Reklama

Reklama

Lekce neslušného chování

  • Velká Británie Easy Virtue (více)
Trailer

Larita, krásná a rozvedená Američanka, se ve Francii seznámí s pohledným anglickým mladíkem Johnem a záhy se za něj provdá. Ihned po svatbě se vydávají k jeho rodičům na starobylé anglické venkovské sídlo, aby jim John představil svou okouzlující ženu. Johnova matka má ihned averzi vůči své nové snaše. Naopak Jim, Johnův otec, v ní nalezne spojence a spřízněnou duši v tomto staropanensky nudném prostředí. Začíná hra bez pravidel... V níž ten (respektive "ta") nejdůvtipnější vyhrává. Anebo prohrává...? Komedie, plná typicky sarkastického anglického humoru.V hlavních rolích účinkují Jessica Biel (Iluzionista) a Ben Barnes (Hvězdný prach). Jejich výkony dokreslují Colin Firth (Deník Bridget Jonesové) a na cenu akademie nominovaná Kristin Scott Thomas (Anglický pacient). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (403)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut filmu je břitká konverzační komedie, která postupně začne sklouzávat do dramatu. Což je problém, protože takový předěl působí násilně. Jinak ale snímek disponuje hravou kamerou, výbornou výpravou a dobrými hereckými výkony. I když - můj milovaný Colin Firth je perfektní ve chvílích, kdy je zlomený nebo sarkastický, zato scénu vášnivého tanga jsem mu neuvěřila ani na moment. Postavu Lality měla zcela zjevně hrát o něco starší žena. Jako celek je to ale příjemný, chytrý a občas i dost vtipný film. /31. 3. 12./ ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

U tohoto "čistokrevně anglického" filmu jsem náhodou zjistila, že za zdánlivě kanadským režisérem http://www.csfd.cz/reziser/3382-elliott-stephan/ se skrývá Australan - tvůrce jednoho z mých nejmilejších filmů DOBRODRUŽSTVÍ PRISCILLY, KRÁLOVNY POUŠTĚ. Anglický humor, slovní bitky, přetvářka, intriky, skvělá kamera i hudba a v neposlední řadě herecký koncert Kristin Scott Thomas a Colina Firta, rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný film, který balancuje mezi dramatem a komedií s anglickým humorem (musím říct, že jsem se u některých scén hodně pobavila). Příjemně mě překvapila Jessica Biel, která s K.S. Thomas odehrála úžasnou rodinou bitvu, a v jejichž stínu stojí hlavně ne tak výrazný Ben Barnes, jehož postava mě popravdě občas lezla na nervy. P.S. Výborná hudba. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Znamenitý britský humor na čele s neuveriteľne úžasnou Jessicou Biel, ktorú bolo radosť sledovať, pretože si svoju úlohu voľnomyšlienkárskej spontánnej Američanky - zďaleka svojím správaním nespadajúcej do urputných pravidiel konzervatívnej anglickej smotánky - značne užívala... a ja som si tým pádom užívala ju :-) Veľmi milý filmový darček umocnený absurdnými situáciami, štipľavým sarkastickým humorom (úbohý pes!!!, kankán), najromantickejším tangom, aké som vo filme (okrem Vône ženy) videla, reálnym zobrazením prehnanej morálky a pravidiel, zväzujúcich ducha a perfektnými hereckými výkonmi (mimoriadne ma potešil Colin Firth a Jessica Biel) všetkých zúčastnených. Bavila som sa, a to som fakt nečakala. Málo mi chýba k piatej hviezde. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Veronica Whitakerová ( Kristin Scott Thomas ) : Proč se jí snažíme provdat ( Hildu - Kimberley Nixton ) za šlechtice, když ona by raději hrobníka. Whitakerové jsou zvláštní anglická rodinka, kam se provdá američanka Larita ( Jessica Biel ) s poněkud jiným pohledem na mravní svět. A boj může začít, kdo přežije a kdo to vzdá, nechte se překvapit touto docela povedenou komedií se spoustou anglického humoru. Ironie a láska má zde také zastoupení, nebojte. Docela povedená kamera Martina Kenzieho a pěkný hudební doprovod Mariuse de Vriese přinese pohodu do tohoto lehkého a nenáročného filmu. Soundtrack zde - http://www.aceshowbiz.com/soundtrack/easy_virtue/ ()

Galerie (137)

Zajímavosti (8)

  • V úvodní scéně, která se odehrává v Monte Carlu a kde se poprvé Larita uvidí s Johnem, jsou jejich pohyby zpomaleny, zatímco zbytek lidí ve scéně se hýbe normální rychlostí. Toho bylo docíleno tak, že se dav (pozadí) a Larita s Johnem (popředí) točili odděleně před zeleným pozadím a nakonec byly tyto scény spojeny v různých rychlostech. (HappySmile)
  • Ve filmu je několikrát řečeno, že Larita (Jessica Biel) je o několik let starší než mladík Johny (Ben Barnes). Ve skutečnosti je ale Barnes o rok starší. (SirTraged)

Reklama

Reklama