Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horor začíná pro posádku lodi USG Ishimura takto: Během mise na vzdálenou planetu posádka objevuje starý náboženský artefakt a ukládá ho na palubu lodi. Někteří nález uctívají, jiní jím pohrdají. Ve chvíli, kdy se z tajemného předmětu začnou uvolňovat dlouho spící mimozemští vetřelci, je jasné, že se z lodi stává skutečné peklo. Chaos je neodvratný a masakr nezadržitelný. Brzy mají vetřelci volný prostor k tomu, aby celý svět smetli silou, o které se lidstvu dosud ani nesnilo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (166)

VasaX 

všechny recenze uživatele

Takový nějaký prequel k hernímu Dead space. Animace tak nějak na příslušné úrovni, akce - paráda. Hlavní problém jsem měl ale s charaktery. Žádný mi nepřirostl k srdci, na jejich životech mi záleželo pramálo, v mnohých případech jsem naopak bral jako malou výhru, když byl ten či ona rozsápáni. Ale zase je tam hezky ilustrované, jak málo stačí a jak rychle se můžou věci zvrtnout do totálního FUBAR. 71 minut je OK, oddych někam na cestu je to dobrý, tudíž zůstanu někde na šedém středu hodnocení. ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Poměrně potěšující 'prequel' ke hře, který ovšem postrádá jeden zásadní prvek ... atmosféru. Jde o to, že místo syrového hororu se nám v Downfallu dostáva spíše akčňárny. Pravda celkem příjemná stopáž, animace a dokreslení herních událostí dělá z tohoto snímku celkem pohodovou jednohubku, která ovšem nijak neoslní ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

4.7.2010 ~ Jak navnadit na svůj výrobek? Ideálně tak, aby to zaujalo. Proč tedy nenavnadit svoji hru filmem? Nápad je to dobrý, ale musí se o jeho existenci také dozvědět někdo víc, než pouze fanoušci. ~ A to se bohužel u Dead Space nestalo. Dead Space je hra, hororová akční střílečka a Dead Space: Downfall je příběhem předcházejícím ději ve hře. Na to, že je to animák, to kupodivu není úplně špatné, jen je to "herně tupé". Pokud pomineme marketingová žvatlání Electronic Arts, je hra prostě hororovou střílečkou, nic víc. Pohybujete se v neznámých nebarevných a nevábných prostorách a po krku vám jdou nehezké a nevábné nestvůry a nejdou vám po krku pro to, aby si přeměřili límeček na novou košili. Vzhledem k tomu ale nemůžete ani ve filmu ukázat a rozvést něco více, než zabíjení, vraždění a základy anatomie ve třech krocích. ~ Vesmírná loď Ishimura přilétá na jednu pustou neživou planetu, ze které se jen těží něco, aby vyzvedla tajemný artefakt, který zde byl nalezen. Okolo tohoto zvláštního kamene ovšem jiskří emoce mezi "prostým lidem" a stoupenci církve Unitologické. Nalezení a vyzvednutí artefaktu má ale za následek o něco více problémů, než jen handrkování se mezi věřícími a "neznabohy". Planetární kolonii totiž začalo napadat něco, co člověka zabije, a ne zrovna humánním způsobem, a jeho tělesnou schránku použije pro vytvoření zrůdy, která nebude mít klid, dokud vše živé nebude přetvořeno k obrazu jejímu. ~ Kolonie tak za chvíli není, za to se jeden z povrchových těžařů dostává na palubu Ishimury, kde netrvá dlouho a situace se opakuje. A protože se opakuje takřka do stejného konce a my na jeho začátku vidíme přilétat záchranou loď, můžeme tak tušit, v jakém duchu bude pokračovat samotná hra. ~ Jak jsem psal výše, oscarový příběh vzhledem ke hře čekat nelze. Bohužel, protože takhle to působí pouze jako hodně dlouhé intro ke hře samotné. Film sám o sobě není nijak zvláštní a bez hraní hry jsou některé narážky prázdné a nic nevysvětlující, spíše jako byste se dívali na několikátý díl nějakého sci-fi seriálu, ale o předchozích dílech jste neměli ani potuchy, Navíc, nevím, jak je to ve hře, nějak mi sem neladilo zase další vtírání se víry v božstva nadlidská a celkovému dojmu nepřidal ani nelogický zbytečný konec takřka hlavní postavy filmu, neohrožené velitelky bezpečnosti lodi. ~ Tenhle filmík má tak šanci zaujmout pouze fanoušky hry, anebo přinejmenším toho, kdo bude následně hru hrát a nebo ji již předem hrál. Pro ty, kteří o hře nevědí a ani nemají v plánu se jí věnovat, nemá tahle animačka žádný smysl. ()

killjezor 

všechny recenze uživatele

(Hodnotím jako hráč) Po zahrání hry Dead Space je tenhle film příjemným doplněním děje. Příběhově to sice není až takové terno, ale animačně pěkná pěkná řemeslná práce. Bohužel totálně béčková. Žádné zvraty, žádná překvapení. Těžko říct, co je lepší, jestli dřív hrát nebo dřív vidět. Pokud dřív uvidíte film, připravíte se o spoustu lekaček. Takhle už poznáváte spoustu lokací, na druhou stranu vás taky nic nepřekvapí. Velice simpatická byly ukolébavky na konci filmu, která poprvé zazněla u naprosto dokonalého trajleru na hru ( http://www.gametrailers.com/video/e3-2008-dead-space/36332 ) Nehráči si uberou 2 hvězdičky. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Mal som to šťastie, že som si pozrel Dead Space pred tým ako som sa s chuťou pustil do rovnomennej pc hry (ktorú všetkými pahýľmi môžem len odporučiť) a potom znova skúsil animák. Rozdiel "pred a po" je nepatrný. Dej je riedky v oboch prípadoch, takže ani nezainteresovaný divák netápe a o nič podstatné neprichádza. Prísť, vidieť, zamordovať! O nič iné tu ani nejde. Ja som si v prequeli našiel všetko čo mám rád: vydarené spojenie žánrov (to hlavne), hlášky okorenené sprostými slovami, originálne monštrá (škoda, že sú tu prezentované iba štyri druhy), trhanie a rezanie končatín, čvachtavo vyšplechujúce vnútornosti z brušných dutín a to prosím celé v skutočne bohatých gejzíroch na červenú. O odkazoch ani nehovorím; u mňa doširoka rozgniavená papuľa akoby rozseknutá ostrým pahýľom nekromorfa pripomínajúca úsmev od ucha k uchu. Zamrzí poslabšia animácia postáv (niekto mal zrejme naponáhľo) a už raz spomínaný chabý dej. A to sa v prvej tretine buduje celkom napínavá atmosféra, ktorú, pre smolu väčšiny divákov, vystrieda razantná brutálna akcia. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je koncipován jako prequel ke hře Dead Space. (Terva)

Reklama

Reklama