Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Necron 

všechny recenze uživatele

Definujte nám prosím "smlouvu". Smlouva je slib, nebo vícero slibů, které právo jistým způsobem uznává jako povinnost a pokud je porušena, právo poskytne nápravu. -- ultranerealisticky hnus! iritace od prvniho nesmysl dialogu az do konce, 300x behem nesmyslu chut to vypnout. proc nekdo nuti cloveka u takovych kokotin tak trpet, omg!? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na jedné misce síla sourozeneckého pouta, vůle dosáhnout spravedlnosti a bezmezná vytrvalost, na druhé dějová schematičnost, mizivé sympatie k hlavním postavám a docela sobecké ovlivňování života všech okolo. A teď vidíte, jak to má ta slepá bába s mečem a váhou těžké, obzvláště, když jí na jednu z misek přidávají falešná závaží.. Co se týká historické akurátnosti a příběhové dohry, snad nikdo kvůli těm skoro 3,5 mega odškodného nežduchnul bráchu ze zdi.. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Jakožto film je to věc jedna, jakožto skutečný příběh věc druhá. Zkuste si představit, že by se to stalo ve vaší rodině. Zbývá jen smeknout před pevným sourozeneckým poutem, před uběhlým životem, co se prosypal mezi prsty jako pouštní písek. Skvělý Sam Rockwell, Hilary, která nedokázala být v té životní mašinérii krásná, a ráda jsem viděla tu vždy pro mne zvláštní, Minnie Driver. Slušný film. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Po prvních desítkách minut jsem byl docela namíchnutej, že půjde zase o standardní, nikam nevybočující slzící story, kterak rodina je základem všeho a dobro nakonec přeci jenom zvítězí nad nespravedlivým systémem. Ono to tak nakonec bylo, ale Tony Goldwyn (Poslední polibek) už dřív dokázal, že dramatické otěže umí svírat velmi solidně a velmi obratně. Svým typickým emocionálním vypravěčským způsobem nabízí příběh dvou sourozenců – na doživotí odsouzeného Kennyho a na práva se kvůli němu hlásící Betty Anne. Conviction nesází na přílišnou sentimentalitu, nepředkládá nějaké šokující scény, nečekaně mrazící pointy. Prostě jen plyne a pokud divák plyne s ním (a zbytečně nerýpe), tak si ho docela užije. Jinak herecky nadprůměrné.. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem vypjaté soudní bitvy, ale přestože je film de facto postrádal, jsem víc než spokojen a to především díky Hillary Swank. Ta její zarputilá snaha osvobodit nevinného bratra byla nakažlivé stejně jako opravdová. A ta opravdovost platí i pro sourozenecké pouto mezi ní a skvěle hrajícím Rockwellem. Jestli tihle dva budou hrát někdy v budoucnu manžele či milence, budu mít celkem problém. :) 80% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Projekt byl skoro deset let ve vývoji. (houseofwax)
  • Betty Waters o filmu řekla: "Ten film je tak pravdivý. Ne každá scéna se ve skutečnosti odehrála, ale všechny ty emoce ano." (hellstruck)

Reklama

Reklama