Reklama

Reklama

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Necekala bych, ze me bude bavit film o agentech Mossadu, ale strhl me svym stylem vypraveni (stridani casovych linii je skvele a vyusti v necekane rozuzleni, pokud jako ja ignorujete uzvaneny oficialni text distributora), akci, vybornou hudbou a hereckymi vykony mladych predstavitelu. Jedine, co mi vadilo, je absolutni nepodobnost starsich hercu svym predloham. Zvlast Worthington/Hinds. Jedina Mirren byla trochu uveritelna, ackoli herecky me bohuzel neoslovila ani ona. K samotnemu zaveru mam taky vyhrady, akci nuzky bych predelala, ale jinak jsem byla spokojena. Opravdu mi ty temer dve hodiny utekly jako mrknuti oka. Jsou to spis lepsi ctyri, ale za ten prijemny sok z toho, ze si me dokazal ziskat i takovy film, zaokrouhluju nahoru. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dobrých a inteligentných trilerov nie je veľa, hoci v posledných minútach sa dá o slovíčku inteligentný polemizovať. Debt si zachováva svoj old-school štýl, dejové línie sú logické a prirodzene sa prelínajúce, skladačka zapadá. Je len plusom, že Madden nestavil len na akciu, ale rovnou mierou sa zaoberá aj postavami a ich motiváciou. Ako som už naznačil, trochu zamrzí ten záver, ktorý mierne utlmil moje nadšenie a celkový vynikajúci dojem. To však nič nemení na všeobecnom závere, že Debt je výborným filmom. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mnichov trošku z jiného soudku. Bohužel akce je málo ale ta jedna scéna spojená s Vogelovým únosem stojí za pozornost. Ve filmu se vyskytují trošku hlušší místa ale také dechberoucí napínavé scény. V titulkách zaujme jméno Matthew Vaughna. Helen Mirren bych chtěl mít za babičku. Sam Worthington nemastný neslaný. Nejzajímavější pasáže mají na svědomí mladší verze hrdinů. Nevím čím to je, ale John Madden nedokáže solidně rozpracované filmy tak nějak lépe uzavřít. 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kvalitní špionážní drama/thriller s kvalitním obsazením. Komorní příběh o jednom milostném trojúhelníku a 30 let starém sžírajícím tajemství, který se odehrává ve dvou časových rovinách, přičemž hlavní je klasicky ta starší a ta novější ji rámuje a finalizuje. Chastain, Worthington a Chastain jsou fajn, ale Christensen je ve své až lecterovské roli vynikající a Ciarán Hinds dokáže zapůsobit svým charizmatem i během jediného rozhovoru. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Půl filmu je fascinujícím výletem do srdce temnoty a půl filmu mechanickým zametáním zaschlého bláta historie pod úhledný žánrový koberec. Mattyho výklad má něco do sebe, snad bych jen dodal, že chemie agentů Mossadu a Vogela je nesmírně funkční a jiskřivá. Bohužel, jen dokud jsou všichni mladí. V roce 1997 z celé té magie zůstane pouze úporný a tezovitý thriller s nechtěně komickou koncovkou, která zazdí to krásné chvění z Východního Berlína. Každopádně scénami "gynekologického" výslechu a únosu Vogela přes čáru Madden zabil, nejen na své poměry, ale i na poměry žánru. Luxusnější starou školu jsem neviděl... no snad od Mnichova. [70%] ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Rozpočet původního snímku Ha-How (2007) byl 900 000 amerických dolarů. Natočení tohoto remaku však vyšlo až na 20 miliónů amerických dolarů. (272827)
  • Přestože se děj filmu odehrává v roce 1965, žlutá tramvaj ve druhé polovině je ČKD T6A2, která byla vyráběna až po roce 1985 v Praze a poté dodávána do Drážďan a Budapešti. (Malaga)
  • V jedné ze scén používá Vogel (Jesper Christensen) latexové rukavice. Ty se však začaly v lékařské praxi objevovat až okolo roku 1980, tedy celých 15 let poté, co se děj snímku odehrává. (pan Hnědý)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama