj s tými váčkami pod očami ale strašne podobá na môjho suseda odnaproti, ktorý sa už 40 rokov aktívne venuje slovenskej hádzanej. Rozdiel medzi nimi je hádam len ten, že Kevina nemusím tri krát do týždňa v skorých ranných hodinách zdvíhať zo zeme a ťahať na chodník, aby mu nejaký sused ponáhľajúci sa ráno do práce neprešiel po chrbtici. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hodně, hodně jsem si tento film chtěla oblíbit, protože v jeho jádru je ukryta řada aspektů, které mám v příbězích ráda: hlavní hrdiny je lidský, zranitelný (a zraněný), postavy nejsou rozděleny na kladné a záporné. Bohužel po scénáristické stránce vše úplně nefunguje – a i když jsou to jen detaily, výrazně ovlivňují můj celkový dojem. Jsou to zbytečné expozice, kdy některá z postav jen kvůli divákovi vysvětluje to, co všichni v dané scéně ví. Jsou to neuvěřitelné náhody jako moment, kdy jedna z postav najde cosi, co se jí přímo týká, pohozené na ulici. Je to uspěchaný scénář, který se v závěru snaží divákovi vnutit rychlou proměnu postav, ačkoliv stopáž by si zasloužila deset až dvacet minut navíc. Je to konec, který náhle změní vyznění celého filmu. U jiného žánru by tato zaškobrtnutí scénáristovi asi prošla, když se však snažíte dát dohromady civilní, citlivou, civilizační výpověď, může několik nerealistických scén snadno udělat z filmu s velkým potenciálem jen zapomenutelné drama. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama