Reklama

Reklama

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách

  • Německo Warum Männer nicht zuhören und Frauen schlecht einparken (více)
Trailer

Romantická komédia o mužoch a ženách a vžitých stereotypoch správania sa. Úspešný právnik a nenapraviteľný sukničkár Jan Rietmüller jedného večera pozerá z okna svojho nákladne zariadeného bytu a zbadá, ako mu niekto poškodí jeho drahocenný červený kabriolet. Ako zistí, páchateľom je vlastne páchateľka, rovnako úspešná redaktorka nakladateľstva Katrin Geißlerová. Napriek počiatočným vzájomným obvineniam sa z nich čoskoro stane takmer dokonalý pár. Na ich príklade, rovnako ako na páre Janovho brata Rüdigera a jeho priateľky Melanie spoznávame rôzne klišé a stereotypy o správaní mužov a žien, ktoré sa takmer nemení napriek evolúcii a civilizačnému pokroku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

dakarin 

všechny recenze uživatele

Tvrzení, že Němci jednoduše neumí točit nemusí být ani zcela objektivní, ani "spravedlivé" - nicméně, napadlo mě vcelku brzy již v úvodu filmu ;-) Vždycky si říkám, třeba se jim to tak líbí, snad je to jejich styl... Oblíbené nekorektní téma podepřené všemi základními spolehlivými vtipy a pohledy z dané oblasti ... ke škodě pořádně přidušeno způsobem zpracování. Tady je to pro mě i trochu rébus - co konkrétně nesedí - herci slušný, scénář slušný, kamera slušná, výsledek více než matný :-( ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Ano, muži a ženy jsou rozdílní, a to tak, že velmi, což někdy skutečně brání jejich vzájemné komunikaci. Docela zdařile to vystihuje kniha Allana a Barbary Peasových. Méně zdařile to vystihuje tato německá komedie. Nicméně přesto, že není tak poučná jako stejnojmenná kniha, je alespoň docela zábavná a místy mne opravdu hodně rozesmála, za což si určitě zaslouží 3 hvězdičky. Vzhledem k celkem přitažlivému obsazení ženských rolí bych dal možná hvězdičky 4, ale opravdu nesympatičtí zástupci mužů v tomto filmu mi to skutečně nedovolují. Málokdy se vidí v jednom filmu najednou tolik nesympatických chlápků jako tady... Přesto za zábavnost 50% a ***. ()

Reklama

Šandík 

všechny recenze uživatele

O mužsko-ženském vzájemném soužití a problémech v komunikaci byly napsány už stohy "chytrých" knih (mimochodem velmi různorodé kvality), ve kterých můžeme najít spoustu zaručených i "zaručených" návodů, vysvětlení, rad a postupů, k nalezení toho pravého klíče. Přitom nepochybně platí, že čím elegantnější vysvětlení, tím zpravidla také vysvětlení zjednodušenější, klišovitější, schematičtější... Ne, že by všechny ty chytré postřehy neměly relevanci a váhu, jenom je to tak, že člověk žel (naštěstí) není jen chodící automat a právě ty nejpodstatnější věci v životě jdou jenom těžko spoutat slovy... Svým způsobem právě na tom stojí tento "naučný" film. S odzbrojující nadsázkou si s podobných vysvětlení tak trochu dělá legraci. Tedy ne, že by je přímo negoval, v podstatě k nim přitakává a velice vtipně je ilustruje, ovšem zároveň těm jednoznačným vysvětlením, s rošťáckým výrazem ve tváři, tak trochu otupuje hrany, ironizuje je, střílí si z nich... To všechno pomocí skvěle zvládnutého filmového řemesla, jemuž kraluje herectví Jessicy Schwarz a Benno Fürmanna, jistá a přesná režie, německy precizní kamera, pohodově namíchaná hudba. Jediné co snad lze filmu vytknout je to, že je místy až příliš ztřeštěný. Na druhé straně, není to nic, co by člověk nedokázal překousnout. Obrovská porce geniálně vymyšlených vtipů to rozhodně vynahrazuje ;o) Celkový dojem: 75% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podivné a teatrální cosi tvářící se jako dokumentární film, ale ve skutečnosti obsahující hlubokou a neprůstřelnou science fiction vyvrcholenou tak "netrpělivě" očekávaným happy endem. Teatrálnost skutečností jaksi bije do očí, přesto je tu spousta momentů, která mě celkem pobavila...mezi nimi i tento citát: "...květinou lásky je růže, ale po třech dnech ztratí své okvětní lístky a vše co zůstane je ohavně trnité koště...". ()

Shady24 

všechny recenze uživatele

Další film, u kterého si myslím, že hodnocení neodpovídá. On je to totiž dokument, ve kterém jsou hrané pasáže, nikoliv film, ve kterém jsou dokumentární pasáže. Z toho zřejmě pramení zklamání diváků, kteří čekali kdoví co. Krásně ukazuje chování mužů a žen, resp. evoluční původ jejich chování. Dokumenty mám rád, přičemž tento je velmi originální. Dal bych tak 4*, ale snažím se vyrovnat rovnováhu negativního hodnocení, proto dávám 5*. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Předlohou filmu se stalo stejnojmenné dílo od Allana a Barbary Peasových z roku 2000. (LucMosss)
  • Motorkáře ve filmu hraje známý německý zpěvák Sasha (Sasha Schmitz). (Oter)

Reklama

Reklama