Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

Terva 

všechny recenze uživatele

Veronica Whitakerová ( Kristin Scott Thomas ) : Proč se jí snažíme provdat ( Hildu - Kimberley Nixton ) za šlechtice, když ona by raději hrobníka. Whitakerové jsou zvláštní anglická rodinka, kam se provdá američanka Larita ( Jessica Biel ) s poněkud jiným pohledem na mravní svět. A boj může začít, kdo přežije a kdo to vzdá, nechte se překvapit touto docela povedenou komedií se spoustou anglického humoru. Ironie a láska má zde také zastoupení, nebojte. Docela povedená kamera Martina Kenzieho a pěkný hudební doprovod Mariuse de Vriese přinese pohodu do tohoto lehkého a nenáročného filmu. Soundtrack zde - http://www.aceshowbiz.com/soundtrack/easy_virtue/ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tam, kde Hitchcock před 80 lety nevydal hlásku, rozpoutali nyní pokrytecká samolibost meziválečné Anglie a upřímné, nezkostnatělé smýšlení jiskřivou verbální přestřelku. V první půli mi při ní vadil ten sarkasmus za každou cenu, jakmile se však Easy Virtue ponořilo i do dramatických vod, dosáhlo ucelenější podoby a překvapivého, byť toho nejpravděpodobnějšího, vyústění. Pochvala Firthovi za ztvárnění zpustlého cynika, kadeřníkovi J.Biel a taky té čivavě, že zůstala v hrobě. Pokud by někdo postavě K.S.Thomas uřízl hlavu, mohl by s ní z fleku sochat Titány.. ()

Reklama

Chermy 

všechny recenze uživatele

Lovely! :-) Poválečný anglický venkov má neuvěřitelné kouzlo! Ale především britský humor tu hraje prim. Sarkastické špičkování čerstvé manželky mladého Johna a jeho matky, nebo cynické poznámky Johnova otce, vám udrží úsměv ve tváři po celý film. Četl jsem tu výhrady jako "komorní divadelní představení přibarvené exteriéry". No, já mám koverzačky rád a pokud vy také..... Nuda mě obešla velkým obloukem! ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Jak to všichni chválí, tak já nebudu. Vyzdvihnout můžu vlastně jen dvě věci- hudbu, která byla perfektně pasující a obsazení dua Firth + Marshall. První jako úžasně cynický otec a druhý v roli potměšilého sluhy. Zbytek byl pro mě průměr a nenašel jsem nic, co by mě odzbrojovalo. Dokud se děj ubíral spíš humornou cestou (první polovina), tak jsem neměl pochyb o udělení sedmdesáti či osmdesáti procent, ovšem druhá půlka, která byla převážně vážná (krásné spojení slov :-D), mě ubíjela a nedal bych víc než padesát. A i když to k tomu patřilo, tak Kristin Scott Thomas mě tak iritovala, že bych jí dal bez váhání pěst. Kazila mi filmový prožitek. Suma sumárum 60 %. Oblíbená část- kankán ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Povedená taškařice. Mladý gentleman si na rodinné zatuchlé sídlo ve staré Anglii přiveze ze světa nevěstu. Je jí mladá a krásná američanka, automobilová závodnice, která kouří, pije život plnými doušky a žije podle moderních trendů dvacátých let minulého století, ve kterém se děj komedie odehrává... Na starém panství, kde se k jakékoliv změně přistupuje s britským odporem tak musí nutně dojít ke srážkám hodnot a rozdílných způsobů náhledů na svět. Krásná Jessica Biel se nehodlá podřídit konzervativizmu paní domu Kristin Scott Thomasové (rezignovaného manžela Colina Firtha nepočítám :-) ) díky čemuž dochází k neustálému jiskření mezi oběma dámami. S připočtením různých nehod např. se psíkem atd.. je film svěží komedií u které jsem se po dlouhé době velmi bavil. ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • Postavy ve filmu kouří cigarety s bílým filtrem, ačkoliv se cigaretové filtry poprvé objevili až o 30 let později. (simon111)
  • Filmovou skladbu "When the Going Gets Tough, the Tough Get Going" nazpívali Colin Firth, Jessica Biel a Ben Barnes. Jessica Biel se postarala taktéž o úvodní píseň "Mad About the Boy". (skinny)
  • Ben Barnes a Colin Firth se společně objevili také ve snímku Dorian Gray (2009). (skinny)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno