Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Výlet je vlastně deníkem jedné zvláštní rodinné výpravy. Ovdovělá matka, dvě dospělé, tápající dcery, snad až příliš hodný zeť, temperamentní babička a malý vnuk - tihle všichni se nasoukají do dvou aut a vyrazí z Rakovníka směrem na Slovensko, aby vyhověli otcovu poslednímu přání. Fádní rodinná povinnost se ovšem brzy začne měnit v putování, které má změnit vše, co následuje. A tak zatímco do stařičkého Wartburgu a nablýskaného Renaulta nasedá nesourodá skupina lidí, z nichž každý má už svůj život a svoje problémy, samotná cesta se stává důkazem toho, že pokud se její účastníci neotevřou a nevyřeší minulost, nepohnou se z místa ani jejich osobní životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

sharky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl ten skvělý opěvovaný český film Výlet!? Nenašel jsem jediny vtip kteremu bych se zasmal, zato jsem se u toho neuvěřitelně nudil a nejvíc mě štvala ta příšerná hudba v angličtině. Říkám to nerad, ale to i Kameňák, na který jsem to po hodině přepnul, byl zábavnější. Ale jsou ještě horší filmy. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Další,ryze autorský film Alice Nellis,tentokrát o rodinném výletu kamsi na Slovensko,aby vyhověli poslednímu přání zemřelého otce.Alice Nellis opět ukazuje,jak se kolem sebe umí dívat a jak to pak umí jemně vetkat do scénáře,aby to nepůsobilo divně nebo nepatřičně.Opět na úplně jednoduchém příběhu rozehrává příběh jedné rodiny,což je skvělá příležitost zblízka se podívat na vztahy jednotlivých rodinných příslušníků mezi sebou a rozvinout je v celé šíři.Vyprávění je opět lehké,s patřičnou dávkou nadhledu,i když místy může možná působit malinko absurdně(to se ale v životě přece stává,ne?.Opět skvělé dialogy a perfektně vymyšlené situace drží pohromadě celý příběh.Pomáhá tomu také skvělá kamera a hudba.Herci jsou do jednoho skvělí a osobně vyzdvihuji Ivu Janžurovou,Igore Bareše a Naďu Kotršovou,jejíž maminka je opravdu úžasná.Je to film ze života se vším všudy,kde režisérka opět osciluje mezi dramatem a komedií a v druhé polovině filmu místy trochu zbytečně natahuje stopáž.U mě je to o trochu lepší,než"Ene bene",takže dávám výletních 80% a říkám,že tyhle rodinné sešlosti jsou vždy zkouška ohněm. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Před začátkem sem dostal varování :"Tohle se ti určitě líbit nebude". A byla to prauda :o). Bohužel sem neměl sílu pustit si něco jinýho, navíc v TV v pondělí to není žádná hit paráda. Tak sem to dokoukal celý. No, byl to můj 2.filmy od týhle režisérky a oproti parádně zabavnýmu Revivalu je tohle hroznej šit. Porád samý kecy, kecy a problémy, který by se daly krájet komoušovskou nebroušenou rybičkou. Je ale vidět, že v režisérký hlavě je spousta kvalitních nápadů. Ale ty nápady se týkaj jen záběrů... Scénář stojí za starou belu. A to si to všecko píše Nellis sama. No, 1*, za to, že sem to dokoukal dokonce, což se mi teď zpětně zdá neuvěřitelný. No a druhou * za supr víkend na Orlici :o) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tahle cesta obyčejné české rodiny na mě působila velmi ubíjejícím dojmem, nebavila jsem se, o postavy jsem se nezajímala a dost mě iritovala nevhodně zvolená doprovodná hudba. Pochvalu si ovšem zaslouží jak bezvadná paní Janžurová, tak její dcery i "zeť" Igor Bareš. Celkově ale bohužel velké zklamání a důkaz, že mi více sedí Alicina pozdní mainstreamovější tvorba. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ze uz u nas vzniklo priemernych filmov, ktore mozeme lopatami prehadzovat. Nie je to vyslovene spatny film, ale chyba hlavna dejova linia. Za dejovu liniu rozhodne nepovazujem cestu z A do B, riesenie medziludskych vztahov a pripadne lacne zmykanie emocii pocas cesty. Allice Nellis proste NIECO vyrazne chyba, tazko presne napisat co. Zas dalsi krasny dokaz toho, ze o natoceni kultov typu Spalovac ..... alebo novodobe Kladivo ..... mozeme aj s reziserkou Alice Nellis len snivat : 52 % ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Film byl oceněn dvěma Českými lvy: Scénář (Alice Nellis) a Nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli (Iva Janžurová). (M.B)
  • Natáčelo se v okolí Prahy, v Telči, Rakovníku i na Slovensku v Novém Mestě nad Váhom. (hippyman)
  • Auta s poznávací značkou RAK v Rakovníku nikdy nejezdila. (rakovnik)

Reklama

Reklama