Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

3 a pol*. Britké britské poznámky, šarm hlavných postáv, zaujímavé originálne prvky príbehu, či občasné črty. Vystihnú film v mojich očiach. Konštantné hodnotenie situácie, občasný viacvýznamový anglický slovník.. Colin Firth tradične neschopný vložiť do svojich replík nejakú dávku citu, resp. jeho prednes v rovnakej rovine, či už hovorí vtip alebo niečo (zá)važného charakteru. Živá Larita. Úchvatný Kris Marshall a jeho postava sluhu Furbera. Podivný záver, kt. mi odobral pozitívneho dojmu. Celkovo.. zvláštne, zajímavý počin ale nič, o čom by som s nadšením referovala priateľom. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalé propojení jízlivě suchého britského humoru a dramatu s tragickými podtóny, plné vybroušených dialogů, okouzlující dobové atmosféry, skvěle rozehraných situací a výtečně vykreslených postav, kterým dominuje Colin Firth v roli sarkastického komentátora. Film, který vás chytne sice pomalu a možná i nenápadně, o to však důkladněji, a hlavně, nepustí nejen až do strhujcího závěru, ale dokonce ani po jeho skončení. ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

Lovely! :-) Poválečný anglický venkov má neuvěřitelné kouzlo! Ale především britský humor tu hraje prim. Sarkastické špičkování čerstvé manželky mladého Johna a jeho matky, nebo cynické poznámky Johnova otce, vám udrží úsměv ve tváři po celý film. Četl jsem tu výhrady jako "komorní divadelní představení přibarvené exteriéry". No, já mám koverzačky rád a pokud vy také..... Nuda mě obešla velkým obloukem! ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jak to všichni chválí, tak já nebudu. Vyzdvihnout můžu vlastně jen dvě věci- hudbu, která byla perfektně pasující a obsazení dua Firth + Marshall. První jako úžasně cynický otec a druhý v roli potměšilého sluhy. Zbytek byl pro mě průměr a nenašel jsem nic, co by mě odzbrojovalo. Dokud se děj ubíral spíš humornou cestou (první polovina), tak jsem neměl pochyb o udělení sedmdesáti či osmdesáti procent, ovšem druhá půlka, která byla převážně vážná (krásné spojení slov :-D), mě ubíjela a nedal bych víc než padesát. A i když to k tomu patřilo, tak Kristin Scott Thomas mě tak iritovala, že bych jí dal bez váhání pěst. Kazila mi filmový prožitek. Suma sumárum 60 %. Oblíbená část- kankán ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

844. hodnocený film: Velká očekávání díky skvělému hereckému obsazení, nakonec obrovské zklamání. Velká snaha o podobenství s retro filmem se podle mě zvrhlo v kýč a velkou zmýlenou. Ani krásná Jessica Biel to nezachránila, což je s podivem. Film teda jenom asi tak přejdu a budu doufat, že se mě na něj nikdo nezeptá. A když ano, tak jej rozhodně nedoporučím jako dobrou zábavu na příjemný večer. 2* jsou opravdu maximem. 2* ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)

Reklama

Reklama