Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svěží komedie o dvou kamarádech (Fahran a Raju), kteří studují vysokou školu strojní. Fahran je tam z donucení a Raju, aby vytáhl svoji rodinu z bídy a částečně také kvůli otci. Do života jim vstoupí Rancho a tak jsou tři. Tři idioti, kteří neustále provádějí různé vtípky, aby upozornili na zatuchlost vysokého školství. Jejich protivník, profesor Virus, je ale pořád o krok napřed. Virova dcera Pia se zamiluje do Rancha a tak kolizí s profesorem jen přibude. (CIma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

italka63 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která je milá, vtipná, určitě ne vulgární a z Indie vážně překvapivá,Opravdu jsem se smála, protože na rozdíl od některých jiných komedií bylo skutečně čemu a mírně vyšinutý profesor Virus byl nezapomenutelný, zrovna tak jako všichni studenti a hlavně tři kamarádi, kteří, ač trošku každý jiný, se snaží odolávat nečekaným nástrahám indického školství.Skvěle jsem se bavila, protože studenti na celém světě se potýkají s podobnými trapasy. Takže moc milé překvapení a dík rejžánkovi za doporučení, protože pět hvězd putuje do Indie opravdu zaslouženě. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Oni ti Indové nejsou idioti, jak by se dle jejich známé posedlosti písničkami mohlo na první pohled zdát. Naopak, u 3 Idiots se mi potvrdilo, že ty svoje filmy mají dost promyšlené. Není to má první zkušenost s indickými filmy - už jsem viděl P.K. a Stůl č.21, ale tohle se mi líbilo nejvíc. Dlouhé je to skutečně Lovosice, ale překvapivě mě to skoro nenudilo (a to se mi u tak dlouhého filmu stalo naposled u Sierynevady), navíc některé scény jsou i poměrně napínavé. Funguje to jak po té komediální stránce (i když tam se mi to ne vždy trefilo do noty), tak i po té dramatické (ačkoli asi jedna dvě scény mi přišly už přehnaně vyděračské... obecně se tam nějak moc brečelo) a obě perfektně ladí dohromady. Postavy jsou sympatické, své poselství o nefunkčnosti a špatném vedení školství to úspěšně předá a dívalo se mi na to dobře. Co mě ale nejvíc fascinovalo byla promyšlenost scénáře, který do děje perfektně zařadila i jen jednou pronesené poznámky (např. slavný vědec se 400 patenty) - to fakt klobouk dolů, tohle by udělal málokdy. I všechny - jak hlavní, tak vedlejší - postavy představil obstojně a snad ani jedna není černobílá. Nevím, kolik let na tom scénáři Hirani (+ ti dva další scénáristi) pracoval, ale fakt to cením - obzvlášť v době, kdy má většina filmů scénář děravý jak řešeto a absolutně nepromyšlený. A taky chci Hiranovi poděkovat za tři hodiny kvalitní zábavy, moc mě ten film potěšil. Výhrady mám a v komentáři jsem je už zmínil, ale jinak jsem nadšen. Zatím silné 4*, ale časem to možná o jednu slabou hvězdičku zvednu. Ten film je prostě skvělý. ()

Reklama

lenuse 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem, otitulkovaná byla asi tak třetina dialogů a já vím, o čem to bylo. Tak nevím, čím to. Zda tím, že fakt v indických filmech jsou dialogy nepodstatné, nebo tím, že se má hindština tolik zlepšila. Třetí možnost je, že mluvili hodně anglicky. Každopádně scéna s porodem je slušný "climax" a Aamir Khan vypadá nehorázně mladě. Hrát téměř v pětačtyřiceti studenta, no to už tu jednou bylo v Rang de Basanti. Ale tam už měl po škole a byl v té škole přestárlý flákač a nemohl se odhodlat do života. Teď o pár let později jeho filmový hrdina ještě trochu omládnul... ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

All iz well :) Tak kvuli teto hlasce jsem se musela na tento kousek podivat, protoze mi to napsal muj kolega z Bulharska na moje stresu plne zadosti a teprve ted chapu, jak moc se me snazil uklidnit :) A jinak, ksakru, tri hodiny!!! 3,5* A jinak smekam pred maskerama, nalicit 45 leteho chlapa na studenta, aniž bych si toho všimla... opravdu klobouček. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vysokoškolská Mahábhárata aneb novodobý epos, ve kterém je nutno mimo kulturní šok překonat nástrahu v podobě stopáže a nesynchrovanosti titulků se zvukem i obrazem a povznést se nad mísení žánrů, kde sice vítězí komedie, ale jinak zahrnuje téměř všechny, včetně literárních, chybí jen horor a bajka... ale výměnou za trochu té tolerance lze s třemi (a více) idioty strávit vskutku příjemný večer, jen připomínám, že vlastnit barevný televizor je vyjma záběrů z domácnosti Raja nezbytností :-) ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Při natáčení opilecké scény Aamir navrhl, že by se mohli opít doopravdy, což se také stalo. Výsledkem bylo mnoho přetočených záběrů, až došla samotná filmová páska. Tým se pak pro pásku musel vydat na další "plac" v Bangalore. (glitter)
  • Rola Rancha bola ponúknutá Shahrukh Khanovi, ktorý ju však pre nedostatok filmovacích termínov odmietol. (Laslo)
  • Scény z univerzity a kolejí byly natáčeny v Indian Institute of Management Bangalore. "Uvítací večer" nováčků se natáčel na dívčí koleji, přičemž zde bydlící dívky celé scéně přihlížely. Herci přiznali, že se před nimi cítili nepříjemně, když se museli svlěknout do spodního prádla, aby jim bylo dáno razítko na zadek. (glitter)

Reklama

Reklama