Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 11 (2008) (série)


Schůzka se smrtí (S11E04)

(epizoda)
  • Velká Británie Appointment with Death (více)

Obsahy(1)

Lady Boyntonovou by s chutí zavraždil snad každý. Personálem počínaje a rodinnými příslušníky konče. Zlá, panovačná, do morku kostí nepříjemná žena pila léta krev každému ze svého okolí. Možná že si nezasloužila umřít zrovna tímhle ošklivým způsobem, ale její smrti určitě nikdo litovat nebude. I přesto je ovšem zapotřebí vraha odhalit. Ať už se vraždí v Londýně nebo v syrské poušti.Tak už to prostě na světě chodí a Poirot by byl jistě poslední, kdo by proti tomu něco namítal. Že to ale tentokrát bude tak složitý, hluboko do minulosti zasahující případ, to si na jeho začátku ani nejgeniálnější detektiv světa představit nedokáže. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Aknah 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot jako vždy noblesní a připravený na cokoli. Velmi stylový seriál, u kterého si nikdy netipnu správně vraha, asi mám smůlu nebo co... Ještě nikdy se mi nestalo, že bych se trefila. Je to totiž nastíněno vždycky tak, jak se to režisérovi hodí, tedy kdy na koho padne určité podezření nebo udělá nějakou chybu, hned ho taky podezříváte... docela to s váma manipuluje. Takže sem na konci udivená a překvapená zároveň, jelikož sem si myslela někoho jiného. Většinou je okolo tolik lidí, že se nezmůžu na nic jinýho než na zmatek. Ze mě asi nikdy detektiv nebude :-D ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot se tentokrát vydává do syrské pouště, kde jeden archeolog neustálé pátrá po lebce Jana Křtitele. Přijíždí za ním celá jeho široká rodina včetně všemi nenáviděné jeho manželky. A protože je Poirot poblíž, je jasné, že tu někdo přijde o život. Tentokrát dokonce nejen jedna osoba. Hodně složitý děj na konci graduje geniálním vyřešením, ale také netradičním ne zrovna úplným happyendem. Jde o zcela klasický příběh geniálně nafoukaného detektiva v geniálním provedení Davida "Piorot" Sucheta. Zajímavostí je také účast několika slušně známých herců (třeba John Hannah, který se po Mumiích opět vydal do pouště). Hudba: Stephen McKeon ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť raz jeden diel, ktorý mi náramne ulahodil aj svojim prostredím - archeologické nálezisko v Sýrii. Mám rád, keď sa H. Poirot vyberie na cesty a tam len tak bajočko vyrieši nejakú tú vraždičku. Ani teraz nezaostal za očakávaniami - veľmi zaujímavé pátranie po tajomnom vrahovi, ktorý bol v tomto prípade ale obzvlášť mazaný, Poirot mal čo robiť. Finálne rozuzlenie a geniálne Poirotove odhalenie páchateľa mi opäť raz vyčarovali údiv na tvári nad tým, čo všetko Agatha Christie dokázala vymyslieť. Niečo neuveriteľné... 85/100 ()

CSSML 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svině je zaříznuta a Poirot je pověřen vypátráním řezníka nebo řezníků. A jelikož to byla velká svině, čekal jsem, kdy se ze zaříznutí vyklube něco víc brutálního. Přišlo mi to logické. Ovšem zápletka s řeholnicí je průhledná až hanba, co by dělala řeholnice při výkopech v Sýrii. Říkal jsem si: ta po ní ale jede, navíc řeholnice skončila opravdu podivně. Tento díl je spolu s Orient expresem jeden z mála, kde Poirot dává více najevo svou víru. Cupitá s růžencem v ruce, pokřižuje se, na závěr konejší všemohoucím Bohem a růženec daruje. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jestli je Orient Express numero jedna, tak tohle je jednoznačně dva! Začátek tomu ani tolik nenasvědčuje, ale po několika starších dílech je návrat k těm novějším a propracovanějším víc než příjemný. Tady jde vidět, že si tvůrci dali záležet se zpracováním a herci i mimo Sucheta to berou vážně. Třešničku na dortu tomu ale dává až úplný konec, kde se toho dovídáme mnohem víc než v co jsme doufali. Překvapivé a dá se říct až dojemné zakončení, kde pan Pearce posledními sekundami dokazuje, že je Pan režisér. ... Týrané adoptované děti, tlustá megera, vykopávky, příběh o smrti, hmyz, malárie, jeptiška. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V knižní předloze se značná část děje odehrává na území nabatejského skalního města Petry, ležícího na území Jordánska. Pro svou jedinečnost byla Petra v roce 1985 zapsána na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Tyto záběry se filmaři rozhodli natočit nikoliv přímo v Jordánsku, ale v Maroku. Tam se filmový štáb vypravil v květnu 2008. (Agatha)

Reklama

Reklama