Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 2

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (989)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Mor den aj fííílin... jasné ! Takže to vidím takto , chlastať neprestanem a rýchlo si idem kúpiť Boston . Kurva , Clooney akčný jak hovado ! Ja ho proste v týchto rolách žeriem . Naposledy hral podobne v Burn After Reading . Potom Bridges... Od Big Lebowského mu tieto hipisácke masky sedia. No a nakoniec, posolstvo mieru leží v kyseline . Tak žerte a nebudete sa strieľať . U mňa za plný ! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Já se z tohohle filmu zblázním. Úplně poprvé jsem mu dal tři hvězdy, protože mě v kině při jednotlivých scénách sice bavil, ale jako celek zkrátka nezapůsobil. Potom jsem si přečetl knižní předlohu, děsně jsem se na filmaře namíchnul, a hodnocení jsem o dvě hvězdy snížil. No a teď, světe a CSFD div se, jsem na Muže co zírají na kozy zíral znovu... A ono se mi to líbilo. Dokonce moc! Nevím, čím to je, vážně ne...__P.S. Rolfe Kent patří definitivně k mým nejoblíbenějším současným skladatelům. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Sakra moc roztříštěný, jinak ale rozhodně zajímavý, osobitý a v dobrém smyslu divný film o příběhu speciální mentální jednotky v armádě USA. Je to ten typ filmu, který nechá člověka, ať si to nějak sám srovná v hlavě - ale zůstal mi tam takový příjemný otazník, co nevyžaduje konkrétní odpověď. Každopádně nebýt několika pánů herců (Clooney, Bridges, Spacey), šlo to asi úplně do sraček. Charisma naštěstí táhne. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Štvoricu vynikajúcich hercov obsadil do nevšednej vojnovej komédie zatiaľ vcelku neznámy režisér Grant Heslov.Hlavný filmový tandem Evan McGregor - George Clooney dopĺňa nemenej zaujímavá dvojica Jeff Bridges - Kevin Spacey v mene odlišnosti názorov ich charakterov na vojnovú problematiku využitia telepatie. Tréning mentálneho zabíjania najprv kôz, neskôr potenciálnych ľudských objektov, stojí proti šľachetnej myšlienke stvoriť novú mierumilovnú armádu USA. Iróniu cítiť v každej obrazovej scéne a vyslovenej vete. Na reálne zábery oduševneného prezidenta Busha ostro nadväzuje rozpačitá realita filmom uvoľnenej vojenskej morálky. Z filmu ale srší nevyužitý potenciál a ako mnoho iných, aj tento zachraňujú slávne hollywoodske celebrity. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mňa tešia komédie, ktoré dokážu prekvapiť v nečakaný moment a vyvolajú vo mne bezprostredný smiech. Heslovovi sa podarilo takúto jednu natočiť. Film je to skôr pre vyspelejšie publikum, možno až vo veku väčšiny hrdinov, respektíve od veku postavy Ewana McGregora, preto film nie je všeobecne nijak zvlášť kladne hodnotený. Na druhú stranu jednotlivé situácie sú zajímavejšie ako dej, ktorý je trochu zmätočný a väčšine divákov bude jedno, o čo tu ide, podstatné bude, s akou grimasou sa vytasí Clooney/Bridges/Spacey/Koza. Zaujímavé sú tiež odkazy, McGregor hrá znova vo filme plného "Jediov", spomína sa Jesica Landgbury, čiže herečka hrajúca v dusnejšom predobraze Mužov, Mandžursom kandidátovi. Škoda, že sa nemôže udeľovať 70%, mnohé filmy by mali vyšší priemer, takto častokrát zaokrúhľujeme smerom dole. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Postava brigádního generála Deana Hopgooda (Stephen Lang) je založena na generálmajorovi Albertu N. Stubblebineovi III. (c.tucker)

Reklama

Reklama