Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Svěží komedie o dvou kamarádech (Fahran a Raju), kteří studují vysokou školu strojní. Fahran je tam z donucení a Raju, aby vytáhl svoji rodinu z bídy a částečně také kvůli otci. Do života jim vstoupí Rancho a tak jsou tři. Tři idioti, kteří neustále provádějí různé vtípky, aby upozornili na zatuchlost vysokého školství. Jejich protivník, profesor Virus, je ale pořád o krok napřed. Virova dcera Pia se zamiluje do Rancha a tak kolizí s profesorem jen přibude. (CIma)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Vlastně docela zklamání. Na velkém úspěchu 3 Idiots se potvrzuje, že indické publikum je ve vztahu k filmům stále konzervativní a zatímco modernější a progresivnější blockbustery (Kites) odmítá, filmy stylově i obsahově ukotvené v hlavním bollywoodském proudu prvních let nového tisíciletí velebí, byť nejsou filmařsky příliš zajímavé a stále se zuby a nehty drží polokýčovité postrobarevnosti a naivity, která sice v devadesátých letech vydefinovala mediální obraz Bollywoodu, ale v současnosti už si mnoho indických filmařů (naštěstí) uvědomuje, že nastal čas posunout se někam dál. První polovinu filmu táhne neúprosně dolů přílišná přepjatost a hlavně lacinost a otřískanost použitých vtípků (nejde jen o vesmírnou tužku, ale taky třeba o "víte-vy-vůbec-kdo-já-jsem" scénu), což naštěstí vyváží polovina druhá, která je jednodušše, ale o to účinněji, vypointovaná. Jinak jsou 3 Idiots další z řady filmů, jenž se vypořádávají s móresy, které do Indie v časech její prudké modernizace přicházejí z dekadentně-imperialistického Západu. Počítám, že přílišná soutěživost, ambicióznost a kariérní dravost nejsou zrovna jevy, jež by si průměrný náhodný pocestný spojoval s Indií...70% ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vysokoškolská Mahábhárata aneb novodobý epos, ve kterém je nutno mimo kulturní šok překonat nástrahu v podobě stopáže a nesynchrovanosti titulků se zvukem i obrazem a povznést se nad mísení žánrů, kde sice vítězí komedie, ale jinak zahrnuje téměř všechny, včetně literárních, chybí jen horor a bajka... ale výměnou za trochu té tolerance lze s třemi (a více) idioty strávit vskutku příjemný večer, jen připomínám, že vlastnit barevný televizor je vyjma záběrů z domácnosti Raja nezbytností :-) ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Má to svoje kouzlo, o tom žádná. Líbil se mi i styl humoru, inteligentní a nevtíravý. Kluci jsou sympatičtí, Virus pro mě byl naopak na hraně snesitelnosti. Problém je ale v tom, že to bylo tááák strašně dlouhý. A tam, kde jsem se pravděpodobně měla dojímat, jsem se nedojímala. Na druhou stranu musím uznat, že mě tentokrát chytil i hudební doprovod. 3* ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení a to hned krát dvě. Předně mě idioti s přibývajícím časem začali bavit víc a víc, což doposud u Indických filmů naprosto nepřicházelo do úvahy a fakt že místo nějaké trhlé blázniviny jsem dostal příběh, který v sobě obsahuje mnoho chytrých myšlenek, servirovaných velmi zábavnou formou. Jen je opravdu škoda, těch tradičních hudebních vložek sice to tu nebylo tak otravný a necitlivě vsazených jako u posledního Bollywoodu co jsem viděl, ale i tak zbytečný protahování filmu. Jinak ovšem všechna čest, pohodově koukatelná Indie, toho bych se vážně nenadál. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Včera jsem viděla Taare Zameen Par, který Aamir Khan režíroval a kde i hrál, dnes jsem se vrhla na 3 idioty, protože se mi bollywoodská kinematografie vcelku zamlouvá. Obdivuji jejich hravost a bezprostřednost, smysl udělat z věcí, jež by vám např. u Hollywoodu připadaly přemrštěné, koukatelný film, u něhož se na trapnost nehraje. 3 idioti mě sice bavili méně než výše zmíněný snímek, opět bych jim vyčetla přílišnou délku, avšak jinak je to tak ujetý a milý film, že jej nemůžete nemít rádi. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (8)

  • Rola Rancha bola ponúknutá Shahrukh Khanovi, ktorý ju však pre nedostatok filmovacích termínov odmietol. (Laslo)
  • Jedná sa o prvý film v histórií indickej kinematografie, ktorému producent Vidhu Vinod Chopra povolil legálne uvedenie celého filmu na serveri YouTube už dvanásť týždňov po uvedení v kinách. (DEGESH)
  • Scény z univerzity a kolejí byly natáčeny v Indian Institute of Management Bangalore. "Uvítací večer" nováčků se natáčel na dívčí koleji, přičemž zde bydlící dívky celé scéně přihlížely. Herci přiznali, že se před nimi cítili nepříjemně, když se museli svlěknout do spodního prádla, aby jim bylo dáno razítko na zadek. (glitter)

Reklama

Reklama