Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 1

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (989)

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Čudné, nezávislé, bláznivé aj inteligentne viacvrstvové. Humor suchý, absurdný aj čierny. Dosť často som sa smiala. Výsledok bol trochu rozpačitý, ale film ako taký je zábavný a osviežujúci. Okrem toho, teraz je už isté, že Ewan McGregor si Obi-Wana Kenobiho nezahral len tak. On je ozajstný rytier Jedi! A George Clooney tiež ;-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Existují filmy, které mají pevný a jasně podaný názor, jako např. protiválečný muzikál Vlasy, politická satira Vrtěti psem nebo Přelet nad kukaččím hnízdem, který nemilosrdně tepá konformismus a šosáctví. Pak jsou filmy, které pevný názor nemají, protože jejich jediným cílem je vyvolat maximální srandu, jako např. Tropická bouře nebo Borat. Muži, co zírají na kozy, jsou perfektně obsazení a místy mají opravdu vydařené vtípky na účet armády i jiných. Ale jaký mají názor, co vlastně sdělují, odkud míří a kam, to mi tedy vážně jasné není. Přitom námět má sílu vodíkové pumy a mohla se narodit špičková satira, která by mohla konkurovat těm nejslavnějším kouskům ve svém žánru. Obě dvě supervelmoci v době studené války totiž opravdu měly pošahaný vojenský program, který se snažil využívat parapsycholologie a všech těch bláznivých nápadů, věštění budoucnosti, levitování a bůhví čeho dalšího a na obou stranách byl upřímně nenáviděn a opovrhován racionálně smýšlejícími vojenskými experty a politiky. Jenže vypadá to, jako by si scénárista potáhl z marihuany nebo lízl LSD, je to takové rozevláté a prosycené žvásty New Age, zkrátka pocit ze špičkového filmu se bohužel nedostavil. Celkový dojem: 60 %. Pokud vrcholnou humornou scénou mělo být zfetování vojenské základny silnou dávkou LSD, pak je scénárista vůl, protože něco takového mohlo skončit šíleným masakrem... ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nazev to ma brutalni, je to navic docela originalni a komedialni potencial byl obrovskej, ale ve vysledku se zadna velka komedie nekona, nicmene porad si to behem celyho filmu dokaze udrzet jistou zabavnost. Problem taky je, ze to je vlastne tak trochu o nicem a o nic moc tu nejde, takze to ma sem tam naky to hluchy misto. Aspon, ze sem reziser nacpal spoustu fajnovejch hercu a obzvlast Clooney si to vylozene uziva, i kdyz je fakt, ze on a ostatne i cela ta jediovska banda vypada jak particka zhulenejch hipiku. Proste originalita a spousta hvezd obcas nestaci, takle vznik jen prumerne zabavnej film a to jsou 3*. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Co to k čertu bylo…Některé filmy chytí a nepustí, zatímco u jiných máte permanentní pocit, že si budete muset způsobit nějakou fyzickou bolest, jinak Vám vypadnou bulvy a exploduje mozek. Co myslíte, kam spadají tihle „báječní“ muži zírající na kozy? Asi by bylo nefér smést je jen tak ze stolu a označit nálepkou nejnudnější a nejnevtipnější komedie roku. Jenže skutečnost je přesně taková ne-li horší. Problémem by nebyla ani tak celkem solidní devadesátiminutová stopáž, ale v případě pokud by se bylo na co dívat. Jedi trik, který se na diváka snaží zkoušet režisér Grant Heslov je neumětelským pokusem o nastolení chaosu v jinak klidných vodách a zapomíná, že divák se do kina většinou nevypraví pod vlivem LSD nebo jiných látek, které by mu možná pomohli najít v tomhle dvouvrstvém plakátovém filmu třetí rozměr zaručující blažené prochechtání se k explozivnímu konci. Ale počkat, to by tu nějaký musel být. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Muži, co zírají na kozy se sice z traileru jeví jako rozjuchaná komedie, což může být (resp. je) poněkud matoucí, skutečnost je však ještě mnohem příjemnější. Režisér Heslov se nebojí vážných momentů, film ale posouvá na úroveň válečné satiry a vlastně na protiválečný film. Protiválečný snímek, který se shlédnul v 70. letech a káže mír a lásku v té nejupřímnější podobě. A přestože film občas trošku zakolísá s tempem, a je na něm znát, že jej tvořil relativně mladý a ještě neotrkaný tvůrce, ani na moment nenudí, je plný klasické mladé dravosti, nápadů a originality a i díky spolehlivým hercům (kteří se úžasně porvali se stárnutím svých postav) sune tuhle, stále velice rozvernou věcičku vstříc LSD finále, které mi vehnalo slzy do očí. Kevin Spacey s broučkem na dlani je nezapomenutelným zážitkem a já si chci šlehnout a rozeběhnout se čelem přímo proti zdi. Krucinál, todle mi ale zvedlo náladu... ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Postava brigádního generála Deana Hopgooda (Stephen Lang) je založena na generálmajorovi Albertu N. Stubblebineovi III. (c.tucker)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 32,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 69,1 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama