Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová akční hvězda pošle při natáčení svých filmů několik filmových protivníků do nemocnice. Je namyšlený, neústupný, arogantní a má dojem, že mu vše projde. Na začátku filmu se setkává s mladým gangsterem, který je klidnější povahy, o to více se však pohybuje mimo zákon. Oba si takzvaně "vjedou do vlasů" a svůj spor chtějí vyřešit tím, že gangster bude hrát v novém filmu úhlavního nepřítele akční superstar. Rozhodnou se, že všechny bitky a akční scény zahrají naostro. Tedy že rány a kopance půjdou kontaktně a postavy se nebudou vzájemně šetřit. Tím zvýší i reklamní popularitu filmu, protože do poslední chvíle se neví, kdo skutečně zůstane stát na nohou a jak tedy film dopadne. Režisér původně nesouhlasí, ale když uvidí jejich první bitku, s nadšením nabídku přijímá. Obě postavy mají svoje nemalé problémy a starosti, často jim jde o kariéru, peníze, majetek i životy. I když jsou to od začátku nesmiřitelní nepřátelé, v kritických situacích pomáhají jeden druhému. Film pomalu graduje k finále, kdy se má odehrát závěrečný souboj ve filmu a soud gangstera s jinými mafiány. (Flipnic)

(více)

Recenze (62)

zette 

všechny recenze uživatele

Tak ty dva zaverecne mordy jsou jen pro silne povahy. Tohle dneska muze vzniknout asi jen v Asii. Pusobiva kamera, coz je u korejskych filmu temer samozrejmost. Namet mi prijde velmi originalni a zajimavy. Spousta vybornych scen. Skoda nekolika hluchych pasazi, celkove se ovsem jedna o velmi dobre akcni drama. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Niet pochýb o tom, že sa jedná o originálny námet. Bohužiaľ, mňa táto sociálna zápletka jak z nejakej Detroit high school, v ktorej sa musí miestna futbalová star rozhodnúť medzi posledným zápasom v sezóne, či večernou tancovačkou s najväčšou outsiderkou školy, nijak mimoriadne nenadchla. Záverečná tretina ma síce mierne prebrala, no za najväčšie plus nehodnotím samotný obsah snímku, no jeho pointu. Hrať sa na niečo, či byt niečím, čo podaktorí iba predstierajú, sú dve diametrálne odlišné veci. ()

Reklama

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Asijská hvězda akčního filmu s nevyhraněnou sexuální orientací se při hospodské šarvátce střetává s nemluvným gangsterem a sledem událostí dochází k názoru, že by nebylo od věci rozmlátit si před kamerou držky. A žebra. Plakát je poněkud matoucí, jelikož k akci dojde všehovšudy dvakrát, což rozhodně je na škodu nejen kvůli korejské zálibě v ufňukaných rodinných, šoustacích, popřípadě pracovních nešvarech, na které mám akutní nedostatek estrogenu a špatného vkusu. Hlavní hrdinové naštěstí řeší své trable s grácií. Ten první klátí známou z branže a druhý proklepává bejsbolkou mozkovny nepřátel svého bosse. Jistěže několikrát i na to fňukání dojde, ale do ukázkové slzopudné rejžožroutské sračky to má daleko. "Tak proč tak mizerné hodnocení?" ptá se pozorný čtenář. Zmínil jsem se už, že se to vleče jako želva po amputaci varlat? ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Další Korejština se zajímavým a originálním námětem, kterej je však vrstevnatý a obsahuje prvky z obou životů těch rivalů, které se prolínaj s natáčením filmu. Soubojů není až tolik, ale jsou klasicky tvrdý, dynamický a drsný a choreografie, ačkoliv je víc praktická, občas se objeví solidní kop, nebo slušný chvat. Vizuálně není taky moc co vytknout, lokací je opravdu hodně, po celej film hraje pestrá hudba a herci i jejich postavy jsou super. Předně Gangster Ji-sub So , nechybí mu charisma a jeho vývoj je fakt super, nejvíce mě pobavil s bandou kolegů, imitující natáčení akčních scén u stavby. Jeho rival Ji-hwan Kang je zase arogantní egoista, kterej je i dost cholerickej, ale zejména jeho intimní vztah s přítelkyní se taky po celej film vyvijí a ke konci scéna v kavárně mě opravdu udělala velkou radost, je podepřená citlivou klavírní stopou. Chang-seok Ko jakožto emocionální režisér co občas vydoluje solidní hlášku a jeho výstupy jsou prostě stylový, přehnaný a přehrávající, ale zároveň komediálně zahraný. Líbí se mi, že scénář je pestrej a dostatečně to prohlubuje motivace, psychiku postav i jejich vývoj. Jenom se musim přiznat, že ten konec byl takovej divnej/neúplnej. Milým prvkem bylo aj začlenění rizik, které ohnáší sláva - takže novináři, bulvár, ztráta soukromí, špatná image vůči světu kolem, či lidi žádající autogram, jež nechoděj daleko pro nadšení když vidí oblíbeného herce. Bavil jsem se jinak u filmu královsky, zlepšil mi náladu, ani chvilku jsem se nenudil a nemám toho moc co vytknout. Po hodině to navíc nabere solidní dynamiku a jedna vydařená scéna střídá tu druhou. "Máš se starat o mě, nestarej se o to, jak dobře to bude vypadat před kamerou." ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pecka, děcka. Možná bychom sem neměli psát komentáře, ale vkládat svoje fotky po zhlédnutí. Z mého výrazu byste určitě poznali, jak moc nadšená jsem. Jestli na někom z korejských herců opravdu ujíždím, tak je to Ji-hwan Kang. Tady jsem nad jeho hereckým umem doslova výskala. Ji-seob So nebyl samozřejmě o nic horší. Perfektní příběh, nápad, zápletka. Skvělý hudební doprovod, reálnost, lehký humor. Fantastická bitka v bahně a konec. Takovýhle standing ovation v mém obýváku ještě žádný film nezažil. 5* ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Jméno postavy Soo-ta (Ji-hwan Kang) je parodie korejského slova „sta“, které znamená „hvězda“ (filmová celebrita). Jméno postavy Gang-pae (Ji-sub So) je parodií slova „ggangpae“, což v korejštině znamená „gangster“. (vojacekr)

Reklama

Reklama