Reklama

Reklama

V tvrdých a neúprosných ulicích New Orleansu musí řešit detektiv Sean Riley brutální vraždy a zároveň se snaží vypořádat se ztrátou svého syna a ženy. Během vyšetřování však začínají vyplouvat na povrch podivné skutečnosti, vedoucí ke znepokojivé minulosti zdánlivě obyčejné drogové mafie... (oficiální text distributora)

Recenze (121)

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Když nepočítám Jihokorejský No Tears For The Dead, tak jsem do téhle doby nenašel žádnou konkurenci v podobě ukázkových přestřelek, ať už na poli vysoko rozpočtových (možná to změní Heat), nebo béčkových filmů. Absolutní definice toho, jak by měla dynamická, Rková střelba vypadat. Perfektně přehledný, jasný počet řadových záporáků (doteď si pamatuju smrt každýho z nich, nebo jejich xicht), kulky ve zdi, zásobníky se mění, když dojdou náboje do útočné pušky, postavy berou do ruky pistol, taktické rozmístění záporáků, využívání krytů kolem sebe, komunikace mezi nimi či styl, jakým Johnny Strong drží zbraně. Akční scény jsou logické, odůvodnitelné a očekávané. Prostě paráda, existuje skutečně málo akčních filmů, u kterých se člověk nechytá za hlavu a neptá se, proč se to děje. A i ten jeden fight proti přesile na nože byl hodně solidní. Strong navíc v akci vypadá zcela přirozeně, věřil jsem mu každý gesto, má nenahraditelný charisma a už od pohledu vypadá jako badass. Opravdu navíc cenim lidi jako je on. Expert přes bojová umění, přes střelbu, vyrábí moc pěkné nože a stíhá hrát v kapele Operator. Zde svý postavě dokázal vtisknout dostatečný emoce, abych žral každej jeho dialog. Prostě jsem měl po celou dobu pocit, že ten člověk by byl schopen čelit těm žoldákům, připadal mi úplně skutečnej, just wow! Samozřejmě nechybí ani drsný záporáci, charismatickej šéf od poldů, anebo parťák Stronga. Dialogy jsou obyčejné, film si na nic nehraje a v rámci žánru představuje nejen ideální příběh, ale úplnou špičku. Když si člověk totiž uvědomí, v jakých podmínkách to vznikalo (rozpočet tipuju tak do dvou, tří melounů), dostane člověk styl akce, co dobrejch 10 let neuvidí. Na jednu stranu si může divák stěžovat, že realistická akce nemůže bejt natolik zábavná, jako různé arénovky či to jaký krvavý lázně produkoval HK v 80's/90' s Johnem Woo, je však něco jinýho, když tu realistickou akci točí režisér, kterej volí dokonalé úhly kamer a je schopen z tý realistický střelby vyvolat brutální, dynamickou řachu. Žádnej rušivej střih, prostě poctivá, oldschool/dirty škola. Syrovej, naturalistickej akční film se dokáže na fanouška aplikovat i takhle klasicky, než jak se o to snaží Bourne. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku se musíte smát, jak hezky dokáže scénárista udělat z policejní jednotky bandu neuvěřitelných kreténů, to co totiž předvedl Kim Coates, by neudělal snad ani sjetej študák prvního ročníku policejní akademie.Když jsem po pár minutách na tu debilitu zapoměl, bavil jsem se syrovou akční řežbou, která mi svojí nekompromistností a vizuálem připomínala Nemilosrdnou Spravedlnost.Strong byl nekopromisní likvidátor a scény s upálením dost nechutné, jenže scénář psal opravdu idiot, ten černoškej latentní homouš byl na tečku a když scénář chvilku svištěl, zase se objevila nějaká dementní příšernost, když nakráčeli v klidu do toho baru už sem umíral vzteky a konec vlastně nic nevyřeší, páska se nepoužije, všichni umřeli zbytečně a postava Prochnowa vlastně postrádá úplně význam a nic se nevyřešilo...to jsem už skoro zvracel.Škoda, má to náboj a dokáže to neuvěřitelně strhnout, jenže celkový scénář je ve finále jeden z nejimbecilnějších který jsem kdy viděl, mohlo to být opravdu 5* pochutnání staré školy, panebože stačilo jen opravit ty nelogičnosti a dopsat pořádný konec s reportáží a onou páskou...která by vysvětlila o co vůbec šlo a např. záběr jak odvádějí Pronchowa v želízkách, no na konci jsem byl hodně zklamanej, takhle zabít ten skvělej potenciál snad poprvé sympatického New Orleans, drsnosti a zábavy se jen tak nevidí.60%.Bože.... ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Velký překvapení z řad filmů s nálepkou "B"! Ano, tenhle béčko biják s partou béčko herců nedopadl vůbec béčkově! Naopak! Krásnej zážitek, při kterým si člověk zavzpomíná na starý dobrý akční klasiky z 80/90tek! Přestřelky, bitky, krev, pomsta, sympaťák v hlavní roli... Jak píšu. Žrout "oldschool" se vrátí v čase a pošmákne si! Johnny Strong palec nahoru! 75 % ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se ze zatuchlých direct-to-DVD vod vynoří nečekaný skvost. V případě "Sinners & Saints" se jedná o překvapení dvojnásobný, protože se jedná o první hlavní roli Johnnyho Stronga. Charismatický přeborník bojových umění se herectví věnuje na vedlejšák (v prvé řadě je hudebník a nožíř), nicméně svým charismatem i fyzickým vystupováním strčí do kapsy nejen všechny soudobé béčkové akční hvězdy, ale i drtivou většinu těch áčkových (jen Dwayne Johnson obstojí). Film samotný v sobě rovnou měrou spojuje naivní schematičnost svého žánru s nadstandardním naplněním schémat a řemesla. Na jedné straně tak máme zcela nemotivovaný děj, šablonovité záporáky a zvraty, které nikoho nepřekvapí. Jenže současně místy probleskuje pár prvků, které značí, že tvůrci se námětu zhostili s ambicemi, aby výsledek byl něčím víc. Klasický koncept buddy movie zde dostává svěží variaci v protipólu nelítostného muže bez závazků a detektiva se šťastnou rodinou. Namísto humorné roviny a la "Smrtonosná zbraň" je zde tento motiv rozveden vážně coby ozřejmění motivací hrdinů i coby prostředek jejich profilace. Hlavní pozornost ale po zásluze poutá řemeslné zpracování akčních sekvencí, které namísto soudobé módy blafování roztřesenou kamerou, která všechny sekvence mění v nepřehledný bordel, zde diváci dostanou až nečekanou symbiózu dynamické, ale přehledné kamery, rapidního střihu a především skvělého prostorového rozložení akce (což je věc, kterou opomíjí i řada áčkových produkcí). 7/10 ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jako akční film toto funguje dokonale. Ovšem je to maximálně přímočará záležitost. Hlavní hrdina je sympaťák. Bere do ruky různý střelný zbraně, vypadá chladně a drsně, a tvůrci filmu mu do cesty staví desítky a desítky taky charismatických záporáků. Ovšem všichni až na výjimky vyklízí po pár minutách pole, protože s tímhle týpkem není fakt žádná prdel. Oddělává bouchačkama všechny s jistotou střelby 101% a ve výsledku film působí spíš jako hodně dobře vypadající videohra, kde hlavního hrdinu ovládá velice schopný gambler ... Je to parádní oddechovka, hlavně vypnout mozek a kochat se tím výborným vizualem a spoustou adrenalinové akce, která od začátku nasadí velmi uspokojující tempo a nepustí až do konce. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans. Časť natáčania však prebiehala aj v Los Angeles. (MikaelSVK)
  • Bar, do kterého jdou Sean Riley (Johnny Strong) a Colin (Sean Patrick Flanery), se jmenuje Boondock Saint, což odkazuje je originální název filmu Pokrevní bratři (1999), kde právě Sean Patrick Flanery ztvárnil jednu z postav. (Lumberjack)
  • Alternatívnym názvom tohto filmu je Bad Cop. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama