Reklama

Reklama

Několik osadníků na Divokém západě zmizelo záhadně ze svých domovů. Skupinka odvážlivců se je vydává hledat, přestože očekávají problémy s místními obyvateli. Brzy se ale ukáže, že nebezpečí číhá jinde... a všem jde o život! (oficiální text distributora)

Recenze (89)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Žerou měkkou tkáň." ,,Jak to myslíš? Mám svou tkáň rád..." Spojení westernu s horrorem není výjimečné, ale ani příliš časté. Film není špatný, sledujeme osudy kovbojů a vojáků hledajících ženy unesené Indiány. Alespoň si to poměrně dlouhou dobu myslí, byť divák už ví dávno své. Kamera v příjemných obrazech snímá divokou přírodu za vcelku příhodné hudební kulisy. Nebezpečí se stupňuje, divák si vytváří postupně představu. Taková hra na kočku a myš, kterou v jiných kulisách předvedl třeba Vetřelec. Jelikož většina komentářů prozrazuje, že oním nebezpečím jsou..........jakási monstra ( zahrabávači)...tak asi nikoho už nepřekvapím. Když jsem ty držky viděl, nějak jsem si vzpomněl na monstr hubu v StarWars VI, která hned zkraje téměř sežere Luka, než on ji přišpendlí bytelnou bránou k zemi. A pak jsem si vzpomněl na pavouky a parazitické vosy kutilky - potravu konzervují podobným způsobem. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Stopy zmizelých? Né! Mé stopy k tomuto bijáku měly zmizet... Tak vlastně byla to taková veliká pohádka, která má jednoznačně béčkové parametry. Béčková režie, béčkoví herci, béčkové monstra, prostě jedno velký B! Jestli někdo chce tento film srovnávat s filmem "Kosti a skalp", tak ať jde do prdele! I přes to vše špatné co píšu, oceňuji snahu. Proto za 55% ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Critters na Divokém západě dávají pořádně zabrat místním osadníkům. Obsazení je sympatické, tedy snad až na Percyho ze Zelené míle. Doug Hutchison má obličej na slizké hajzly a zde si také zase jednoho střihl. A objeví se i nějaký Coffey ("jako kafe, ale psaný jinak":) The Burrowers mají slušný scénář, výbornou hudbu, nabídnou i parádní scény a jako celek rozhodně nenudí, ani neurazí. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Joj, takové směsky mám rád. Čtvrtou hvězdu dosazuji, abych trochu srovnal nespravedlivě nízké hodnocení. Shrneme si to : svěží a originální námět (cituji - "první a jediný představitel nového žánru - horror-western"), překvapivě velmi slušní herci, oku lahodící kamera a tepavá hudba, výborné kostýmy a scénografie, přirozené dialogy se spoustou jemného černého humoru ("They eat soft parts." "Soft parts?? I like my soft parts ... Shit."). Plus opravdu hodně zneklidňující, dusivá atmosféra strachu a beznaděje. Souhlasím s tím, že CGI se nepovedlo a vypadá dost levně, ale masky obstály na výbornou. Sečteno, podtrženo - velmi příjemné překvapení a jeden z nejoriginálnějších horrůrků, které jsem v poslední době viděl. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Pravda je,že film sa dosť ťahá,má hodne pomalé tempo.A preto môže niekoho nudiť.No ja som bol z ním spokojný.Bytosti sú dosť odpudzujúce,ale lepšie ich ukážu až na konci filmu,čo je škoda.Film je tiež hodne tmavý,čo je tiež na škodu.Komu sa páčili filmy napr.séria Tremors,tak tomu by sa mal páčiť aj tento film.Rozľahlá préria môže byť dosť desivé miesto,ako ukazuje tento film.Horrorových westernov nie je mnoho,a ešte k tomu s takýmito tvormi.A film má aj rasový podtext,kruté zaobchádzanie s indiánmi.Rozhodne stojí za pozretie. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Vzhled monster se upravoval a měnil po dobu 3 let. (Corpsegrinder)
  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku po dobu 22 dní. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama