Reklama

Reklama

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Mám-li být upřímný, čekal jsem od tohoto filmu poněkud víc, než jsem nakonec dostal, ale stáhle je to velmi dobrá podívaná s několika opravdu napínavými thrillerovými scénami. Zbytek snímku bych už označil spíš jen jako lepší drama se slušným obsazením a nepříliž optimistickou zápletkou a vyvrcholením. Není to už tak dobrý zážitek, jako u Spielbergova Mnichova, ale stojí to za to. Rozhodoval jsem se mezi třemi a čtyřmi hvězdami, nakonec se přikloním k lepšímu, jelikož jsou filmy, které mne bavily méně a stále byly na čtyřech hvězdách. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PRAVDA JE PŘEPYCH“....... /// Taky Izraelci mají svý ,,RED“. Jen nejsou tak zábavní, ani akční...., ale zato maj skříně narvaný kostlivcema. Jeden má dokonce jméno ,,Vogel“ a prej dřív makal v Birkenau. Jak se mohl dožít tak vysokýho věku? Ona totiž každá špiónská akce nemusí končit podle předpokladů..... To tenkrát před 30ti lety.... pohleďte na trochu akce, trochu napětí a užijte si kapku psychologický hry. Každá špiónská mise je zajímavá. A co teprv, když nejde podle plánu! Podle plánu nejde ani film. Z tohodle mohlo bejt slušný drama. A ne jen místama. Škoda, mám tyhle věci rád.... není to trága, jen takovej neurážející průměr, na kterej hned zapomenete. Pokud nejste na důchodkyně... /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) ,,TOHLE“ jsem neviděl. 2.) Zjistím, na co bych si jako gynekolog měl dát pozor. 3.) Jsem chirurg. (Co furt všichni máte s tím Birkenau?) 4.) Thx za titule ,,SoulM@te“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tento film natočil o pár let později, tak by Jessica Chastain navštívila Prahu dřív, než se jí to povedlo s filmem Úkryt v Zoo. Tím jsem si jist. Z tohoto filmu je totiž cítit stará dobrá architektura Prahy, která je podobná i v Budapešti. Proto tam také sem tam točí východní Berlín. Nicméně na tento film jsem koukal hlavně právě kvůli Jessice, která tu opět předváděla neuvěřitelný výkon. Horší už to bylo s příběhem, který se tváří hrozně zajímavě, špionážně a osudově, ale ve skutečnosti se jedná o hloupě zfušovanou akci a jednu s tím spojenou lež. Nic velkého, nic zbytečně složitého. Atmosféra určitě dobrá, ale tak nějak celou dobu tušíte, jak to ve výsledku dopadne a nějak ani nemáte důvod prahnout po závěru už od samotného začátku, což je na podobný film dost škoda. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Přesto, že jsem filmu příliš nevěřila, ženské postavy jsem si opravdu užívala - sledovat Helen Mirren kombinovanou Jessicou Chastain byla radost, i když ani muži v mladším vydání nijak nezaostávali. Snímek sám tak trochu zaváněl televizní produkcí a myslím, že bylo chybou ukázat téměř na začátku vyústění tehdejší mise, jako bych se dozvěděla konec knihy a neměla důvod v četbě pokračovat, i když jsem se překvapení dočkala, nebylo už zdaleka tak působivé. Nejvíce zpackaný a nejméně uvěřitelný se mi jevil konečný překombinovaný slepenec zoufalých pokusů o zadostiučinění, vyzdvihnout bych naopak chtěla snahu zprostředkovat, jak hluboce byly zakořeněny myšlenky zla ve vymytých germánských mozcích, dobře fungovaly i vztahy Rachel & David = vzájemná přitažlivost, oproti Rachel & Stephan = viditelný nesoulad. Celek však vidím jako mix slabších i výborných momentů, které se nebyly schopné sloučit v jeden velmi dobrý film, který jsem ovšem ochotná vidět opakovaně, už pro dvě ženské hvězdy, zmiňované na začátku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

"Dluh" je přesně tím typem filmu, na který se díváte, bavíte se u něj ale po celou dobu si říkáte o kolik mohl být lepší. Thriller o jednom velkém tajemství, které skrývají bývalí agenti Mossadu, ze své nepovedené akce při honu na nacistického zločince. Výborní herci, slušná režie a především výborná první půlka, která kdyby byla roztažena na celou filmovou stopáž a tvůrci by přidali nějakou "akci" mohl z toho být skvělý thriller. Takhle se jedná "jen" o nadprůměrný thriller, který trochu ubíjí spousta zbytečně rozvleklých míst. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • V jedné ze scén používá Vogel (Jesper Christensen) latexové rukavice. Ty se však začaly v lékařské praxi objevovat až okolo roku 1980, tedy celých 15 let poté, co se děj snímku odehrává. (pan Hnědý)
  • Rozpočet původního snímku Ha-How (2007) byl 900 000 amerických dolarů. Natočení tohoto remaku však vyšlo až na 20 miliónů amerických dolarů. (272827)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno