Reklama

Reklama

Poltergeist

  • USA Poltergeist (více)
Trailer 1

Legenda hororového žánru Sam Raimi přichází s úplně novým zpracováním klasického příběhu o rodině, jejíž poklidný život se obrátí naruby, když se v jejich domě začnou dít podivné věci. Útoky děsivých bytostí se stále stupňují a rodina musí čelit nejhorší noční můře ve chvíli, kdy zmizí jejich nejmladší dcera. (Forum Film CZ)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (367)

Thomick odpad!

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell prvních 20 minut jenom pije čaj, aby se ve zbytku mohl plně soustředit na svou roli nesnesitelnýho hovada, ve kterou evidentně sám nevěří. Nesnesitelnost se nicméně v týhletý rodině nejspíš dědí, a tak jeho kluk tvrdohlavě trvá na chůzi rychlostí hlemýždě, aby takhle neustále na něco zíral. Ugh. Fakt neznám film, co by byl únavnější smyčkou než tohleto... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

92 minutová zívačka. Atmosféra rovna nule. Herci až na divného pana otce, s výrazně přimhouřeným okem, ušli. Remaky většinou stojí za hovno, takže jsem s něčím takovým předem počítal. V podstatě to stejné, co tu bylo před více než 30 lety vylepšené o pár efektů. Nejsvětlejším momentem je průlet dronu šatníkem plným překvapení. K hororu měl tenhle počin pořádně daleko. Ošklivá hvězda, kterou dávám jenom proto, že mám dobrou náladu. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Nechcu tady dělat ramena, jak mi z původního Poltergájsta půlky strachem cvakaly desítku drát, ani náhodou, ale tam jsem jakous hravost a úsměvnost mohl připsat době vzniku. Remake bohužel na hororovosti nepřidal ani ň, takže pokud bych k paralele použil například remake Evil Dead, měl by ve smysluplnostním smyslu slova kurevsky navrch. Nedá se svítit, tento remake se zařadí k těm pomíň povedeným a především totálně zbytečným. Kdo se chce žertovně pobavit, pusťte si origoš, kdo se chce bát paralelního haunted house světa, pusťte si Insidious, kdo chcete mět na hoďku a půl pokoj od 10tiletých parchantů, pusťte jim toto. Slabota. 40% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V 80tych rokoch bol tento koncept pomerne čerstvý, inovatívny, Spielberg fičal. Pre súčasný stav kinematografie je jeho verná kópia len rutinou bez výraznej inovácie. Pôvodného Poltergeista som videl asi tak pred 10timi rokmi a veľmi dobre si spomínam, aký mi pripadal smiešny, nudný a bez štipky napätia alebo schopnosti vyvolať strach. Nespomínam si v ňom pomaly ani na jednu ľakačku, z môjho pohľadu to bolo jednoducho ťažké retro spracovaním a efektmi úplne cudzie mojej generácii. Nový Poltergeist má smolu v tom, že prichádza po záplave novodobých menej komerčnách ducharín typu Insidious, Conjuring alebo Anabelle, v záplave jeho žánrových predchodcov sa oprávnene už tak trochu stráca. Ja som bol však s filmom prekvapivo a neočakávane spokojný a vlnu kritiky chápem iba ako podráždené komentáre odchovancov originálu, ktoré dnes s nevôľou prijímajú nové efekty a hercov. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Totální průser, chvílema sem netušil jestli sleduju horor, nebo dost nepovedenou komedii.Na Poltergeist jsem se hodně těšil a to hlavně díky trailerům, ano ano, opět jsem skočil na špek těm sestříhaným dvěma minutám toho nejlepšího.Nejdřív bych začal u scénáře, který udělal z rodiny nesnesitelné kretény, fotr je nula bez práce, hlupák a typický americký křupan, matka taková ta domácí puťka a pak tři totálně nevýrazný haranti, já mít takovou femily, dobrovolně čapnu tu bandu špatně digitálně vytvořených bubáků a vodejdu s nima do prdele.Takže hned ze začátku bohužel nemáte absolutně žádné sympatie k rodině.Strašit sice začne poměrně brzy a pár scén bylo na infarkt, jenže to spočítáte na prstech ruky a trvá to asi patnáct minut.Když totiž skříň sežere nejmladší maso v rodině, tak všichni s totálně nepřesvědčivým výrazem pokrčí rameny a na scénu přijde partička absolutně nesympatických lovců duchů a atmosféra jde totálně do prdele a když do toho všeho bordelu přijede trapák Jared Harris, je film už doslova ponořený ve sračkách.K tomu všemu si přičtěte totálně zabité herecké výkony, příšerný triky a iritující pokusy o tumor, teda o humor.Jestli tohle viděl James Wan, tak se zvedl, zakroutil hlavou a s ironickým úsměvem procedil ''kreténi''.Poltergeist je totálně nezvládnutý film a snad nejhorší remake.Mrtě jsem se těšil a jsem neskutečně zklamaný.Za pár opravdu výborných scén přeci jen ten film nepošlu úplně do prdele, ale rozhodě tam patří Gil Kenan, potkat ho....tak se mu vytlemim do xichtu.Už se nemůžu dočkat, až si zpravím chuť třetím Insidious.40%. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Samolepka na autě Bowenových v poslední scéně nese nápis "Hooper High School" (Hooperova střední škola). Jedná se o odkaz na režiséra původního Poltergeista (1982), Tobeho Hoopera. (hansel97)

Související novinky

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama