Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

fremy 

všechny recenze uživatele

Výborný námět. Toto je životní příběh, který si zasloužil převedení na plátna kin a povedl se na výbornou. Možná někdy herecké výkony nejsou tolik přesvědčivé, přesto jsem s napětím sledoval každý krok Betty Anne. Mohlo se stát cokoli, dokonce jsem věřil, že Kennneth pobyt ve vězení nevydrží a spáchá sebevraždu. Šťastný konec, ale filmu prospěl, i když se to zdá být klišém. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Subžánr justičních dramat je divácky velmi atraktivní a proto také hojně vyhledávaný a realizovaný, méně už je k vidění jeho propojení s melodramatem, tak jak to udělal režisér Tony Goldwyn. Zajímavý a vpravdě jedinečný námět dle mého dojmu zůstal trochu nevytěžen, upřednostnil bych přece jen více dramatické složky a trochu více napětí, takhle je v podstatě od začátku vše jasné, jen se čeká, jak to Betty Anne tentokrát zařídí, každopádně i tak je Goldwynův snímek nadprůměrnou filmovou zábavou. Dobré herecké výkony (hlavně Sam Rockwell si střihl svého floutka s chutí), celkem precizní režie a takový pozvolný spád, který diváka pomalu unáší řečištěm melodramatických peřejí, které ale spíše jen příjemně pohoupají, než že by hrozily utonutím ve víru děje... ()

Reklama

Necron 

všechny recenze uživatele

Definujte nám prosím "smlouvu". Smlouva je slib, nebo vícero slibů, které právo jistým způsobem uznává jako povinnost a pokud je porušena, právo poskytne nápravu. -- ultranerealisticky hnus! iritace od prvniho nesmysl dialogu az do konce, 300x behem nesmyslu chut to vypnout. proc nekdo nuti cloveka u takovych kokotin tak trpet, omg!? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem vypjaté soudní bitvy, ale přestože je film de facto postrádal, jsem víc než spokojen a to především díky Hillary Swank. Ta její zarputilá snaha osvobodit nevinného bratra byla nakažlivé stejně jako opravdová. A ta opravdovost platí i pro sourozenecké pouto mezi ní a skvěle hrajícím Rockwellem. Jestli tihle dva budou hrát někdy v budoucnu manžele či milence, budu mít celkem problém. :) 80% ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh podle skutečné události. Nikterak velkolepé drama, ale civilní a příjemná podívaná, za kterou jsem rád. Hilary Swank předvedla opět výborný výkon a její vztah s bratrem byl opravdu pěkný a uvěřitelný. Ovšem z takového dramatu by se dalo určitě vytěžit víc. Podle námětu a obsazení jsem čekal třeba i nějaké ty oscarové nominace, ale čert to vem. Spíš je škoda, že se film nedostal více mezi lidi... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)
  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)
  • Hilary Swank se s pravou Betty Anne Waters setkala až těsně před natáčením. Prý se chtěla dostat do role, a ne jen někoho napodobovat. (hellstruck)

Reklama

Reklama