Reklama

Reklama

Táta šampión

  • USA World's Greatest Dad (více)
Trailer

Učitel poezie a otec samoživitel zjišťuje, že věc, po které v životě nejvíce prahne, nakonec nemusí být to, co ho učiní skutečně šťastným. V této černé komedii zazářil v hlavní roli skvělý Robin Williams.  Robin Williams coby Lance Clayton, vždy snil o tom, že se stane slavným a bohatým spisovatelem. Jenže namísto toho pracuje jako učitel poezie na střední škole a jeho jediný syn Kyle (Daryl Sabara) je nesnesitelný puberťák. Lance chodí s rozkošnou učitelkou umění Claire (Alexie Gilmore), jenže ta nechce o vážném vztahu ani slyšet, natož snad veřejně přiznat, že se s Lancem schází. Jednoho dne se Lancemu přihodí podivná nehoda, která se na jednu stranu pro něj jeví jako velká tragédie, ale na stranu druhou jako životní příležitost. Náhle má na dosah všechnu slávu a bohatství, o které vždy snil... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (127)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Když se neúspěšný spisovatel díky smrti svého syna stane mediální hvězdou, začne se jeho život vyvíjet docela dobře. Jenže, když je někdo lúzr, tak se z toho jen tak nedostane. Jedná se o film, který sice není originální námětem, ale je rozhodně dost divný na to, aby člověk byl zvědavý, jak to dopadne. Bohužel Robin Williams není až zas tak ve formě a jeho zoufalý obličej na celý film nevystačí. K závěru jsem se začal ptát sám sebe, zda to vůbec chci vidět až do konce....55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Robin Williams je fajn herec. Mám ho rád. Ale musím říct, že v divnějším filmu jsem ho ještě neviděl. Každopádně v životě se děje hodně věcí a některé jsou i tak trošku neortodoxní. A i ty by se ve filmu mohli ukázat, protože jinak je to nicméně stále dokola. Díky tomu je pak film velice originální a člověk vlastně neví, co se v příštích pěti minutách stane, protože stát se může vážně cokoliv a závěrečná scéna mě třeba zcela šokovala :-) ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Šílený ,,Zed´´ z Policejní Akademie Bob Goldthwait,pověsil hereckou kariéru na hřebík a snaží se prorazit jako scénárista a režisér.Jak se mu to povedlo s jeho předchozými filmy všichni víme a ani u jeho třetího celovečerního pokusu se nejedná o bůhví jaký klenot.Robin Williams je sice legenda a pořád skvělý herec,ovšem už dávno není komerčním trhákem a co jsi budem povídat,film stojí a padá s ním.Zed je sice dobrý scénárista a píše vážné náměty,které mají určitou hloubku,jako režisér je ale neumí naprosto divákovi podat,natož prodat.Robin Williams má syna kreténa,pro kterého je všechno pro buzíky,hudba,filmy,kundy...nejlepší je čoko voko :D a dusit se při mrskání lachtana,což se mu stane i osudným a jeho otec ( neúspěšný spisovatel,učitel,otec,milovník ) se na jeho smrti rozhodne vydělat.Film je od první minuty průhledný,unylý a nudný,pár světlejších okamžiků jako scénka se psem nemůže film utáhnout.Jak říkám,téma je to dobré,ale nudně poddané a režisérsky tak rutinní a klišovité,že podle stejné šablony by tento film natočil i Ondřej 100 a to je to vážně dement.Nudný nezávislý film,za který když už nic jiného,mluví jeho nulové výdělky.40% Zede vrať se do akademie,šílené ječení ti slušelo více. ()

Fleur6 

všechny recenze uživatele

Moje hodnotenie World's Greatest Dad sa pohybuje niekde medzi troma a štyrmi hviezdičkami - čo mi najviac prekáža je ako viditeľne sa tu preháňajú dôsledky v podstate všetkých udalostí; taktiež herecké výkony "študentov" nepatria medzi TOP. Bez ohľadu na to sa jedná o celkom dobrý psychologický snímok s uspokojujúcim záverom. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Lancemu sa nedarí. Napísal 5 kníh, ktoré nechce nikto vydať, v škole, kde vedie recitačný krúžok sa pre nezáujem zrejme zruší, priateľka sa s ním nechce stretávať na verejnosti a jeho syn je kapitola sama o sebe. Je neznesiteľný, arogantný a povrchný. Lance sa chce zbaviť osamelosti a je zvláštne, že tragédia mu v tom pomôže. Zdanlivo. Nepáčilo sa mi akým smerom sa film začal uberať v druhej polovici, hoci bolo logické, že to tak dlho nemôže zostať. Bob Goldthwait ( pošahaný Zed z Policajnej akadémie ) ma prekvapil umnou réžiou a zvládol celý film. Určite mu dopomohol skvelý Robin Williams, ktorému sú podobné úlohy šité ako na mieru. World´s Greatest Dad je zaujímavý príbeh o ľudskej osamelosti, lži a pretvárke, v ktorej všetci radi žijú. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Keď Dr. Pentola rozdáva kópie Kyleovej knihy "You Don't Know Me", môžeme z nej vidieť dve strany, ktoré sú v skutočnosti z knihy Franza Kafku "Premena". (Niles)
  • Režisér Bobcat Goldthwait a Geoffrey Pierson, ktorý hral riaditeľa, sa spolu predstavili už v seriáli Unhappily Ever After (1995). (Niles)
  • Svou premiéru si film odbyl na známém festivalu Sundance. (HellFire)

Reklama

Reklama