Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Výlet je vlastně deníkem jedné zvláštní rodinné výpravy. Ovdovělá matka, dvě dospělé, tápající dcery, snad až příliš hodný zeť, temperamentní babička a malý vnuk - tihle všichni se nasoukají do dvou aut a vyrazí z Rakovníka směrem na Slovensko, aby vyhověli otcovu poslednímu přání. Fádní rodinná povinnost se ovšem brzy začne měnit v putování, které má změnit vše, co následuje. A tak zatímco do stařičkého Wartburgu a nablýskaného Renaulta nasedá nesourodá skupina lidí, z nichž každý má už svůj život a svoje problémy, samotná cesta se stává důkazem toho, že pokud se její účastníci neotevřou a nevyřeší minulost, nepohnou se z místa ani jejich osobní životy. (Česká televize)

(více)

Recenze (232)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Teto? Co je to houmlesák?--No, to je takový zvířátko, který se hrabe v popelnicích za poliklinikou..... Nádhera, vážně nádhera. Dlouho se mi nestalo, abych dal plné hodnocení českému filmu. Alice Nells je v psaní "obyčejných" scénářů dokonalá a ve Výletu prakticky není hluchého místa. Je tak improvizačně zahraný a neuvěřitelně lidský, reálný, že i moje mamka řekla: "Bože, to jako by dali kameru do našeho života!" Což je pravda, protože pokud jste podobnou situaci zažili, tak vám budou postavy ještě více blízké.__Projížďka stařičkým varburgem po českých luzích a hájích k tomu famózní songy a Iva Janžurová (po Morgianě její životní role) se svými dcerami, no co víc si přát. Tenhle výlet bych si ještě rád zopáknul. Prostě, Nellis je pro mě nejlepší českou režisérkou a Hřebejk se Svěrákem si můžou jít rvát vlasy!! ()

sud 

všechny recenze uživatele

Iva Janžurová prostě pořád dokazuje, že je skvělá herečka s darem od pána Boha. To se ovšem nedá říci o jejích dcerách. I když pominu fyzickou stránku (fuj!), obě byly nevýrazné až běda. Jinak Igor Bareš byl skvělý, ostatně taky jako vždy. Alice Nellis určitě točit umí, ovšem po scénáristické stránce to vázne. Chvílemi dost. A dalo by se říci ořepanou frází: První polovina nemá chybu, druhá jich má spousty. I humor u mě fungoval tak na 50%. Jisté je, že "Výlet" je dobrý film a určitě jeden z našich lepších porevolučních filmů. Kdyby se více zapracovalo na druhé polovině a scénáři jako takovém, mohlo z toho být víc, než 65%, na které to já vidím. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Výborná scéna - zachycení postavy manžela (Igor Bareš) při umývání auta - chlapi přece nepláčou... Za vedlejší roli by si zasloužil cenu Žahour:-) Alice Nellis si pohrála i se závěrečnými titulky, takže Aňa Geislerová a Kryštofem Hádkem si můžou do filmografie připsat zajímavé postavy (divka a kluk tlačící škodovku). Vedle Bareše v této poeticky laděné tragikomedii herecky koncertuje rodina Janžurova. Skvělá hudba - Tomáš Polák. ()

Violeta 

všechny recenze uživatele

Některý český filmy se fakt vyplatí, i mně, letitýmu odpůrci - třeba zrovna Výlet. Nevim, jestli je to Alicí Nellis nebo tím, že roadmovie mě prostě berou. Já bych na tenhle výlet strašně ráda vyrazila s nima, jako zúčastněnej pozorovatel bych se za nima táhla jak smrad a spokojeně se pásla na jejich radostech i starostech. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Rodina, kterých je tisíce, situace, které nejsou většinou ani moc vtipné ani smutné ani tragické, ale vlastně všechno dohromady. Dcery Ivy Janžurové nejsou moc dobré herečky, Sabina se mi herecky líbila trochu víc. Ale právě jejich fyzická a hlavně hlasová podobnost dodává autentičnost. Výborná byla babička, podobná jako ta naše. :-). Oceňuju, že jsem se opravdu skoro vůbec nenudila. A přítomní Slováci, prosím, promiňte. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Film získal v říjnu roku 2002 cenu na MFF ve španělském San Sebastianu. Cenu v kategorii A pro nejlepší mladé režiséry získala a osobně převzala Alice Nellis. (hippyman)
  • V rámci propagační jízdy ve dnech 16. a 17. 3. 2002 proběhla „Výletová road-show“, promoakce a pozvání na film za účasti režisérky a hlavních představitelek snímku po městech kopírujících pomyslnou trasu „Výletu" - Beroun, Žebrák, Hořovice, Příbram, Milevsko, Tábor, Jindřichův Hradec, Telč, Třebíč, Kyjov, Veselí nad Moravou, Uherské Hradiště a Uherský Brod. (hippyman)
  • Natáčelo se v okolí Prahy, v Telči, Rakovníku i na Slovensku v Novém Mestě nad Váhom. (hippyman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno