Reklama

Reklama

Detektiv Dave Robicheaux vyšetřuje vraždu místní prostitutky. Má spadeno na největšího gangstera z New Orleans. Během vyšetřování však zamíchá kartami surrealistické vojsko Konfederace.
Stárnoucí šerif Dave Robicheaux právě vyšetřuje vraždu místní mladé prostitutky. Zatím se zdá, že všechny indicie vedou k místnímu velmi vlivnému podnikateli Julie Balbonimu, přezdívanému „Baby Feet“. Balboni podniká v oboru dětské výživy a kromě toho se podílí na financování filmu z doby americké občanské války, který se zrovna v okolí Iberia Perish natáčí. Od jednoho z herců se šerif dozvídá o lidské kostře uprostřed močálu, opásané silným řetězem. Tuhle scénu už ale Dave Robicheaux kdysi viděl... Ve městě prolezlém korupcí vyplouvají na povrch zdánlivě již dávno pohřbená tajemství, která znovu probouzí zášť a zmar. Propletenec současných i dávných vražd směřuje k šokujícímu rozuzlení. Utajeným světem starofrancouzských usedlíků diváka provází hudba pětinásobného vítěze Grammy Buddyho Guye. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (163)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam hrál Clint, tak dám i 3*, protože tyhle role on zvládá s ležérní bravurou. Tommy Lee se často snaží až moc vypadat tak, jak postava vypadá a několikrát mu to nesedne natolik, že mu to nejde věřit. Film je nepříjemně rozháraný, jako by nevěděl, co chce vyprávět zrovna v danou chvíli, nakonec zjistíme jakési tři linie, které jsou spolu spojeny jen chabě. Scénu s únosem dcery si mohli klidně odpustit, protože její vyústění je až k smíchu (takhle lehce během 2 vteřin vybruslit z něčeho, co slibuje docela zajímavou a promakanou scénu, to jsem snad ještě neviděl). Strašně trapný mi připadal Robicheauxův vnitřní hlas, který občas vstoupí do děje. Je naprosto zbytečný, protože kromě několika rádoby květnatých pasáží o počasí popisuje akorát tak to, co zrovna ukazuje kamera. Na svou zbytečně přepálenou stopáž je to prostě moc suché. Má to ale hezké lokace a dekorace. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tommy Lee Jones v úlohe old-schoolového detektíva v old-schoolovej kriminálke s mysteriózno-filozofickou vedľašou dejovou linkou. Všetko je podfarbené bluesovou hudbičkou (veď predsa hurikánmi zmietaný New Orleans) a ešte ako bonus sa objaví Buddy Guy. Som prekvapený z nízkeho hodnotenia (10.12010-58%), ale dá sa to vysvetliť tým, že mystery linka nie každému vyhovie. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $7,630,067Tržby za predaj DVD v USA $2,093,885 //počet predaných kusov 116,765║ Ono to je tak zvláštne natočené, že z časti tento spletitý spletenec dosť zabíja príbeh a rovnako tak aj robí miestami zaujímavý ale celkovo nie je moc atraktívny a pútavý, dosť ťažký film na pozeranie, kde si režisér zobral väčšie sústo než uniesol, Tommy Lee Jones to koľko toľko zachraňuje. /55%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velezkušený francouzský režisér Bertrand Tavernier uposlechl vábení Hollywoodu a rozjel se tam natočit film - a nutno podotknout, že udělal dobře. Klasická detektivka (nechápu, proč sem zase někdo slepě převzal z imdb tag mysteriózní, když mysteriózní tu krom několika opileckých delirií vůbec nic není) téměř starého střihu dokazuje, jak zručným je Tavernier režisérem a Tommy Lee Jones typově přesným až škatulkovým hercem - jeho drsný (a životem i policejní službou unavený) policista je téměř archetypem muže zasazujícího se o právo a spravedlnost... Zajímavé jsou také reflexe řádění hurikánu a poničeného New Orleans, latentní postkatastrofický syndrom, jakož i celé ukotvení příběhu na jihu USA, jižanský genius loci je tu skutečně silně přítomný... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mohla to byť výborná detektívna dráma z južanského prostredia. Tavernier je skúsený režisér, na ktorého Smrť v priamom prenose nezabudnem, Tommy Lee Jones a John Goodman sa na svoje úlohy narodili a južanské prostredie s močiarmi bolo autentické. Mrzí ma, že Enšpígl si už pred päť rokov predo mnou všimol podobnosť vnútorného hlasu policajného poručíka s vnútorným hlasom detektíva Marlowa z vynikajúceho rovnomenného televízneho seriálu. Poľahčujúcou okolnosťou pre mňa je, že som Pochované hriechy videl až dnes. Prešľapom bez poľahčujúcich okolností je však nezmyselná snová línia z dôb občianskej vojny. Neúmerne predlžuje film a neprináša žiadnu pridanú hodnotu. Jej odoperovaním by vzniklo omnoho lepšie dielo. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle románu In the Electric Mist with Confederate Dead od autora James Lee Burke. (Pattrick)

Reklama

Reklama