Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 1

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (553)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jelikož měl první "Silent Hill" úspěch a navíc je natočen na motivy videohry, dalo se očekávat, že pokračování bude nevyhnutelné a ve své podstatě se i dalo očekávat, že pokud se nestane zázrak, dopadne to špatně. Zázrak se nekoná, odvážného Ganse vystřídal rutinér J. Bassett a vše co fungovalo v prvním filmu nahrazuje tím, co v tematických filmech vidíme dnes a denně. První "Silent Hill" oplýval mimořádně hutnou atmosférou, která se v novodobých hororech prakticky nevidí a Gans se ani nebál přitlačit na pilu v podobě zobrazovaného násilí ale Bassett, prostě nemá to režisérské oko, jaké si daný film zaslouží a kazí co se dá. Atmosféra je zcela pryč a to i přesto, že se půlka filmu odehrává v prakticky totožných kulisách, jako v prvním "Silent Hillu" a vše je nahrazeno tuctovými lekačkami, příšernými herci, zmateným scénářem a celkovou neuvěřitelnou nudou, která je zde patrná po celou dobu sledování a to i přesto, že je druhý díl o půl hodiny kratší. Jestli půjde film ve šlépjejích stejnojmenné hry, čekají nás minimálně 2-3 pokračování ale pokud jejich kvalita bude takováhle, máme tu další "Saw". ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Páni kritici sice rozcupovali první Silent Hill jako noviny, stejně ale šlo o film, do něhož se temnofilní videoherní duše ráda zamilovala. Byl to prostě fajn fanouškovský počin, který si našel ten správný poměr mezi potemnělou krásou a přiúchylnělou brutální historkou o příšerách a paralelních světech. Dvojka se rozhodla, že situaci zkomplikuje, takže se na scénu vrací Sharon, zatímco její táta se stává jakýmsi anti-silenthill agentem. Vedle toho by také ráda vysvětlovala... abych ty řeči zkrátil, oboje je solidní průšvih. Postavy si jsou vědomy nejasného, ale velikého nebezpečí a přesto vykonávají neuvěřitelně zbrklá a nesmyslná rozhodnutí. Celý druhý Silent Hill je souvislým sledem drastických výjevů, mezi nimiž se dozvídáme, že je třeba jít tam a tam, najít tohohle a tamhletu, spojit se s tímhle a vybodnout se na tamto, což je ozvláštněno zejména tím, že se titulní hrdinka chaoticky rozhoduje, co z toho udělá a co ne. Zásadní nedostatek spočívá v nesmyslné existenci všeho: Některá monstra se objevují zcela náhodně a nevíme proč, stejně tak některé osoby a situace. Když už je nám něco objasněno, tak si zase uvědomíme, že příběh buď nedává smysl vůbec, nebo pajdá na obě nohy a slintá si na triko. Jistě, pro kdekoho půjde o snáze pochopitelnější story, než jakou disponovala jednička - což není nutně klad. Potěšen jsem byl v průběhu celé stopáže celkem třikrát: V prvních sekundách filmu, při nástupu "pavouka" z figurín a při závěrečném souboji, protože mě bitka Pyramid Heada s dámou fetišisticky bavila (dáma ve své finální podobě připomíná slayery z videohry Suffering, což je mimochodem velice podařená hororová záležitost). Bohužel, impozantní scéna z jedničky, v níž úřaduje temnota a Pyramid Head před kostelem, strčí celou dvojku do kapsy... ()

Reklama

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Po špičkový jedničce, následuje studená sprcha. Vybrané postavy jsou perfektní vč. hudby, jenže příběh se jaksi zcela vytratil, někam do neznáma. Nízké napětí, čiší takřka nulový strach vč. strachu u postav. Temnota v příběhu se až příliš prolíná s reálným světem. Tohle přeci není Freddy Kruger. Mysterióznost je taky ta tam. Jedničce nesahá ani k prstům u nohou. Mrzí mě to hodně, čekal jsem pořádný překvápko a namísto toho na mě bafla ostudná polízanice. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů v jehož hodnocení se recenzenti vzácně shodují. A v tom, že děj je zmatený, nelogický a nakonec bezmála nesmyslný jim musím dát za pravdu. Ovšem kdyby se mne někdo zeptal, jestli jsem se při sledování "Návratu do Silent Hill" nudil, musel bych bez váhání odpovědět že ani chvilku. Tohle panoptikum mne svými monstry a efekty opravdu bavilo - kromě osvědčeného Kata a Sestřiček se tu objeví i jeden velmi pěkný figurýnovitý pavouk a zrůda, jejíž chvíle přichází spolu s "překvapivým" odhalením identity a následným soubojem až v samotném závěru - atmosféru z jedničky se celkem podařilo udržet a Kit Harington byl o poznání méně buznovský, než čím strašily ony výše zmíněné recenze. Celkem vzato hodina a půl slušné hororové zábavy. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDE JE NAŠE DCERA? PŘIJDOU JI HLEDAT, PROTOŽE JI POTŘEBUJÍ. NIKDY JIM NEDOVOL JI ODVÉST. PŘÍSAHEJ, ŽE JIM NEDOVOLÍŠ, ABY JI ODVEDLI“...... /// Chvilku mě sere, že jsem si nevosvěžil paměť, páč moc nechápu, co všechny ty monstra znamenaj (co asi, hrůzu maj nahnat kokote!). JE ROZDÍL MEZI SNY A REALITOU? Tady v tomhle místě (filmu) ne! Temnota si to sere kudy chce a PC hra je z toho cejtit až k sousedovi na půdu. (trošku mě sere, že nemám 3D verzi, abych mohl mávat a volat…. zapínám jen konverzi, ale je to na pikaču, nevolám a nemávám…ale naštěstí ani nikdo kolem). Všechno to nepůsobí nijak levně, dokonce se to snaží působivě sdělit něco… co je bohužel triviální. Ani vystrašit to nedokáže (což je s podivem, že takovej strašpytel jako já…). Škoda, páč prostředí se mi líbí. JE TO TVŮJ OSUD! Místo temnoty na mě sedla prázdnota. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nemám rád(a) svoji realitu. 2.) Mám nahráno. 3.) Thx za titule ,,ACIN“ a ,,AUGE“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Scénář měl původně stejně jako v případě prvního dílu napsat Roger Avary. Kvůli řízení v opilosti a zranění člověka byl však odsouzen k jednomu roku odnětí svobody, čímž zastavil produkci celého filmu. Studio na podzim 2010 nakonec najalo M.J. Bassetta, aby napsal scénář a film režíroval. (Freshoun)
  • V októbri 2016 web PrettyFamous film zaradil na 16. miesto rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Vo filme krátko po tom, ako Sharon (Erin Pitt) narazí do Vincenta (Kit Harington), vidno obrázok dievčaťa s moľou pred svojou tvárou. Motív mole sa často objavoval v pôvodnej počítačovej hre a reprezentoval premenu Sharon na Heather (Adelaide Clemens). (8HitBoy)

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama