Reklama

Reklama

Magická posedlost

  • USA Practical Magic (více)
Trailer

Obsahy(1)

Po několik generací rodinu Owensových provází kletba, kterou na ni uvalila čarodějnice Maria. A tak všichni muži, kteří se s ženami Owensovými zapletou, zemřou. Svérázné tety Jet a Frances vychovávají své neteře Sally a Gilly po svém. Samozřejmě je učí také čarovat. Dospělé dívky nemají v životě příliš štěstí. Gilly uteče z domova a zaplete se s vášnivým Jimmym Angelovem. Sally žije spokojeně v rodném městečku a zamiluje se do sympatického zelináře Michaela. O pár let později, kdy už se stará o dvě dcery, se kletba naplní a Michael tragicky zahyne. Z deprese jí pomůže Gilly, která se nakrátko vrátí domů, ale pak znovu zmizí. Sally o ní uslyší až ve chvíli, kdy ji zoufalá sestra prosí o pomoc. Jimmy ji surově týrá a když přijede, tak ho společně zabijí. Zmrtvýchvstalý zloduch je však obě začne ohrožovat. Do všeho se ještě zaplete detektiv Gary Hallet, který ho hledá pro podezření z vraždy. S pomocí kouzel a několika obyvatelek městečka se dívky a jejich tety nebezpečného muže ze záhrobí zbaví. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

CarlaBrunn 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, ze sa mi pocas "praktickej magie" podarilo zaspat, stale ma cosi tahalo dopozerat do konca. Priznavam, ze sice aj po druhykrat som pri nom vyborne zaspala, ale to ma nezavazuje dat nizke hodnotenie. Co ma zaujalo primarne? Nazov a titulny obrazok...ale teraz vazne. Tiez pohlad na rodinne zvyky, tym ze boli netradicne (magia, sila carovania, odriekavanie magickych slov....) Vedeli, ako si "zjednodusit", ci "stazit" zivot. Skvely namet, zivot dvoch sestier, ktore boli od mala vedene k carovaniu. Jedna z nich porodila dve dievcata, ktorym uz ale carovat nedovolili, aby sa vyhli natlaku zo spolocnosti. Esteze pri kazdom probleme stali ich (pra)tety (skusene bosorky), ktore vzdy vcas zakrocili. Miestami mi to pripominalo serial Sabrina (aj tou nenapravitelnou podobou kocura Salema). Ak hodnotim globalne, film bol mimoriadne prijemny, light, sviezi s tym spravnym nabojom, v ktorom sa snubi mysterie/fantasy so specifickou davkou romantiky :) ()

cartwheel 

všechny recenze uživatele

Každý má film, který si pamatuje z dětství a má jej zafixovaný jako něco úžasného, takže mu i posté bude pipadat dokonalý, i když je to ve skutečnosti průměrná romantická slátanina. Pamatuju si, když jsem si film s rodiči poprvé půjčila z videopůjčovny. Pamatuju si, jak jsem moc chtěla mít dlouhé vlasy a sestru. Pamatuju si ohledně toho filmu všechno a A Case of You od Joni Mitchell je jedna z deseti mých all time favourite písní. Já vím, že je v tom jen to, že každá žena hledá svého vysněného muže a nic takového neexistuje a já jsem si nikdy ani něco takového neuměla vysnít, ale stejně. Sentiment je zapotřebí, hlavně když žijete v cizí zemi a celé týdny jíte těstoviny na sto způsobů. "And I could drink a case of you and still be on my feet." ()

Reklama

kverula 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení...Překvapuje mě, jak moje filmové cítění těžce nekoresponduje s většinou, za to bych možná měla být jen ráda. Parádní černá female-romantická komedie ukazující sílu rodiny, bezmeznou sesterskou lásku a trochu snění o tom pravém. A k tomu kouzla, čáry, dvě supersexy kočky v podání Bullock a Kidman, no co víc si přát? Nejde přeci o žádný thriller nebo krimi, aby to mělo kdovíjakou logickou zápletku. Rozum stranou a city v dlaň. ()

Harpy 

všechny recenze uživatele

na tento film mám jednoducho príjemné spomienky, videla som ho viac krát a prirástol mi k srdcu, navyše prostredie filmu s čarami a mágiou bolo pre mňa vždy lákavé, nie je na ňom vyslovene nič čo by mi vadilo...keď si na tento film spomeniem, tak sa mi vybaví aj nejaká ta malá etapa môjho života.... ()

darkchipmunk 

všechny recenze uživatele

Další z ikonických filmu mýho dětství. Devadesátková estetika, nádherná Nicole Kidman (film, kde jí to podle mě nejvíc slušelo), sympatická Sandra Bullock... Jo a ve vedlejší roli se mihla moje oblíbená Evan Rachel Wood. Budu to muset po letech znova oprášit, filmy, který jsem viděla poprvý v dětství hodnotim trochu přes takovou nostalgickou, magickou clonu. Nicméně, na to, že tenhle film šel do distribuce v roce 98 (a mám takovej pocit, že téhož roku už jsem ho viděla na VHS), tak je vlastně dost feministickej. I když to jsou Čarodějky z Eastwicku taky. Těm se samozřejmě nemůže vyrovnat, ale i tak to není tak špatný, jak se nám snaží nakecat čsfd. Bez těch hereckých es by to byl o půlku horší film, ale Sally a Gillian jsou díky nim skvělý. Od dětských let už jsem to viděla mnohokrát a úsudek se mi výrazně nezměnil. Prostě magickej film o síle sesterské, resp. ženské, lásky, a v neposlední řadě taky o tom, že někdy je dobrý se držet dětskejch snů... jedno oko zelený, druhý modrý. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Sandra Bullock přiznala, že ve scéně, kde se Gillian a Sally opijí se svými tetami, byly herečky opravdu opilé. Pily nějakou hodně špatnou tequilu, kterou koupila Nicole Kidman. (HappySmile)
  • Film sa stal kasovým prepadákom, keď si nezarobil ani na rozpočet a skončil v strate 7 miliónov dolárov. (Arsenal83)
  • Jimmy Angelov se podle původního scénáře jmenoval Jimmy Hawkins a byl to venkovský balík z Texasu. Ovšem potom, co režisér Griffin Dunne uviděl Gorana Visnjice ve Vítejte v Sarajevu a Madonninu videoklipu "Power of Goodbye", rozhodl se přepsat postavu na východního Evropana a obsadit do ní Gorana. (HappySmile)

Reklama

Reklama